Afgelopen zaterdag vonden de eerste twee jeugdtoernooien bij voetbalvereniging RWB plaats.
Bij de categorie JO11 eindigde na strafschoppen het Belgische KFC Zammel uiteindelijk op de eerste plaats met Vlijmense Boys als een goede tweede. Willem II wist beslag te leggen op de derde plaats door het beter nemen van de strafschoppen tegen RWB.
s’Middags was het de beurt aan de categorie JO15. Ook hier moesten strafschoppen de finale beslissen. Daarbij bleek Best Vooruit het sterkst en moest ODC genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plaats was het resultaat voor DESK.

Na 44 jaar jeugdkamp georganiseerd te hebben waarbij de kinderen een hele week doorbrachten in een groepsaccommodatie werd afgelopen vrijdag voor de zesde keer het start sein gegeven voor het jaarlijkse “tentenkamp” voor ongeveer 70 kinderen in de leeftijd variërend van 6 t/m 10jaar. Vrijdagavond begon het kamp en na een eerste ronde voetballen werd niet geheel zonder vrees in de schemering aangevangen met een lasergame in het bosgebied naast de voetbalvelden van de Gaard. De zaterdag was helemaal ingevuld door leuke sport en spel activiteiten. Tussendoor konden de kids naar hartenlust ravotten op de van Moonen gehuurde hindernisbaan. Zaterdagavond werden na de tweede ronde voetballen nog een aantal rondjes bingo gedraaid waarna de kinderen op tijd in hun tentje doken. Op zondag werden na de finale wedstrijden onder het genot van een water sproeier nog een groepsspel gespeeld en ter afsluiting stonden er lekkere pannenkoeken klaar voor de lunch. Het spannendste bleef toch het slapen in één van die 40 tentjes die opgesteld stonden op het sportpark. Na de lunch werden de kids totaal vermoeid maar met een (vermoeide) smile op hun gezicht opgehaald door de eveneens blijde ouders om daarna thuis op krachten te komen. Om alvast in de agenda te zetten: Op vrijdag 11 oktober wordt er een reünie georganiseerd voor iedereen die in de afgelopen 50 jaar wel eens het jeugdkamp van R.W.B. van dichtbij heeft meegemaakt.

Het 7 tegen 7 toernooi bij RWB betekende de gehele maand juni volop gezelligheid op Sportpark De Gaard. In de vooravond werd daarbij met 35+ teams op een half veld lekker gevoetbald met vrienden en werd daarna onder het genot van een hapje en drankje een gezellige 3e helft gevierd. Na in de maand juni op de woensdagen een competitie te hebben afgewerkt werd op 3 juli het 7 tegen 7 afgesloten met een onderling toernooi, prijsuitreiking en werd gezamenlijk gekeken naar de spannende door de Oranje Leeuwinnen gewonnen halve finale van het WK voor vrouwen. Bij de prijsuitreiking ging de 1e prijs van de Lage Poule naar RWB 35+, in de Hoge Poule was de 1e prijs voor het team van de Gemeente Heusden. In totaliteit deden dit seizoen totaal 9 team mee aan deze 7 tegen 7 competitie, met het succes van dit jaar moet het zeker mogelijk zijn dit volgend jaar verder uit te breiden. Bij de prijsuitreiking voor het afsluitend toernooi ging de beschikbaar gestelde prijs als aanmoediging naar Jabco. Na vervolgens de Oranjeleeuwinnen in de verlenging te hebben zien winnen van Zweden werd nog volop nagepraat over Vrouwenvoetbal, het gespeelde toernooi en gingen de complimenten naar Berry Bruurmijn die de kartrekker is bij de organisatie van de 7 tegen 7 competitie bij RWB.

Vanaf nu kunnen de spelende (maar ook niet spelende)  leden hun pasfoto weer aanpassen zodat bij scheidrechterscontrole de foto weer actueel is. 

