Selectietrainer jeugd R.W.B. 2018-2019:
De afgelopen tijd is de Technische Commissie Jeugd druk bezig geweest met het aanstellen van de nieuwe selectietrainers. Inmiddels zijn de trainers voor de prestatieve elftallen bekend.

• R.W.B. JO17-1 blijft Job Leijtens trainen (er staat nog een vacature uit voor assistent trainer/leider).
• R.W.B. JO15-1 gaat getraind worden door Gido Boertje en Ed Boertje.
• R.W.B. JO13-1 staat volgend jaar onder leiding van Nicky Ligtvoet, Bob Janssen en Biko Kerstens.
• De technische staf van de JO11-1 bestaat komend seizoen uit Alfons van der Pluijm en Serge van der Schans.
UEFA Coach 3:
Waar Nicky Ligtvoet en Alfons van der Pluijm al beschikken over TC 3 (UFEA Coach C) gaan Gido Boertje en Job Leijtens komend seizoen deze cursus volgen. Beide heren beschikken al wel over Juniorentrainer maar willen een vervolgstap zetten in hun trainerscarrière. Een positieve ontwikkeling dat iedere selectietrainer of TC 3 in zijn bezit heeft of komend seizoen (hopelijk met succes) ermee aan de slag gaat. Mede hierdoor zullen de trainingen op een hoger niveau aangeboden kunnen gaan worden, waardoor we de komende seizoenen weer stappen voorwaarts kunnen zetten in de ontwikkeling van het individu. Uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk eigen jeugdspelers te laten debuteren en spelen voor het vlaggenschip van R.W.B.
TO do TC:
De komend weken zullen in het teken staan van het definitief aanstellen van de trainers voor de recreatieve elftallen. Naast het doel dat we als Jeugdopleiding zoveel mogelijk spelers willen afleveren aan R.W.B. 1, wil de jeugdopleiding ook doorgroeien in het aantal recreatieve teams waardoor deze trainers dus ook van zeer grote waarde zijn voor de Jeugdopleiding van onze voetbalclub. Ook voor deze trainers worden er komend seizoen cursussen aangeboden en worden daarnaast ondersteund in hun taken.
Bekendmaking alle elftallen:
De recreatieve elftallen zullen naar alle waarschijnlijkheid in de week van 4 juni bekend worden gemaakt. Houd in deze week onze Facebook pagina in de gaten en daarnaast de website van R.W.B.
De selectie elftallen zullen persoonlijk door de betreffende trainers bekend worden gemaakt in de week van 28 mei of in het begin van de week van 4 juni.
Aanspreekpunten:
Mochten er vragen zijn dan kunt u terecht bij:
Carl van Es 06-17668396 (JO17 en JO15)
Nicky Ligtvoet 06-34166301 (JO13 – JO11 en JO10)
Foort Cove 06-80143385 (JO9 en JO8)

Kevin Ophorst is speler van RWB-JO10 en pikte tijdens zijn competitiewedstrijd van zaterdag een goaltje mee, voor aanvang van de wedstrijd RWB - Bavel deed hij dit nog eens dunnetjes over. Hiermee gaf hij de spelers van RWB-1 het goede voorbeeld en dat volgde ze want met 5-2 werd ruimschoots gewonnen. Kevin Ophorst had op de bank bij RWB-1 de dag van zijn leven en genoot met volle teugen. Na de wedstrijd kreeg hij de door New York Pizza Waalwijk gesponsorde RWB-bal.
Als man van de wedstrijd werd Sam Klijberg gekozen, dit keer niet de meest opvallende speler maar wel iemand die er altijd voor gaat, keihard werkt en fungeert als de stofzuiger op het middenveld.
Van BloemMarlou Waalwijk kreeg hij na de wedstrijd een mooie bos bloemen.

IMG 4404

Bloem MArlou1          poster werken in een vestiging1

IMG 4405

Na de laatste thuiswedstrijd van RWB-1, die met 5-2 werd gewonnen van Bavel, maakte RWB er nog een mooi feestje van. Met muziek van huis DJ’s Wout en Marianne, een hapje en een drankje en het mooie weer was het nog lang gezellig. Daarnaast was er nog tijd om waardig afscheid te nemen van twee vast selectiespelers. Zo heeft Amir Cehic besloten om te stoppen met keepen en gaat Koen van Baardwijk zij geluk beproeven bij DESK. Beide hadden tijdens de laatste thuiswedstrijd een publiekswissel gekregen. Voorzitter Bas Bruurmijn had voor beide een bos bloemen en een aandenken in de vorm van een voetballertje. De selectie die dit seizoen prima heeft gepresteerd blijft verder grotendeels in stand en wordt aangevuld met een aantal RWB-JO19 talenten en een beperkt aantal nieuwkomers waarmee de Technische Commisie in gesprek is. Binnenkort zal de TC van RWB de definitieve selectie bekend maken.

