Op de woensdagavonden, de gehele maand juni, werd bij RWB het 7 tegen 7 toernooi gespeeld. Voorop in dit voetbaltoernooi stond plezier maken op de zomeravond door het mooiste spelletje wat er op aarde is met elkaar te spelen. Voetbal. En plezier werd er niet alleen gemaakt door de voetballers, ook de scheidsrechters, organisatie en personeel van het clubhuis hadden het door de sportieve sfeer naar hun zin. Verdeeld over twee poules, een sterke en een minder sterke poule, werden de wedstrijden gespeeld. In de minder sterke poule was Oud RWB-1 met 12 punten uit 4 wedstrijden de onbetwiste kampioen. In de sterkste poule won RWB-6 de eerste prijs. Hier was de spanning wat groter dan in de andere poule. Zowel RWB-6 als RWB-5 haalden namelijk 6 punten uit 3 wedstrijden, de winst werd uiteindelijk beslist doordat het doelsaldo van RWB-6 één doelpunt beter was dan RWB-5. In het afsluitend onderlinge toernooitje wat woensdag 6 juli gespeeld werd gespeeld was RWB-6 wederom de sterkste. Na het spelen van het toernooi volgde onder het overdekt terras de prijsuitreiking en werd het een gezellige afsluiting van het zomeravond voetbal bij RWB.

Veteranen3

Veteranen4

Het Sportpark van R.W.B. was in het weekend van vrijdag 17 juni t/m zondag 19 juni 2022 weekend bezet door het tentenkamp voor ongeveer 60 kinderen uit de JO7 t/m JO10 jeugd.
Nadat de kinderen de afgelopen jaren vanwege ons allen niet onbekende redenen (COVID) hun tentje thuis moesten opzetten konden ze nu weer eens kamperen op het hoofdveld van RWB. Gezien de hoeveelheid kleding die sommigen meebrachten leek het wel of ze de hele week kwamen bivakkeren.
Vrijdagavond begon het kamp na een eerste ronde voetballen met een waar groepen gevecht met lasergamen. De materialen werden verzorgd door Larry van Ommen Events. Tenslotte werden nog een aantal rondjes bingo gedraaid waarna de kinderen op tijd in hun tentje doken.
De zaterdag was helemaal ingevuld door leuke spellen gebaseerd op voetbal skills zoals gatendoel, voetvolley met grote bal, smartgoals dribbelparcours, voetbal dartbord, op de stropdas. voetbal speedcheck, 4 doelen voetbal en koningskoppel afwerkvorm. Verder kon er met veel plezier geschoven worden op de van Brabant Sport en Spel gehuurde buikschuifbaan. Na afloop konden de kinderen naar hartenlust ravotten op de van Moonen gehuurde hindernisbaan. Zaterdagavond werd na de tweede ronde voetballen afgesloten met een paar ronden trefbal en een paar rondjes frikandellen bingo.
Op zondag werden na wat spelactiviteiten de finale wedstrijden van het mini-WK gespeeld. Het spannendste bleef toch het slapen in één van die 30 tentjes die opgesteld stonden op het sportpark. Na de lunch werden de kinderen totaal vermoeid maar met een (vermoeide) smile op hun gezicht opgehaald door de eveneens blijde ouders om daarna thuis op krachten te komen.

Tentenkamp C

Het seizoen 2021-2022 is nog maar net voorbij. Later dan normaal, wat te maken heeft met het feit dat de competitie door coronamaatregelen heeft stilgelegen en wat RWB betreft dat het terecht kwam in de nacompetitie. Inmiddels weten we dat RWB volgend seizoen overstapt naar het zaterdagvoetbal en moet starten in de KNVB 4e klasse. De nieuwe hoofdtrainer van RWB heeft ter voorbereiding inmiddels tal van gesprekken gevoerd wat er toe heeft geleid dat een aantal oud gedienden en andere talentvolle spelers zich hebben laten overschrijven naar RWB. Voor de toekomst geeft dit in ieder geval hoop voor het heden en de toekomst. Komend seizoen zullen dus nieuwelingen als Koen van Baardwijk, Cas van Bruchem, Zarkaria Elmessaoudi, Jon van de Kamp, Youri Ruijken, Tim Tins en Cas Wirken bij RWB op de velden te zien zijn.

 

Voor de selectiebijeenkomst waren alle spelers van RWB-1, 2 en RWB JO19 uitgenodigd. Naast de selectie waren ook alle leden van de Technische Staf aanwezig en hadden een aantal supporters de moeite genomen om de presentatie bij te wonen. Belangrijkste onderdeel van de presentatie was de visie en werkwijze van de nieuwe hoofdtrainer Dennis de Bruijn. Naast een nieuwe hoofdtrainer heeft RWB in de persoon van Kees van der Sanden ook een nieuwe assistent trainer aangesteld. Daarnaast heeft RWB ook een nieuwe verzorgster. Anne Schaepfer gaat deze taak op zich nemen en tijdens de selectiebijeenkomst werd meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om met Anne het contract te ondertekenen. Christel Pelders, die vorig seizoen verzorgster was voor RWB-1, is door de overstap van zaterdag naar zondag minder beschikbaar maar blijft gelukkig betrokken bij RWB en wordt verzorgster van RWB-2. In de technische staf van RWB-2 en RWB JO19 zijn verder weinig wijzigingen en zijn dit seizoen respectievelijk Alfons van der Pluijm en Marco Damen de trainers.

