Zaterdag 15 september voetbalde de gehele jeugdafdeling van RWB in het kader van de Zwaluwen Jeugd Actie. Dit goede doel zamelt geld in om alle vormen van aangepast voetballen voor jongeren te ondersteunen. Samen met de tegenstanders werd deze zaterdag de kracht van voetbal gebruikt om jongeren er bewust van te maken dat gezond zijn best bijzonder is en werd zoveel mogelijk geld opgehaald om kinderen die aangewezen zijn op aangepast voetballen een betere toekomst te bieden. De dag werd gestart met een door de Zwaluwen Jeugdactie ter beschikking gestelde taart waardoor alle vrijwilligers al vroeg in de ochtend getrakteerd werden op koffie met gebak. Middels een collectebus werd zo veel mogelijk geld opgehaald en was er in de kantine voor de ouders van jeugdspelers de mogelijkheid om mee te doen aan een enveloppen loterij. Met deze loterij waren meer dan 30 mooie voetbal gerelateerde prijzen te winnen die allen gratis ter beschikking waren gesteld aan de Zwaluwen Jeugd Actie. Met deze activiteiten werd uiteindelijk euro voor euro totaal een bedrag opgehaald van € 463,--. Naast deze Goede Doelen actie was de Rabobank aanwezig met een standje om water drinken te promoten, wat perfect aansluit bij het doel van RWB om een gezondere voetbalkantine te bewerkstelligen. Water is namelijk de brandstof voor je spieren. Als je zweet op het voetbalveld dan verliezen je spieren veel water. Als je spieren niet genoeg water hebben worden ze moe. Door meer water te drinken krijg je energie en kun je er op het veld weer harder tegenaan.
Al met al was het voor de gehele Jeugdafdeling van RWB een gezellige maar vooral leerzame zaterdag waarbij de gehele dag op alle velden naar hartenlust gevoetbald werd.IMG 5540

Zondag 16 september voetbalde RWB de laatste wedstrijd in de voorronde van de beker thuis tegen RFC uit Raamsdonksveer. Met 4-3 werd in de slotfase de winst naar zich toe getrokken, maar doorgaan in de beker is daarmee niet voor RWB weggelegd. Woensdag 12 september was RWB voor de tweede bekerwedstrijd op bezoek geweest bij VCB en die wedstrijd werd met 3-0 kansloos verloren. Voor RWB was de voorronde, die wordt gezien als een mooie voorbereiding op de competitie, er dus een met wisselend succes, winst op SSC’55 en RFC en kansloos verlies tegen VCB. Met 3 gewonnen wedstrijden gaat in Groep 2-63 VCB uit Biezenmortel door naar de volgende ronde.
De wedstrijd RWB – RFC was op zich een vermakelijk potje voetbal met veel goals. Naast veel goals werden er over en weer ook nog meerdere kansen gemist en testte met name RWB een aantal keren de paal en lat. De score werd na 10 minuten geopend door RFC, maar één minuutje later was het door Jon van de Kamp weer gelijk en een paar minuten later via Mike van Helvoirt 2-1.
RWB moest net voor rust echter een tegengoal toestaan waardoor de stand bij de thee weer gelijk was. 20 Minuten voor tijd kwam RFC op voorsprong maar daarna waren de goals weer voor RWB.
De ingevallen Justin van der Sanden maakte gelijk en in de 90e minuut was het Dennis Timmermans die alsnog de 4-3 winst over de streep trok. Zondag 23 september start voor het gehele Amateurvoetbal de competitie, RWB gaat daarvoor op gezoek bij het Bredase Groen Wit om vervolgens 30 september de eerste thuiswedstrijd tegen ZIGO te spelen.

Dit weekend is bij RWB het bericht binnen gekomen dat Ferry van der Vet op 52 jarige leeftijd is overleden. Ferry was al een aantal jaren ziek en heeft heel dapper vele behandelingen ondergaan, de strijd tegen zijn ziekte heeft hij echter niet kunnen winnen. Ferry was samen met zijn inmiddels ook overleden vader Louis en zijn broers Evert en Michael vele jaren lid van RWB. In de oude kantine zong dit 4-tal regelmatig het lied over de stad waar Ferry werd geboren, Oh Oh Den Haag.
De crematieplechtigheid wordt gehouden op woensdag 5 september om 14.00 uur in Crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk. Afscheid nemen van Ferry is mogelijk in Uitvaartcentrum Bloemendaal in Waalwijk op maandag 3 september van 19.30 tot 20.30 uur.

