Het aankomend weekend is het weer zover, de Waalwijkse derby RWB – Baardwijk wordt gespeeld.
Nadat hij een aantal seizoenen niet was gespeeld zijn RWB en Baardwijk dit seizoen beide weer ingedeeld in de KNVB 3e klasse B. Beide ploegen staan aan de onderkant van de middenmoot en presteren dit seizoen beide wisselend. Door de winst van Baardwijk en het verlies van RWB staat Baardwijk inmiddels 3 punten voor op RWB. In de eerste wedstrijd Baardwijk – RWB was RWB in de winning mood en nam toen door een 0 – 3 overwinning de punten mee naar huis. Zeker geen garantie dat het nu weer de punten in eigen huis kan houden, Baardwijk zal er op gebrand zijn om revanche te nemen en tankte door de 3-2 overwinning op GSBW weer wat zelfvertrouwen.
Alle voorbeschouwingen zijn vaak zinloos bij wedstrijden tussen RWB en Baardwijk, bij een derby weet je namelijk maar nooit hoe het loopt.
In overleg met Baardwijk heeft RWB er voor gekozen om de wedstrijd op zaterdagavond 7 april te spelen en zal na de wedstrijd in de kantine muziek opgesteld staan voor de Derde Helft.
De aftrap van de wedstrijd op Sportpark De Gaard is om 17.30 uur, de Derde Helft begint vanaf 19.15 uur, meteen na de wedstrijd.