Ongeveer 25 jaar geleden is v.v. R.W.B gestart met het “trainen” van 5-jarige spelertjes. Wat begon met een 6-tal spelertjes is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend veelvuldig aantal enthousiaste voetballers en voetbalsters. De training is uitgegroeid tot een heuse “vooropleiding” van +/-5 jarige jongens en meisjes die spelenderwijs de regels van het voetbal spelletje bijgebracht worden. Hierbij wordt nadrukkelijk gelet op de jonge leeftijd van de kinderen. Dit wordt gerealiseerd door als trainer, jezelf in de leeftijd van de meisjes en jongens te plaatsen, en zo ook te handelen. Er wordt getracht om iedere week een aantal basis oefeningen te herhalen waarna de training besloten wordt met een heus voetbal partijtje. Tussendoor wordt natuurlijk even gepauzeerd, om even een bekertje verkoelende ranja naar binnen te werken.

Gedurende de oefeningen wordt aan de kinderen zo af en toe een vraag gesteld. Bijvoorbeeld: wanneer is een bal uit en wat moet je dan doen, wat is een achterlijn, waarom is de bal rond, waar moet de bal liggen als de wedstrijd begint, etc. Zo leren ze op een vriendelijke manier toch de regeltjes van het voetbal. Aan het eind van het jaartje “kanjeren” wordt getracht om een aantal vriendschappelijke partijtjes te spelen tegen buurtverenigingen die eveneens beschikking over een kanjers team. Zodoende is na een jaartje “kanjeren” zowel de theoretische als praktische kennis op een zodanig niveau dat ze klaar zijn om met hun 6-jaar in een JO7-team te gaan spelen. In de deze afdeling wordt dan via 4x4 wedstrijdjes al een echte competitie afgewerkt.

Op zaterdag 26 januari starten we weer met de trainingen voor onze "Kanjers". Ze trainen van 10.30 ..11.45 uur. Alle jongens en meisjes die (bijna) 5 of 6 jaar zijn, mogen vrijblijvend een aantal keren mee komen trainen om te kijken of er in zich een echte “Mathijs de Ligt” of “Lieke Martens” schuil houdt.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met:
Foort Cové
0416341808 (na 17.00 uur)