Zowel de Vrouwen als de Heren van de selectieteams bij RWB zijn gestart met de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen. Niet alleen de selectieteams zijn druk bezig zich voor te bereiden, ook wat organisatie betreft is het inmiddels spitsuur bij RWB. Zo zijn Dick van der Schans en Johan Kuijstende laatste maanden druk geweest om er voor te zorgen dat ondanks de extreme droogte de velden bespeelbaar zijn. Door heel vaak de besproeiingsinstallatie te verzetten, soms zelfs nog om laat op de avond, zijn ze er wonderwel in geslaagd om de velden van RWB speelklaar te krijgen. De finishing touch wordt binnenkort aangebracht, hiervoor zorgt Lau Snels die de belijning op alle velden gaat aanbrengen en samen met Johan Kuijsten de goals weer op de velden plaatst. Daarnaast heeft de Evenementencommissie een geweldige prestatie geleverd door met hulp van enkele vrijwilligers het voorterrein, na het grootse feest ivm het 110 jarig bestaan, geheel opnieuw in te richten en compleet opnieuw te bestraten en is de Commissie die de Waalwijk Cup 2018 organiseert gestart met de puntjes op de i te zetten.

IMG 1688
Voetballen
Wat voetballen betreft zijn er voor RWB in de aanloop van het nieuwe seizoen een drietal milestones, de start van het nieuwe seizoen op zondag 23 september, de start van het KNVB Bekertoernooi op Zaterdag 1 september om 17.00 uur thuis tegen SSC’55 en de Waalwijk Cup die 23, 24 en 25 augustus wordt gespeeld bij RWB. Donderdag 9 augustus werd gestart met de eerste training om daarna op zondag 12 augustus twee trainingssessies af te werken met daartussen een gezamenlijke lunch. Voorafgaand aan de Waalwijk Cup speelt RWB-1 nog twee oefenwedstrijden, zaterdag 18 augustus om 16.30 uur thuis tegen GDA Zami uit Den Haag en dinsdag 21 augustus om 20.00 uur thuis tegen Vlijmense Boys. Dinsdag 14 augustus starten ook de Vrouwen van RWB aan de voorbereiding van de Waalwijk Cup. RWB heeft in de reguliere KNVB competitie zowel een Vrouwenteam op de zaterdag alsmede een team op de zondag, tijdens de Waalwijk Cup slaan deze teams de handen in elkaar en zal er een gecombineerd team meedoen aan de Waalwijk Cup voor de vrouwen.
Waalwijk Cup 2018.
Voor Voetbalvereniging RWB is 2018 een feestjaar waarin het zijn 110 jarig bestaan viert, één van de festiviteiten is het organiseren van de Waalwijk Cup 2018 met zoals elk jaar als vaste datum het weekend voor de start van het KNVB-Bekertoernooi. In het jaar 2018 betekent dit donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus. RWB heeft bij het organiseren van de Waalwijk Cup meteen een primeur te pakken want voor de eerste keer in de historie van de Waalwijk Cup, die terug gaat naar 1973, wordt er ook door de selectieteams van de Vrouwen gestreden om de Waalwijk Cup. Het vrouwentoernooi start op donderdag 23 augustus om 19.00 uur met de voorwedstrijden waarbij Baardwijk, NEO’25, RWB, SC Capelle, SSC’55 en Waspik gaan strijden voor een plaats in de finalewedstrijden die zaterdag 25 augustus om 14.00 uur worden gespeeld.
De voorwedstrijden voor de Heren starten op vrijdag 24 augustus om 19.00 uur. Bij de Heren gaat de strijd tussen Baardwijk, NEO’25, RWB, SC Capelle, SSC’55, Waspik, WSC en het Kaatsheuvelse DESK wat door RWB is uitgenodigd om het toernooi met 8 verenigingen te kunnen spelen.
Zaterdag 25 augustus begint de dag om 12.30 uur met de laatste poulewedstrijden van het Herentoernooi, de finalewedstrijden voor de heren worden die dag om respectievelijk 15.00 en 16.00 uur gespeeld, meteen na de finalewedstrijd om de 1e en 2e plaats van het Herentoernooi zal dan de prijsuitreiking voor zowel de Vrouwen als de Heren plaatsvinden.