Woensdag 18 mei 2022 zal in de historie blijven staan als de oprichtingsdatum van SVO De Gaard. SVO staat voor Samenwerkende Vrouwen Opleiding. SVO De Gaard is de naam van de nieuwe vereniging waar de vrouwen en meiden van RWB en NEO’25 bij gaan voetballen. SVO De Gaard heeft een eigen Sportlink-account, de leden van de SVO blijven daarbij lid van hun eigen voetbalvereniging. De vereniging heeft ook net als elke voetbalvereniging een bestuur. Het bestuur van SVO De Gaard bestaat uit voorzitter Dave de Louw, penningmeester Hans van der Schans en secretaris Wilco Versteeg. Woensdag 18 mei 2022 ondertekende Dave de Louw namens RWB en Hans van der Schans namens NEO’25 de oprichtingsakte.
Samenwerking
Afgelopen seizoen werkten DESK, NEO’25 en RWB al samen door bij de meiden een aantal ST teams (combinatieteams) te vormen. SVO De Gaard is de volgende stap in de samenwerking tussen RWB en NEO’25, waarbij DESK heeft besloten om als zelfstandige vereniging door te gaan. De intentie van SVO De Gaard is om in seizoen 2022-2023 te starten met Dames-1, een Dames 7-tal, MO11, MO13, MO15 en een MO17 elftal.
Meiden tot ca. 10 jaar oud blijven in deze samenwerkingsvorm samen met de jongens in gemengde teams voetballen. Doel van de samenwerking is om ervoor te zorgen dat de meiden maximaal spelplezier beleven aan het voetbal, waardoor uitstroom wordt beperkt en de instroom van meiden wordt vergroot.
Kwaliteit en plezier omhoog
De verenigingen vinden dat zij op eigen kracht de vrouwelijke voetballers onvoldoende kunnen bieden. Clubs hebben wel in een bepaalde leeftijdscategorie een aantal meiden, het zijn er vaak niet genoeg om ermee de competitie in te gaan. Daardoor zijn bij Meidenvoetbal vaak de leeftijds- en niveauverschillen erg groot. Uiteindelijk zal de kwaliteit en daarmee het plezier in het voetbal bij de meiden en vrouwen een flinke boost moeten krijgen. Alle twee de verenigingen hebben de overtuiging dat de kwaliteit alleen omhoog kan als verenigingen samen gaan werken. Mocht het zo zijn dat er meiden zijn die over enorm veel talent blijken te beschikken dan biedt de KNVB ook nog de mogelijkheid om over te stappen naar de jongens.
Interesse?
Ben je geïnteresseerd en wil je gaan voetballen bij SVO De Gaard, bel dan met (06) 24 28 16 23. Op Instagram is info te vinden op SVO_DE GAARD en op facebook op
SVO DE GAARD