Na de presentatie was er tijd om verder kennis te maken met de nieuwelingen in de selectie en werd de gebruikelijke groepsfoto gemaakt. Voor iedereen begint nu de vakantietijd en start de voorbereiding op het seizoen zaterdag 13 augustus met een dubbele training.

 Selectie3

Vandaag vond in crematorium Maaslanden de afscheidsdienst van Tonnie Didden - Schippers plaats. Tonnie is de echtgenoot van ons erelid Sjaak

Didden. Tonnie overleed op woensdag 22 juni 2022 in Verpleeghuis Hoge Veer Bastion. Tonnie was 83 jaar oud.

 

Wil je Sjaak een kaartje sturen, zijn adres is Schoolstraat 52 5165TS Waspik.

Ton

Beste spelers, trainers en ouders en begeleiders,
Hierbij de voorlopige teamindeling voor komend seizoen van de meiden van SVO de Gaard.
We gaan komend seizoen starten en hebben er nu al ontzettend veel zin in.
Mochten er vragen zijn dan kun je mailen naar
Met vriendelijke groet,
 

De kop van dit artikel is het resultaat van de op donderdag 16 juni verloren wedstrijd tegen Terheijden. Nadat RWB zondag 12 juni de eerste horde in de nacompetitie had genomen door met 1-4 te winnen van SV Sprundel eindigde het avontuur door het verlies tegen Terheijden. RWB stapt volgend seizoen met de selectie over naar het zaterdagvoetbal en start daar in de KNVB 4e klasse.

De start van de wedstrijd uit bij Terheijden was nog prima en hoopgevend waarbij RWB met de kansen die het kreeg niet echt geluk had. Na een half uur spelen vervalt RWB weer in een oude fout en geeft in 2 minuten tijd veel te gemakkelijk twee goals weg. Net voor rust wordt het voor RWB nog erger en brengt Terheijden de stand op 3-0.
Na de rust herpakt RWB zich en komt door Ronald Possemis en Owen Kogels op 3-2. Meteen na de 3-2 denkt RWB de mogelijkheid te krijgen om gelijk te komen. De vermeende strafschop wordt echter niet gegeven, sterker nog, in de tegenaanval scoort Terheijden de
4-2 en is de wedstrijd gespeeld. In de eindfase krijgt een speler van Terheijden nog rood maar het is te laat om de achterstand nog goed te maken. In de extra tijd bepaalt Terheijden de eindstand op 5-2 maar dat boeit niemand meer.

Voor RWB betekent de uitschakeling in de nacompetitie een domper. Het had erop gerekend om horizontaal over te kunnen stappen van de zondag naar de zaterdag. Door de degradatie gaat dit plan niet door en start RWB in seizoen 2022/2023 in de KNVB 4e klasse zaterdag.

Na de teleurstellende afloop van de competitie in de 3e klasse B diende het team van RWB toch weer de mouwen op te stropen voor de eerste wedstrijd van de nacompetitie, waarvoor men aan moest treden tegen Sprundel. Dit team was er door een ruime overwinning in de laatste competitieronde in geslaagd om directe degradatie af te wenden. Om degradatie naar de 4e klasse voor RWB af te wenden en daarmee voor volgend seizoen nog een plaats in de 3e klasse van het zaterdagvoetbal op te kunnen eisen moest deze wedstrijd gewonnen worden. Door een ruime 4-1 overwinning wist RWB deze eerste horde te nemen.
In tegenstelling tot de laatste competitiewedstrijden was het nu RWB dat middels Kevin Remie al in de eerste minuten van het duel op voorsprong kwam. Ongeveer halverwege de 1e helft bracht Owen Kogels de stand op 0-2 voor RWB en 5 minuten voor de rust leek de strijd definitief beslist toen Kevin Remie zijn tweede doelpunt scoorde. Sprundel putte echter nog wat moed uit het tegendoelpunt dat ze kort voor rust scoorden. In de tweede helft speelde RWB gedisciplineerd en met inzet de wedstrijd uit en bracht halverwege de eindstand van 1-4 op het scorebord uit een penalty van Kevin Remie, die daarmee zijn hattrick voltooide.
De eerste hindernis is door RWB dus genomen. Komende donderdag wacht de uitwedstrijd tegen Terheijden, een van de periodekampioenen van de 4e klasse. Ook nu is een overwinning noodzakelijk.

