Let komend weekend gaat de zomertijd weer in. Dit betekent dat de klok in de nacht van zaterdag op zondag een uur vooruit gezet gaat worden. Dus degene die op zondag spelen kunnen een uurtje minder slapen. 

Op zaterdag 16 juni zullen we op spetterende wijze het 110 jarig bestaan van onze club vieren. De beste artiesten uit verschillende muziekgenres zullen de tent helemaal op zijn kop komen zetten.

Line up:

♦️Feest-DJ Mitchel van Wijk
♦️Henk Dissel
♦️Raymon Hermans
♦️Buren van de Brandweer
♦️Darkraver

Tickets:

Tickets kosten €12,50 en zijn verkrijgbaar aan de bar van de kantine. Daarnaast zijn tickets ook te verkrijgen via Jon vd Kamp, Remco Gouda, Mike v Helvoirt en Harold Maas.
De voorverkoop voor RWB-leden start op donderdag 29 maart.
De voorverkoop voor niet-leden start op maandag 9 april.
Voorkom teleurstelling en haal je tickets op tijd!

Zet je zelf op aanwezig om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rondom dit spetterende feest.

Let op, dit is een 18+ evenement!

Zaterdag 31 maart 2018 is het weer zover, Bij RWB wordt de jaarlijkse traditie van paaseieren zoeken weer gehouden op sportpark de Gaard.
Vanaf 12:00 uur mogen de kleinste leden (kanjers, JO8 en JO9) samen met hun broertjes en zusjes op zoek naar de vele verstopte eieren en de 3 gouden eieren!!
Help jij zaterdag 31 maart de paashaas??

De Technische Commissie van RWB is afgelopen maanden druk geweest met het samenstellen van de begeleiding van de selectie voor seizoen 2018 – 2019. Hoofdtrainer Ruud van den Heuvel heeft bij RWB een doorlopend contract dus zal Ruud ook volgend seizoen RWB-1 trainen. Met Tiny Sulsters en Stephan de Man is afgesproken dat zij ook volgend seizoen respectievelijk RWB-2 en RWB JO19 trainen. Vorig seizoen bungelden alle drie de teams onderaan maar konden zich wel handhaven in hun klasse, dit seizoen staan alle drie de teams in de middenmoot dus op voetbalgebied zijn er stappen omhoog gezet. RWB heeft de doelstelling om dit volgend jaar minimaal zo te continueren zodat RWB een stabiele 3e klasser wordt. Naast dit drietal blijven keeperstrainer Gerben Kuijsten, en hersteltrainer Paul Timmermans volgend seizoen hun taak uitvoeren. Larry van Ommen is bezig met de opleiding TC2 en blijft volgend jaar nog voetballen maar gaat zich langzaam voorbereiden op zijn trainerscarriere en zal oa het te formeren Elftal onder 23 jaar mee gaan begeleiden.
Naast trainers blijven Corne Didden, Ben Kleijberg en Patrick Hultermans actief als leiders, en zullen John Ophorst en Ed Boertje de grensrechters blijven.
Als verzorgers zijn op dit moment Christel Pelders en Hans Bruurmijn actief en blijven beide volgend seizoen deze taak uitvoeren, als laatste noemen we Mister RWB Johan Kuijsten die ook in seizoen 2018-2019 de Materiaalman zal zijn.

RWB-3 voetbalt dit seizoen in de KNVB 5e klasse-513 en presteert daar prima. Na 12 wedstrijden te hebben gespeeld staat het met 21 punten op de 2e plaats. Als beloning hiervoor heeft het met Cafe ANKA uit Drunen een nieuwe sponsor gevonden die het gehele team in nieuwe mooie
RWB-trainingspakken heeft gestoken. Een extra stimulans om er de rest van het seizoen tegen aan te gaan, kampioen worden is echter geen gemakkelijke opgave want WSC-6 met 24 punten uit 11 wedstrijden en Uno Animo 4 met 20 punten uit 9 wedstrijden zijn geduchte concurrenten.