Zaterdag 1 september startte RWB voor de Beker tegen het Sprang-Capelse SSC’55, een echte Waalwijkse derby dus. RWB startte fanatiek en wilde waarschijnlijk de slechte prestatie van de midweekse oefenwedstrijd tegen RKDVC van zich af spelen. Tegen RKDVC was de inzet niet 100%, als je dan tegen een goede ploeg als RKDVC speelt wordt je afgedroogd. Resultaat van deze oefenwedstrijd was dan ook een 4-0 verliespartij. Dit was wel een extra motivatie om de bekerwedstrijd tegen SSC’55 meteen goed aan te pakken. En dat deed RWB ook want het kwam na 10 minuten door een doelpunt van Jon van de Kamp al op een 1-0 voorsprong. RWB dicteerde gaandeweg de wedstrijd steeds meer en toen Justin van der Sanden de bal van een SSC verdediger kreeg doorgekopt was het 2-0. Net voor rust scoorde ook Kevin Remie met een kopbal, was het 3-0 en de wedstrijd ver gespeeld. SSC kwam na een kwartier in de 2e helft nog wel terug op 3-1 maar toen vrij snel daarna Ronald Possemis 4-1 maakte en daarna Boy Donders de bal terugkopte naar zijn keeper terwijl deze naast hem stond was het zelfs 5-1. In de allerlaatste minuut gaf SSC de stand nog een iets beter aanzien en bepaalde het de eindstand op 5-2.
RWB speelt in verband met de 80 Van De Langstraat de uitwedstrijd tegen VCB op woensdagavond 12 september om 20.00 uur in Biezenmortel. De poulefase van de beker wordt vervolgens op zondag 16 september afgesloten met een thuiswedstrijd tegen het Raamsdonksveerse RFC.

Voetbalvereniging RWB kijkt terug op een in alle opzichten super geslaagd toernooi. Dit jaar viert RWB zijn 110 jarig bestaan en mocht daardoor de Waalwijk Cup 2018 organiseren. Op de velden werd sportief gestreden en aan publieke belangstelling had RWB het met de uitschieter op vrijdag, toen meer dan 1000 supporters aanwezig waren, niet te klagen. Naast voetbal was er nog van alles te doen, op donderdag had het er een mooie Ladies Night van gemaakt was er alle dagen passende muziek, daarnaast was het voorterrein geheel opnieuw ingericht en had het er een mooi terras van gemaakt. Ten opzichte van andere jaren had RWB de Waalwijk Cup uitgebreid met de donderdag om voor het eerst in de historie de Waalwijk Cup voor Vrouwen aan het toernooi toe te kunnen voegen. Nadat donderdag de voorrondes voor de Vrouwen waren gespeeld werden op zaterdag 25 augustus de drie finalewedstrijden gespeeld. In de finalewedstrijden won RWB met 1-0 van SV Capelle waardoor RWB als vijfde en SV Capelle als zesde eindigde. NEO’25 werd door zijn finalewedstrijd te winnen derde en Waspik vierde. In de finale om de 1e en 2e prijs won Baardwijk met 4-0 van SSC’55. Baardwijk won bij de Vrouwen daarmee de Waalwijk Cup 2018 en werd SSC’55 dus tweede. Bij de Heren waren de uitslagen van de finalewedstrijden om de vijfde t/m de achtste plaats zodanig dat SSC’55 achtste werd, SV Capelle zevende, Waspik zesde en Baardwijk vijfde.
Bij de finale om de derde en vierde plaats bleef het gelijk waardoor deze beslist moest worden door het nemen van penalty’s. RWB deed dit beter dan buurman NEO’25, RWB werd dus uiteindelijk derde en NEO’25 vierde. De finale tussen WSC en DESK eindigde in een 1-0 stand, net als vorig jaar was het dus WSC dat de Waalwijk Cup won, DESK uit Kaatsheuvel die als gastclub was uitgenodigd werd tweede. Tijdens het toernooi had Wethouder John van den Hoven een aantal wedstrijden bekeken waardoor hij uit eigen ervaring kon vertellen dat het een mooi toernooi was geweest waarbij sportief werd gestreden om de winst. Voetbalvereniging Waspik deed dit bij zowel de Vrouwen als de Heren het meest sportief waardoor zij beide met de sportiviteitsprijs aan de haal gingen.
De wisselbeker die hoort bij de Waalwijk Cup 2018 voor de Heren reikte Wethouder John van den Hoven uit aan de aanvoerder van WSC, de wisselbeker bij de vrouwen ging naar Baardwijk.