Afgelopen zaterdag werd het laatste RWB-jeugdtoernooi van het seizoen 2021-2022
onder prima omstandigheden verspeeld. Hierbij kwamen de teams van JO16 aan de bak.
Uiteindelijk bleek het team van FC Dordrecht op doelsaldo het sterkst met Wilhelmina
uit s’Hertogenbosch als een zeer goede tweede. Thuisclub RWB eindigde op een verdienstelijke derde plaats. Er werd ook een sportiviteitsprijs uitgereikt, die door SSC’55
in de wacht werd gesleept. Al met al een prima sluitstuk van de toernooienreeks bij RWB.
Mede dank zij de vele vrijwilligers (organisatiecomité, scheidsrechters, EHBO-ers , het kantinepersoneel en de schoonmaakploeg) was het na twee toernooiloze jaren weer een verademing om al deze toernooien bij RWB te kunnen organiseren.

Beste spelers, trainers en ouders/begeleiders.

Hierbij de indeling voor komend seizoen voor de jeugd.

Mocht uw kind er onverhoopt om wat voor reden dan ook niet ingedeeld staan, kunt u dit mededelen via het volgende mail adres:

 

Als er vragen zijn over de indeling of iets dergelijks kunt u via het hetzelfde mail adres een afspraak plannen.

Met vriendelijke groet,

TC jeugd RWB

 

Begin september begon een groep van 7 enthousiaste jongens aan het eerste jaar samen. Een team samengesteld van jongens uit 4 verschillende teams liet zien een zeer goede mix te zijn, van verschillende karakters, kwaliteiten maar met 1 passie: Voetballen.
In de eerste 2 fases in de 1e klasse, werd er 1 wedstrijd verloren en 1 gelijk gespeeld en de rest werd gewonnen met grote cijfers.
Na de winterstop mochten de boys zich gaan meten met tegenstanders in de hoofdklasse. Dit werd in de 1e fase een duidelijk leer proces, waar er in de 1e klasse ruimte en tijd was voor opbouw en de vrije man zoeken was dit in de hoofdklasse andere koek. Tegenstanders die druk zetten, fel de duels aangaan en slimmere keuzes maakt zorgde er voor dat we in de3e fase niets wonnen. Echter zorgde dit niet voor bedroefde gezichten maar dit resulteerde in een team wat harder ging werken en feller in de duels werd.
De laatse 4e fase liet RWB JO9-1 zien dat zij zich ontwikkeld hadden in duelkracht en handelingssnelheid. Mooi voorbeeld was de 1e wedstrijd tegen Zwaluwe waar we eerst 7-3 verloren hielden wij de tegenstander nu op een 4-4 gelijkspel. In deze Fase wisten we een wedstrijd te winnen, een aantal gelijk te spelen en steeds dichterbij de tegenstander te komen met minimale verschillen.
Over het gehele seizoen hebben de jongens zich gigantisch ontwikkeld.
Laatste wedstrijden werden gespeeld op het thuis toernooi.
Hierbij wisten ze alle wedstrijden in de poule te winnen en kwamen ze in de Finale de vrienden en training maatjes van de Jo09-2 tegen. De wedstrijd eindigde in 0-0, hierna volgde penalty's die door de boys net iets beter werden genomen en zo wonnen zij de 1e plaats op het thuistoernooi.
Nu nog een paar trainingen en dan zomervakantie en op naar het nieuwe seizoen.
Als je me zou vragen wat de mooiste en beste ontwikkeling is geweest van deze 7 het afgelopen seizoen is dat VRIENDSCHAP, een groep gasten die na de wedstrijden op zaterdag samen blijven voetballen en spelen omdat ze dat graag samen zijn.

Op naar volgend seizoen, een trotse vader en coach.

RWB wist vooraf aan de laatste competitiewedstrijd tegen streekgenoot Waspik
dat een overwinning noodzakelijk was om de nacompetitie mogelijk nog te ontlopen.
Men was dan bovendien nog afhankelijk van de resultaten van BVV en TGG in hun
laatste wedstrijd. Door de verdiende en forse 0-4 nederlaag die RWB leed was het
resultaat van die wedstrijden echter niet meer van belang.
Waspik was duidelijk naar Waalwijk gekomen om in deze laatste competitiewedstrijd
van het seizoen hun sportieve plicht te doen. Grote man bij Waspik was deze middag
Lucas Ligtvoet die al na enkele minuten wist te scoren en dat in de tweede helft
herhaalde. Tussendoor zorgde hij met twee assists dat er door ploeggenoten nog
tweemaal gescoord werd. RWB liep al vanaf het begin van de wedstrijd achter de
feiten aan en het doel wat men voor ogen had was dan ook een mission impossible.

Komend weekend moet RWB voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie uit spelen
tegen Sprundel, dat door een 3-0 zege tegen Clinge nog op het nippertje aan directe
degradatie kon ontsnappen. Er zal dan volgens trainer Alfons van der Pluijm wel uit
een ander vaatje getapt moeten worden. Om zich te kunnen handhaven in de
3e klasse zal RWB de drie wedstrijden in de nacompetitie moeten overleven.