IMG 4426

IMG 4430

RWB speelde zijn laatste thuiswedstrijd tegen Bavel waarbij er voor beide ploegen niets meer op het spel stond. Beide ploegen maakte er toch een boeiende wedstrijd van met veel mooie doelpunten. RWB wilde voor het thuispubliek het seizoen op een goede manier afsluiten en de ongeslagen status van de laatste zes wedstrijden vasthouden. RWB startte dan ook fel en kreeg ook al snel een aantal kansen die door Ronald Possemis en Koen van Baardwijk bekwaam werden afgemaakt. Na 20 minuten stond het dan ook al 2-0 waarna Bavel nog wel even tegen sputterde en terugkwam op 2-1. Toch kon RWB met een riante voorsprong gaan rusten want wederom Koen van Baardwijk beantwoordde de 2-1 van Bavel meteen met de 3-1. Ook in de tweede helft bleef RWB de ruimte die er bij Bavel lag achter de laatste linie goed benutten waardoor het kansen bleef creëren. Toch was het Bavel wat weer even terug kwam in de wedstrijd maar toen RWB topscoorder Kevin Remie meteen daarna de 4-2 aantekende was de wedstrijd gespeeld. Michael Rosenbrand tekende voor het slotakkoord en bepaalde de eindstand op 5-2. In de slotfase kreeg doelman Amir Cehic samen met Koen van Baardwijk een applauswissel RWB-JO19 keeper Luuk van Oers en Jesper Dreesen mochten het laatste stuk van de wedstrijd volmaken. Amir Cehic heeft besloten om zijn keepershandschoenen aan de wilgen te hangen en Koen van Baardwijk gaat volgend seizoen zijn geluk beproeven bij DESK. Door inmiddels zeven wedstrijden achter elkaar ongeslagen te blijven staat RWB inmiddels stevig in de middenmoot en heeft het ten opzichte van vorig seizoen prima gepresteerd. Binnenkort zal de Technische Commissie van RWB de definitieve selectie bekend maken. De huidige spelersgroep blijft grotendeels intact en is de vereniging trots dat het weer een aantal talenten van RWB-JO19 door kan schuiven naar de selectie. De Technische Commissie heeft daarnaast nog wat gesprekken met spelers die hebben aangegeven graag naar RWB te komen en in de ogen van de Technische Commissie een welkome aanvulling is voor de selectie. Volgende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen Waspik op het programma. De supporters van RWB hebben rondom deze wedstrijd een fietstocht georganiseerd waarbij op de heenweg aangelegd wordt bij Cafe De Witte Brug. Inschrijven voor deze fietstocht die om 11.00 uur start kan via de deelnemerslijst die in de kantine van RWB hangt, het inschrijfgeld bedraagt € 15,-- en dient voldaan te worden voor aanvang van de fietstocht.

 

Inschrijven Voetbal Quiz

 vv RWB Waalwijk organiseert in samenwerking met QuizEventz een prachtige voetbalquiz. Tijdens dit avondvullend programma zal via allerlei voetbalvragen jullie voetbalkennis getest worden. In teams van 4 personen kunnen jullie onderling de strijd aangaan op jacht naar leuke prijzen. Daarnaast zal er ook een leuke individuele ronde gespeeld worden. 

• Donderdag 21 juni 20.00 uur
• Feesttent Sportpark de Gaard
• Teams van 4 personen
• Inschrijfkosten per team €15,-
• Deelname vanaf 16 jaar
Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze quiz? Vorm dan nu een team en schrijf je in!!
Inschrijfgeld dient 21 juni bij binnenkomst betaald te worden. Inschrijven kan t/m 17 juni.

Klik hier om online in te schrijven

 

 

 

Op zondag 17 juni is er voor de jeugd vanaf 11 uur een mega Wipe out run over het gehele hoofdveld.

inschrijven kan via: 

Op dezelfde dag speelt RWB 1 zijn laatste wedstrijd van dit seizoen tegen oud RKC. Deze wedstijd is gratis te bezoeken. RKC heeft al toegezegd dat spelers als Cees Schapendonk, Rick Hoogendorp, Iwan Redan, Youri Cornelisse, Peter Treffers en vele anderen aanwezig zullen zijn. Na afloop van de wedstrijd zal er in de tent nog een optreden zijn van Coverband 100% Katoen. Ook dit optreden is voor iedereen gratis te bezoeken.

Op  zondag 27 mei is het alweer de laatste competitie wedstrijd van RWB uit tegen Waspik. Nu is het idee opgepakt om daar met een hele grote groep op de fiets naar te te gaan. verzamelen is om 11.00 uur bij RWB en onderweg leggen we aan bij cafe we Witte brug voor een Drankje en een hapje. Inschrijf formulier hangt vanaf donderdag in de kantine van RWB. Kosten 15 euro.