WaalwijkcupDag3 30

WaalwijkcupDag3 49

WaalwijkcupDag3 72

Na een weekendje Waalwijk Cup, waar RWB-1 op de derde plaats eindigde staat het KNVB-bekertoernooi voor de deur. Voordat RWB met de beker van start gaat speelt het eerst dinsdag 28 augustus in Drunen een vriendschappelijke wedstrijd tegen RKDVC. RWB staat met SSC’55, VCB en RFC ingedeeld in Groep 2-63. RFC is de fusieclub van Veerse Boys en Good Luck met een zaterdag en een zondagelftal, RWB is ingedeeld bij de zondagtak van RFC die in de competitie uitkomt in de KNVB 3e klasse. Op Sportpark de Gaard wordt op zaterdag 1 september 2018 om 17.00 uur gestart met een thuiswedstrijd tegen SSC’55, een onvervalste derby dus. Vervolgens wordt in verband met de 80 Van De Langstraat de uitwedstrijd tegen VCB woensdagavond 12 september om 20.00 uur gespeeld in Biezenmortel. De poulefase wordt vervolgens op zondag 16 september afgesloten met een thuiswedstrijd tegen het Raamsdonksveerse RFC.

Donderdag start de Waalwijk Cup 2018 op de velden bij RWB.

Hier het complete programma van de Waalwijk Cup

programma

Het seizoen gaat weer bijna van start. In verband met de beschikbaarheid van de velden (o.a betreft de Waalwijk Cup en i.v.m. de droogte in juli en augustus) kunnen sommige teams dit jaar pas op maandag 27 augustus beginnen met de trainingen. Hopend hiervoor op jullie begrip. Degene die dinsdag of woensdag als (eerste) trainingsdag hebben kunnen uiteraard pas op dinsdag 28 of woensdag 29 augustus beginnen.

Hieronder zie u de schema:

Zowel de Vrouwen als de Heren van de selectieteams bij RWB zijn gestart met de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen. Niet alleen de selectieteams zijn druk bezig zich voor te bereiden, ook wat organisatie betreft is het inmiddels spitsuur bij RWB. Zo zijn Dick van der Schans en Johan Kuijstende laatste maanden druk geweest om er voor te zorgen dat ondanks de extreme droogte de velden bespeelbaar zijn. Door heel vaak de besproeiingsinstallatie te verzetten, soms zelfs nog om laat op de avond, zijn ze er wonderwel in geslaagd om de velden van RWB speelklaar te krijgen. De finishing touch wordt binnenkort aangebracht, hiervoor zorgt Lau Snels die de belijning op alle velden gaat aanbrengen en samen met Johan Kuijsten de goals weer op de velden plaatst. Daarnaast heeft de Evenementencommissie een geweldige prestatie geleverd door met hulp van enkele vrijwilligers het voorterrein, na het grootse feest ivm het 110 jarig bestaan, geheel opnieuw in te richten en compleet opnieuw te bestraten en is de Commissie die de Waalwijk Cup 2018 organiseert gestart met de puntjes op de i te zetten.