In het Pinksterweekend werden bij RWB de laatste 4 thuistoernooien voor de
jeugd gespeeld.
Op zaterdagochtend openden de JO9 –teams de reeks toernooien.
Hier toonde RWB-JO9-1 zich uiteindelijk de sterkste met JEKA op een goede tweede plaats.
RWBJO9-2 wist hier verrassend beslag te leggen op de derde plaats.
Gelijktijdig werd het toernooi voor JO10-teams afgewerkt.
Hier was NEO’25 uiteindelijk een overtuigende winnaar met het Duitse Rot Weiss Unna op de
tweede plaats en RWB JO10-1 als een goede derde.
Zaterdagmiddag konden de JO13-teams zich van hun beste kant laten zien.
Na een spannende finale die uiteindelijk beslist moest worden door strafschoppen ging hier
RWB JO13-1 met de eerste plaats aan de haal tegen het Oosterhoutse SCO. Be Fair uit
Waddinxveen legde beslag op de beker voor de derde plaats.
Saillant detail hierbij is dat RWB JO13-1 hierdoor in het seizoen 2018-2019 zijn vierde prijs
in de wacht wist de slepen. Na het winnen van de Waalwijk Cup voor de JO13 behaalden zij het
kampioenschap in hun klasse in de voorjaarscompetitie, wonnen ze begin juni de KNVB-beker
in hun leeftijdscategorie en wonnen ze nu dus hun thuistoernooi. Een nauwelijks te evenaren
prestatie van het team van de begeleiders Nicky, Bob en Biko.
Op eerste Pinksterdag kwam als afsluiting van de toernooienreeks de JO17 aan de bak.
Hier was uiteindelijk RWB JO17-1 , ook al voorjaarskampioen, duidelijk de sterkste.
RWB JO17-2 verraste hier vriend en vijand door de finale te bereiken en zodoende een prima
tweede plaats te behalen. Houten legde hier beslag op de derde plaats.
Zo kwam een einde aan een organisatorisch uitstekend verlopen toernooienreeks , waarbij alleen
het wat onstuimige weer op de zaterdag van het Pinksterweekend van negatieve invloed is
geweest. Een pluim voor de RWB – organisatie van de toernooien de afgelopen weken.

Waar R.W.B. als 13e eindigde in de 3e klasse B, en het dus veroordeeld was tot de nacompetitie, moest de club uit Besoyen in de eerste wedstrijd thuis aantreden tegen Den Dungen. Het schokeffect bleef helaas uit voor het eerste elftal van v.v. R.W.B. De ploeg van de interim trainers Alfons van der Pluijm en Nicky Ligtvoet overleefde de eerste horde niet. Het vlaggenschip van de Tricolores verloor helaas de eerste wedstrijd (0-2).
De eerste helft was aftasten voor beide teams, die elkaar nauwelijks kenden. Het spel speelde zich met name op het middenveld af. Wel kreeg Owen Kogels in de beginfase de uitgelezen mogelijkheid om R.W.B. op voorsprong te zetten. Helaas schoot de nog in de JO17 uitkomende spits naast. R.W.B. speelde wel met veel inzet maar helaas ontbrak het aan echte dreiging om tot scoren te komen. Den Dungen speelde echter ook niet groots waardoor beide ploegen met 0-0 gingen rusten.
Na rust speelde de ploeg uit Besoyen verder vooruit en had in de eerste 25 minuten van de 2de helft de overhand. Tot in de 68ste minuut was er geen vuiltje aan de lucht. Met een paar mooie combinaties zag het er dreigender uit als het veldspel in de 1e helft. De 1-0 hing in de lucht. Echter in de 69ste minuut sloeg het noodlot toe. Luuk van Beerendonk was genoodzaakt aan de noodrem te trekken waardoor Den Dungen een penalty kreeg van scheidsrechter Brian van Geffen. De veel scorende spits Jeffrey Sterks kondigde vanaf de strafschopstip de nakende degradatie aan.
In de slotfase trachtte R.W.B. er nog een slotoffensief uit te persen. Met Paul van Oudhuizen als extra spits ging de ploeg van Alfons van der Pluijm en Nicky Ligtvoet meer risico nemen. Hierdoor kwam er extra ruimte. Davy de Veer maakte hiervan gebruik en dompelde de club die vorig jaar nog 110 jaar bestond in rouw: 0-2.
Slechts 5 dagen hadden Alfons van der Pluijm en Nicky Ligtvoet de tijd om de boel op de rit te zetten, helaas zonder resultaat. Volgend seizoen staan Larry van Ommen en Fachry Tuasamu voor de groep. Doel is om zo snel mogelijk terug te keren in de 3e klasse. Mede door een aantal nieuwe impulsen, aangevuld met spelers uit de JO19 moet dit doel snel te verwezenlijken zijn.