 Op 13 december 2017 begonnen we weer met 24 deelnemers aan ons 9e biljarttoernooi op de woensdagavond in de kantine van RWB.

Door Rinie van Bracht was het biljart voorzien van een nieuw laken, dus met het speelveld zat het wel goed.
Na 1 voorronde met 4 poules van 6 man die eenmaal tegen elkaar speelden werden de nr. 1 en 2 van elke poule ingedeeld in poule A en B voor plaats 1 t/m 8, nr. 3 en 4 in poule C en D voor plaats 9 t/m 16 en de nr. 5 en 6 in poule E en F voor plaats 17 t/m 24.
Zo kregen we 6 poules van 4 man die elk 2 maal tegen elkaar speelden.
De nr. 1 en 2 van poule A en B plaatsten zich voor de kruisfinales, finale en om plaats 3 en 4.
De overige spelers speelden elk nog een partij om de plaatsen 5 en 6 t/m 23 en 24.
In totaal dus ruim 140 partijen in 8 maanden.

Op 2 mei 2018 werden de kruisfinales gespeeld voor de plaatsen 1 t/m 4.
Uitslagen van de finaleronde:
A. Kees Kuijsten 31 - Anthony Bruurmijn 28 31 - 27
B. Ties Pullens 35 - Michael van de Vet 34 35 - 14
3e/4e Anthony Bruurmijn 28 - Michael van de Vet 34 28 - 20
1e/2e Ties Pullens 35 - Kees Kuijsten 31 35 - 29
De winnaar van de 9e editie werd dus Ties Pullens die het toernooi voor de vierde keer won.
In de halve finale won Ties in 10 beurten, gem. 3.50, van Michael en Kees in 22 beurten van
Anthony, gem. 1.40. Door een telfoutje van Anthony waardoor er eigenlijk gelijk werd gespeeld, speelden Kees en Anthony nog een verlenging van 10 punten, die door Kees werd gewonnen. Om de 3e/4e plaats won Anthony van Michael in 22 beurten, gem. 1.27.
De finale werd een partij die stijf stond van de zenuwen en in 27 beurten, gem. 1.29 door Ties werd gewonnen, 35 - 29.
Na afloop van de finales werd de prijsuitreiking verricht door Foort Cove.
Jammer dat er enkele deelnemers op vakantie waren en een paar zonder af te melden afwezig waren. Alle spelers en supporters die bijna elke avond aanwezig waren bedankt.
Carola bedankt voor het overnemen van de bardienst, Johan voor het bijhouden van de standenlijsten in de kantine en op de site van RWB, en niet te vergeten Hoessein, die weer had gezorgd voor heerlijke loempia’s.
Ook alle spelers bedankt voor de leuke attentie die ik mocht ontvangen.
In september gaan we weer van start en ik hoop met dezelfde animo van de mensen die er bijna altijd waren en iets meer animo van de mensen die af en toe maar eens kwamen.

 

Uitslag Biljaryyoernooi 2017-2018

  1  Ties Pullens

  2  Kees Kuijsten

  3  Anthony Bruurmijn

  4  Michael van der Vet

  5  Emil Avontuur

  6  Ad Schalken

  7  Johan Bruurmijn

  8  Patrick Rijken

  9  Hans Konings

10  Adr Hommel

11  Huub Bruurmijn

12  Dennis van Hoof

13  Hoessein Sengan

14  Huub van Baardwijk

15  Wim Snels (n.v.)

16  Maikel Snels (n.v.)

17  John van Schijndel

18  Andy van Breemen

19  Lau Snels

20  Ger Branderhorst

21  Foort Cové

22  Marc Kuijsten

23  Mart van Helvoirt

24  John Timmermans


Wedstrijdleider Ties.

