Tijdens de traditionele Nieuwjaarsreceptie van Voet balvereniging RWB, die altijd wordt gehouden op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, was ook Wethouder John van den Hoven aanwezig.

Hij reikte aan kantinebeheerder Carola Bruurmijn en het gehele kantineteam van RWB Waalwijk het bronzen Team:Fit certificaat 2018 van het Voedingscentrum uit. Daarmee is RWB de eerste verenigingskantine van Waalwijk die van het Voedingscentrum dit certificaat ontvangt en loopt daarmee voor op de overige verenigingen in de Gemeente Waalwijk. Naast Wethouder John van den Hoven waren ook Irene Walk van Team:Fit, die RWB begeleidde tijdens het traject, en Edwin Kleiboer van de Gemeente Waalwijk aanwezig bij de uitreiking.

Na de veranderingen in de kantine biedt RWB in elke productgroep minstens één betere keuze aan, liggen op de opvallendste plaatsen de betere keuzes en stimuleert RWB het drinken van water.

Daarnaast heeft RWB een gezonde kantine vast gelegd in het beleid en is dit openbaar te zien op de website. De ambitie van RWB is om met deze veranderingen zoveel mogelijk kinderen en volwassenen te wijzen op de mogelijkheid van gezondere producten die zeker niet minder smaakvol hoeven te zijn. Nadat RWB aan de Gemeente Waalwijk had laten weten dat het aan de slag wilde met een gezonder aanbod in de kantine kwam het proces in een stroomversnelling. Vrijwel meteen stuurde het Team:Fit coach Irene Walk langs om RWB op weg te helpen. Samen met horeca leverancier Harry de Louw paste RWB het assortiment aan met het streven om na de winterstop van seizoen 2018 / 2019 te voldoen aan de criteria. Met de voortvarende aanpak van RWB was het alles bij elkaar snel geregeld en mag RWB zich in het nieuwe jaar 2019 gelukkig prijzen dat het in het bezit is van het Bronzen Team:Fit certificaat.