Zaterdag 1 december werd er bij RWB een O7 toernooi georganiseerd.

Het toernooi was bedoeld om beginnende scheidsrechters kennis te laten maken met het leiden van een wedstrijd. RWB beschikt elk jaar weer over een groep van jonge voetballers die buiten het voetballen ook scheidsrechter willen zijn. Dit seizoen hebben we weer 9 nieuwe scheidsrechters. In het totaal heeft RWB, buiten de volwassen scheidsrechters 18 jeugdspelers die wedstrijden fluiten en hierdoor zorgen dat thuis spelende teams nagenoeg altijd een scheidsrechter hebben.

Bij het toernooi is er op leeftijd een scheiding gemaakt waardoor we in 2 poules zijn gaan spelen.
Beide poules bestonden uit 3 teams, bestaande uit 5 spelers. De teams bestonden uit spelers van de O7 -1/2/3 en de kanjers van RWB, in het totaal hadden we 30 spelers uit deze leef tijds categorie.

In het totaal hebben we 2x tegen elkaar gespeeld in de poules.
De wedstrijden duurde 8 minuten per wedstrijd.

De kinderen hebben in het totaal 1 uur en 15 minuten gevoetbald. Dit gebeurde op 2 veldjes, als er 2 teams pauze hadden gingen deze op een extra veldje tegen elkaar voetballen.
De kinderen hebben genoten van het toernooi en hebben veel plezier gehad. In poule 1 was er een verschil merkbaar in de uitslagen. Mooie van poule 2 was dat daar alle teams 2 keer hebben gewonnen.

Aan het einde van het toernooi zijn de scheidsrechters bedankt en zijn we met alle kinderen de kantine in gegaan. Hier kregen de kinderen een beker ranja en een beker met strooigoed en een chocolade lolly die door de dames in de keuken waren klaar gemaakt. ( dank daarvoor ).

Het toernooi was geslaagd en de kinderen hebben het geweldig naar de zin gehad. Nu rest ons nog 1 training en een zaalvoetbal toernooi dit jaar en dan is de winterstop helaas aangebroken.

Namens de O7 teams bedankt voor het leuke toernooi en alvast fijne dagen.

Stephan de Man