Bij de wedstrijd JEKA – RWB zou bij winst van JEKA en verlies van DESK het kampioensfeest in Breda kunnen beginnen. Voor RWB is het een kwestie van de competitie goed uitspelen waarbij er niets meer is te winnen of te verliezen. Al na 1 minuut werd de score door JEKA geopend en moet de Bredase ploeg even gedacht hebben dat het een gemakkelijk middagje zou worden. Dat laatste was zeker niet waar, RWB is de laatste weken goed op dreef en knokt elke week voor wat het waard is.
De laatste 5 weken heeft RWB ook niet meer verloren en toont het de mentaliteit om het beste uit zichzelf te halen. RWB speelde deze week net als de laatste weken met Mike van Helvoirt als laatste man, waardoor Larry van Ommen op het middenveld stond geposteerd. Dat Larry van Ommen nog steeds beschikt over scorend vermogen liet hij zien door na een kwartiertje spelen de 1-1 binnen te schieten. Ook de 2-2 na een nieuwe voorsprong van JEKA werd gescoord door Larry van Ommen.
Toch ging JEKA met voorsprong de rust in want net voor rust wist het de 3-2 te produceren.
Bij rust had het publiek dus al 5 doelpunten gezien en dit zouden niet de laatste zijn want ook in de tweede helft bleven de goals vallen en moest na de wedstrijd trainer Ruud van den Heuvel concluderen dat hij als trainer nog nooit eerder zo’n uitslag had meegemaakt.
Meteen na rust kwam RWB gelijk door Justin van der Sanden en kwam RWB in de 67e minuut door Paul van Oudhuizen voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong. Nadat RWB in de eerste helft steeds in de achtervolging moest was het nu JEKA wat moest gaan jagen op de gelijkmaker.
Ook na de 4-4 was het al snel 4-5 door spits Kevin Remie en stond RWB weer aan de goede kant van de score. 5 Minuten voor tijd kwam door een goal van JEKA de eindstand van deze knotsgekke wedstrijd op het scorebord. Met deze 5-5 kon RWB zeggen dat het weer niet had verloren en moest JEKA het kampioensfeestje nog minimaal 1 week verplaatsen.
Volgende week, zondag 20 mei, speelt RWB zijn laatste thuiswedstrijd tegen Bavel om het seizoen af te sluiten in en tegen Waspik. Tegen Bavel thuis staat er niets meer op het spel maar voor de supporters zal RWB deze laatste thuiswedstrijd ongetwijfeld goed voor de dag willen komen en heeft het tegen Bavel ook nog wat goed te maken, deze wedstrijd werd toen namelijk afgesloten met de grootste nederlaag van het seizoen.

 

Warm was het zondag 6 mei tijdens de wedstrijd ZIGO – RWB op Sportpark D’n Haaikant in Tilburg.
Daar kwam nog bij dat het boven het kunstgrasveld van ZIGO ook nog eens 5 graden warmer was.
En de wedstrijd ZIGO – RWB was voor beide ploegen van belang dus van het rustig aan doen was geen sprake. ZIGO streed namelijk voor een van zijn laatste kansen om de vervelende nacompetitie te ontlopen en RWB was er op gebrand om zich definitief vrij van degradatiezorgen te spelen.
Dat ZIGO voor zijn laatste kans ging was in de beginfase goed te zien en RWB had moeite om zich onder de druk van ZIGO uit te voetballen. Dat spits Nicwell Landbrug de score opende lag dan ook in de lijn van de verwachtingen. Voor RWB was dit het sein wat ze nodig hadden om de wedstrijd naar zich toe te trekken, 4 minuten later was het de snelle Justin van der Sanden die op rechts werd vrij gespeeld en de gelijkmaker aantekende. Net voor rust kreeg RWB bij een ouderwetse scrimmage de kans om zelfs met een voorsprong de rust in te gaan maar dat werd ZIGO nog bespaard.
Op de bank bij RWB zaten deze zondag drie JO19 spelers en de ’s ochtends van vakantie terug gekeerde Larry van Ommen. De omstandigheden noodzaakte het om al deze JO19 spelers speeltijd te geven. Iets wat goed uitpakte en voor Bob Jansen zijn debuut in RWB-1 betekende.
Gaandeweg de tweede helft was het met het verzet van ZIGO gedaan en scoorde Koen van Baardwijk de 1-2. Meteen na de 1-2 meldde Paul van Oudhuizen zich bij een corner in het strafschopgebied van ZIGO. Paul van Oudhuizen, deze middag in de verdediging de rots in de branding, wist de afgeslagen corner alsnog om te toveren tot een 1-3 voorsprong. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en kwam RWB niet meer in de problemen. Het slotakkoord was voor RWB topscoorder Kevin Remie, net voor tijd wist hij van grote afstand keeper Ivo Mathijssen van ZIGO in de bovenhoek te verschalken waarmee de 1-4 eindstand op het scorebord verscheen.
Door de zege op ZIGO staat RWB met 31 punten uit 23 wedstrijden 11 punten boven de nacompetitieplaats. Met nog 3drie wedstrijden te spelen een lekker gevoel voor heel RWB, hierdoor kan het relaxt de competitie uit voetballen en zich langzaamaan gaan voorbereiden op de feestweek ter ere van het 110-jarig bestaan waarbij het zondag 17 juni nog uit gaat komen tegen Oud-RKC Waalwijk. Voor de competitie speelt het volgende week uit bij JEKA, daarna wacht op zondag 20 mei de laatste thuiswedstrijd tegen Bavel om vervolgens op zondag 27 mei de competitie af te sluiten bij Waspik.