Beste vrijwilligers van voetbal vereniging RWB.
Het bestuur wil de vrijwilligers graag bedanken voor hun inzet bij de club. Wij doen dit doormiddel van een gezellige avond waar iedere vrijwilliger samen met hun partner voor wordt uitgenodigd. Er wordt op deze avond gezorgd voor een hapje en een drankje. De allround cover band, Re-Load. zal de avond muzikaal op luisteren. Verder zal op deze avond ook de vrijwilliger van het seizoen 2017-2018 bekend worden gemaakt.
De avond begint om 20.30 uur in de kantine van vv RWB . als u komt vragen wij u om onderstaande strook in te vullen en voor 11 april in te leveren bij Johan Kuijsten of Sjaak Timmermans. U kunt ook antwoorden per mail () of het strookje achter de bar in leveren.

De van der Linden groep is al jaren hoofdsponsor van RWB en is op zoek ter versterking van hun team naar een chauffeur. Heeft U interesse reageer dan via de gegevens die staan op de bijgevoegde personeels advertentie.

RWB-1 zit op dit moment niet in de beste periode van het seizoen, zondag 11 maart moest het de punten meegeven aan SVSSS uit Udenhout. Verschil in de wedstrijd is ook te zien in de stand in de
2e periode, SVSSS staat daarin op de 1e plaats en RWB is inmiddels in deze periode naar de 8e plaats gezakt. Op dit moment pakt RWB de wedstrijden te plichtmatig aan en laat daarmee het initiatief aan de tegenstander, zo was dit ook in de thuiswedstrijd tegen SVSS het geval waardoor SVSSS op een 0-1 voorsprong kwam. De 2-0 kon voor RWB niet ongelukkiger komen, deze viel net voor rust waardoor SVSSS met een riante voorsprong kon beginnen aan de 2e helft.


In de tweede helft leunde SVSSS wat meer achterover waardoor RWB wat beter in de wedstrijd kon komen. Echt grote kansen leverde dit niet op waardoor het lang 0-2 bleef. In de 75e minuut volgde vervolgens de beslissing van de wedstrijd, invaller Ramon Dekkers zorgde met de 0-3 voor de eindstand. Voor RWB wordt het zoeken naar een uitweg voor de vormcrisis, goed trainen, met elkaar door het vuur willen gaan en vertrouwen hebben in eigen kunnen zijn daarbij zaken die kunnen lijden naar herstel. Iets waar trainer Ruud van den Heuvel deze week mee aan de slag moet, volgende week staat namelijk de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. Zondag 18 maart speelt RWB uit tegen GSBW uit Goirle.

 Op vrijdag 16 maart 2018 zal de landelijke jeugdtrainersavond plaatsvinden.

 

De opzet is zeer praktijkgericht zodat iedere jeugdtrainer
hier met zijn eigen team mee aan de slag kan.

Deze unieke avond zal plaatsvinden op het complex van RWB in Waalwijk.

Centraal staat het gericht trainen van jeugdspelers.
Speciale aandacht zal geschonken worden aan de ontwikkeling van
spelers op technisch gebied.

Het praktijkgerichte programma omvat net alleen een demo met spelers
maar tevens kunnen de trainers zelf de voordelen van de
trainingsaccenten beleven dankzij een training voor de trainers.
Trainers die niet op het veld kunnen mee doen maar willen kijken zijn
uiteraard ook welkom.

Aandachtspunten:
- Rekening houden met leeftijdsgroep
- Rekening houden met niveau
- Organiseren van de training
- Intensiteit training optimaliseren
- Trainen vanuit doelstellingen
- Individuele ontwikkeling
- Talentontwikkeling
- Techniektraining
- Relatie training-wedstrijd
- Thema gericht trainen

De jeugdtrainersavond is er voor jeugdtrainers om de jeugd (nog) beter
te kunnen trainen en coachen.
Hierbij worden praktische tips en trucs besproken en getoond in de
praktijk. Ideaal voor zowel de ervaren als beginnende jeugdtrainers om
aan deel te nemen. Wij verzoeken daarom deze informatie aan andere
jeugdtrainers door te geven zodat ook zij deel kunnen nemen aan deze
unieke jeugdtrainersavond. De jeugdtrainersavond is voor alle
jeugdtrainers toegankelijk.

Zowel een aanrader voor de ervaren als beginnende trainer.
Met name de verbinding tussen training en wedstrijd staat centraal.
Waarbij de coaching afgestemd moet zijn op de spelers.

Programma jeugdtrainersavond op vrijdag 16 maart 2018:

Doelgroep: trainers en coaches actief binnen het jeugdvoetbal.