IMG 1688
Voetballen
Wat voetballen betreft zijn er voor RWB in de aanloop van het nieuwe seizoen een drietal milestones, de start van het nieuwe seizoen op zondag 23 september, de start van het KNVB Bekertoernooi op Zaterdag 1 september om 17.00 uur thuis tegen SSC’55 en de Waalwijk Cup die 23, 24 en 25 augustus wordt gespeeld bij RWB. Donderdag 9 augustus werd gestart met de eerste training om daarna op zondag 12 augustus twee trainingssessies af te werken met daartussen een gezamenlijke lunch. Voorafgaand aan de Waalwijk Cup speelt RWB-1 nog twee oefenwedstrijden, zaterdag 18 augustus om 16.30 uur thuis tegen GDA Zami uit Den Haag en dinsdag 21 augustus om 20.00 uur thuis tegen Vlijmense Boys. Dinsdag 14 augustus starten ook de Vrouwen van RWB aan de voorbereiding van de Waalwijk Cup. RWB heeft in de reguliere KNVB competitie zowel een Vrouwenteam op de zaterdag alsmede een team op de zondag, tijdens de Waalwijk Cup slaan deze teams de handen in elkaar en zal er een gecombineerd team meedoen aan de Waalwijk Cup voor de vrouwen.
Waalwijk Cup 2018.
Voor Voetbalvereniging RWB is 2018 een feestjaar waarin het zijn 110 jarig bestaan viert, één van de festiviteiten is het organiseren van de Waalwijk Cup 2018 met zoals elk jaar als vaste datum het weekend voor de start van het KNVB-Bekertoernooi. In het jaar 2018 betekent dit donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus. RWB heeft bij het organiseren van de Waalwijk Cup meteen een primeur te pakken want voor de eerste keer in de historie van de Waalwijk Cup, die terug gaat naar 1973, wordt er ook door de selectieteams van de Vrouwen gestreden om de Waalwijk Cup. Het vrouwentoernooi start op donderdag 23 augustus om 19.00 uur met de voorwedstrijden waarbij Baardwijk, NEO’25, RWB, SC Capelle, SSC’55 en Waspik gaan strijden voor een plaats in de finalewedstrijden die zaterdag 25 augustus om 14.00 uur worden gespeeld.
De voorwedstrijden voor de Heren starten op vrijdag 24 augustus om 19.00 uur. Bij de Heren gaat de strijd tussen Baardwijk, NEO’25, RWB, SC Capelle, SSC’55, Waspik, WSC en het Kaatsheuvelse DESK wat door RWB is uitgenodigd om het toernooi met 8 verenigingen te kunnen spelen.
Zaterdag 25 augustus begint de dag om 12.30 uur met de laatste poulewedstrijden van het Herentoernooi, de finalewedstrijden voor de heren worden die dag om respectievelijk 15.00 en 16.00 uur gespeeld, meteen na de finalewedstrijd om de 1e en 2e plaats van het Herentoernooi zal dan de prijsuitreiking voor zowel de Vrouwen als de Heren plaatsvinden.

 

Het Sportpark van R.W.B. was het afgelopen weekend bezet door het tentenkamp voor ongeveer 60 kinderen uit de JO7 t/m JO10 jeugd. Vrijdagavond begon het kamp na een eerste ronde voetballen met een dierenspel zoektocht in het bosgebied naast de voetbalvelden van de Gaard. Niet geheel zonder vrees werd in de schemering aangevangen met de zoektocht waarbij de leiding verstopt het geluid van een aantal dieren imiteerden die de kids op hun beurt moesten weten te vinden. Tenslotte werden nog een aantal rondjes bingo gedraaid waarna de kinderen op tijd in hun tentje doken. De zaterdag was helemaal ingevuld door leuke individuele spellen met daaraan parallel enkele groepsspellen zoals zaklopen , skippyballen-race , touwtrekken, trefbal en water-en-vuur. Tussendoor konden de kids naar hartenlust ravotten op de van Moonen gehuurde hindernisbaan. Zaterdagavond werd na de tweede ronde voetballen en een inleidend verhaal rondom een klein kampvuurtje, een nachtelijk tocht gehouden op zoek naar de geest van de oorspronkelijke uitvinder van de Efteling. Op zondag werden na wat spelactiviteiten de finale wedstrijden van het mini-WK gespeeld en ter afsluiting stonden er lekkere pannenkoeken klaar voor de lunch. Het spannendste bleef toch het slapen in één van die 30 tentjes die opgesteld stonden op het sportpark. Na de lunch werden de kids totaal vermoeid maar met een (vermoeide) smile op hun gezicht opgehaald door de eveneens blijde ouders om daarna thuis op krachten te komen.

Tentenkamp 3

Belangrijke wijzigingen omtrend het gebruik van de voetbal.nl app: De App is vernieuwd dus update deze naar de laatste versie! Vanaf nu kunt u ook uw foto aanpassen tot 31 oktober!

Zoals je wellicht al weet kunt je diverse persoonlijke gegevens aanpassen via de voetbal.nl app op smartphones. zoals

Spelerspasfoto,  Adresgegevens, Telefoonnummer(s), Zichtbaarheid op Voetbal.nl en E-mailvoorkeuren

 

Echter ivm met de wet op de privacy heeft de KNVB besloten om voor kinderen onder de 16 jaar de wijzigingen via de Ouders/Voogd te laten aanpassen. 

zie voor de volledige tekst + handleiding van de KNVB/Sportlink: https://support.sportlink.nl/nl/support/solutions/articles/9000149837-persoonlijke-instellingen-wijzigen-van-kinderen-onder-16-jaar/

ABO Drunen / Elshout
Fysio Totaal
vd Griendt
Verhoeven