RWB had de eerste vier wedstrijden van de competitie verloren en een dramatisch doelsaldo opgebouwd. Dat er iets moest gebeuren was dus wel duidelijk. Trainer Larry van Ommen stond dus voor een aantal moeilijke beslissingen wat betreft de opstelling. Jonne Clijsen, Owen Kogels en Raúl Bruurmijn kregen daarmee een kans in RWB-1. Daar kwam nog bij dan Merlijn Broos tijdens de warming-up afviel zodat ook Mike Bool een plaats kreeg in de basis.
Met nieuw bloed in de basis knokte RWB voor een goed resultaat. Toch leek het er lange tijd naar uit te zien dat ook uit bij RKDVC geen punten gepakt zouden worden. Na 8 minuten had Roy Lamers RKDVC op een 1-0 voorsprong gezet, waarna Maurice Adegeest er in de tweede helft zelfs 2-0 van maakte. RKDVC dacht de buit binnen te hebben maar hadden er geen rekening mee gehouden dat RWB topscorer Kevin Remie nog achter de hand had. Extra gemotiveerd doordat hij op de bank moest beginnen kwam Kevin Remie halverwege de tweede helft in het veld. In de slotfase scoorde Kevin de aansluittreffer en bracht RWB net voor tijd met de 2-2 op gelijke hoogte met RKDVC. RWB sleepte dus alsnog een verdiend punt uit deze wedstrijd. Voor RWB het eerste punt, en daarmee is RWB van de hatelijke nul punten af. Volgende week speelt RWB uit tegen Trinitas Oisterwijk en kan het hopelijk een goed gevolg geven aan deze middag.