18:30 Inloop

19:00 Inleiding
19:15 Trainen jeugdspelers in de praktijk ( Demo op veld)
20:30 Pauze
20:45 training voor trainers
21:30 Visie
22:00 Afsluiting

De organisatie is in handen van: www.jeugdvoetbalopleiding.nl

De kosten voor deze interactieve en praktijkgerichte avond bedragen
€15,- per persoon. Vooraf aanmelden via

 

Via de website www.jeugdvoetbalopleiding.nl is meer te zien over
onze visie en werkwijze.

Jeugdtrainers van diverse verenigingen zullen aanwezig zijn dus een
ideale gelegenheid om kennis uit te wisselen en nieuwe contacten op te
doen.

COMPLETE TRAINININGSJAARPLAN GRATIS!
Bij deelname aan deze jeugdtrainersavond ontvangt u GRATIS het complete
trainingsjaarplan deze kost normaal gesproken Euro 39,50,-!!!

Ideaal om alle jeugdtrainers op gestructureerde wijze de jeugd op te
leiden.

Deze avond is bedoeld om op een praktijkgerichte en interactieve wijze
nieuwe inzichten op te doen en te delen.
-
Met sportieve groet,

Mark de Horn
Coordinator Jeugdvoetbalopleiding
www.jeugdvoetbalopleiding.nl

 Voetbalvereniging RWB zit behoorlijk in de lift en is zodanig gegroeid dat het op dit moment met 37 teams in de KNVB competitie meespeelt. De 37 team zijn verdeeld in 25 jeugdteams en 12 seniorenteams (dames en heren).

Op zaterdag spelen de 25 jeugdteams (meisjes en jongens), 2 heren seniorenteams en 1 damesteam hun wedstrijden, daarnaast trainen op zaterdagochtend een grote groep Kanjers (4 en 5 jarige meisjes en jongens). Op zondag spelen vervolgens 8 seniorenteams en 1 damesteam hun wedstrijden.
Van maandag t/m donderdag zijn al deze teams actief met hun voetbaltrainingen. Om wedstrijden te kunnen voetballen en te kunnen trainen heb je goals nodig, reden waarom RWB heeft moeten investeren in de aanschaf van 9 volledig afgelaste nieuwe goals. Hiermee is een aardig bedrag gemoeid, maar om te voetballen heb je nou eenmaal goals nodig.
Al enige tijd geleden schreef RWB het 700e lid in bij de club, door omstandigheden heeft de huldiging hiervan nog niet plaats kunnen vinden. Inmiddels is deze huldiging gepland op zondag 25 maart, voorafgaand aan de wedstrijd RWB - Gilze.

De wedstrijd RWB – DESK van zondag 25 februari werd niet op het hoofdveld maar op het kunstgrasveld van RWB gespeeld. Voor de competitie had RWB er voor gekozen om bij afgelasting niet uit te wijken naar kunstgras, echter sinds kort heeft de KNVB voor de rest van het seizoen deze regel aangepast en is elke vereniging met een kunstgrasveld verplicht om uit te wijken.

De gehele week had RWB zich voorgenomen om het onterechte verlies in de uitwedstrijd tegen DESK recht te zetten, een plan wat al snel naar de prullenbak verhuisde. Misschien omdat het dit zo graag wilde ging het juist verkeerd, al na 10 minuten stond RWB op een 0-2 achterstand wat nog erger werd want na een half uur was het al 0-4. Dat het in de 40e minuut 1-4 werd door Kevin Remie was een doekje voor het bloeden maar voor RWB voelde het dat de wedstrijd bij rust gespeeld was.

Na rust presteerde RWB wat beter en werd het een wat meer gelijkwaardige wedstrijd.

DESK kreeg nog wel wat kansjes maar kon daar niet meer uit scoren, misschien omdat het ook niet echt meer hoefde. In de 85e minuut kon RWB in de persoon van Larrry van Ommen weer wat terug doen en gaf de stand een wat beter aanzien. Vrijwel meteen daarna kreeg RWB nog een dot van een kans maar daar maakte het geen gebruik van, de aansluittreffer kwam er dus niet en de wedstrijd die in 2-4 eindigde was gespeeld.

Zondag 4 februari gaat RWB op bezoek bij het Tilburgse ZIGO, een belangrijke wedstrijd want ZIGO staat op de standenlijst slechts één plaatsje onder RWB. Of deze wedstrijd doorgaat is afhankelijk van het weer, vraag daarbij is of de sneeuw die aan het einde van de week voorspeld is dan nog op de velden ligt.