Waar R.W.B. JO13-1 in december de Waalwijk Cup en vorig weekend het kampioenschap binnensleepte was er dit weekend wederom feest. Op het terrein van Baardwijk werd directe tegenstander Were -Di JO13-1 met 2-1 verslagen in de finale van de KNVB beker.
Vooraf maakten beide supportersscharen er een mooi feestje van. Beide teams werden met vuurwerk en fakkels ontvangen. Je zag duidelijk de gespannen gezichtjes. In de eerste helft was daar echter nauwelijks iets van te merken. De eerste 30 minuten waren duidelijk voor R.W.B.
Zoals we al het gehele seizoen gewend zijn: goed positioneel voetbal met daarbij een dosis inzet van iedereen! Na 22 minuten voetballen knikte Jay Kogels de 1-0 tegen de touwen. Niet veel later scoorde Finn op aangeven van dezelfde Jay de 2-0. Het bleef echter niet bij de 2-0, waarbij aangetekend moet worden dat de eerste helft een kopie was van de wedstrijd in mei voor de competitie tegen de club uit Tilburg. R.W.B. was voetballend en fysiek sterker, Were - Di kon echter net voor de rust de aansluitingstreffer aantekenen: 2-1.
De 2de helft was kwalitatief minder dan de eerste helft. Het weer speelde hierbij wel parten. Met 28 graden was het een warme, benauwde zomerdag. Vooral omdat het verschil in doelpunt slechts 1 was, bleef het ontzettend spannend tot de laatste minuut. Wel kregen we begin 2de helft nog een goede kans maar helaas werd deze kans niet omgezet in een doelpunt. Sommige ouders konden het slotstuk, waarbij Were Di nog een paar mogelijkheden kreeg, niet meer aanzien vanwege de spanning. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot. Met wederom vuurwerk en een prachtig spandoek (dank aan Roy Pruijmboom van superdrukker.nl) en de KNVB beker werden de boys massaal onthaald.
Meer dan terecht gezien het feit dat we afgelopen seizoen 3 prijzen behaald hebben. Een juiste teamspirit, een diversiteit aan kwalitatieve vaardigheden in de Technische Staf en een fijne, positieve groep met ouders hebben ons gebracht waar we nu staan! Het behalen van de TRIPLE!! Boys de trainers ( Bob Janssen, Biko Kerstens en Nicky Ligtvoet) zijn trots op jullie!

Afgelopen zaterdag vonden de eerste twee jeugdtoernooien bij voetbalvereniging RWB plaats.
Bij de categorie JO11 eindigde na strafschoppen het Belgische KFC Zammel uiteindelijk op de eerste plaats met Vlijmense Boys als een goede tweede. Willem II wist beslag te leggen op de derde plaats door het beter nemen van de strafschoppen tegen RWB.
s’Middags was het de beurt aan de categorie JO15. Ook hier moesten strafschoppen de finale beslissen. Daarbij bleek Best Vooruit het sterkst en moest ODC genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plaats was het resultaat voor DESK.

Zondag 2 juni start voor RWB de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen Den Dungen. Inzet in deze nacompetitie is het behoud in de KNVB 3e klasse. Als trainer en assistent-trainer zitten dan Alfons van der Pluijm en Nicky Ligtvoet op de bank. Beide trainers zijn volgend jaar actief als trainer bij RWB en stappen dus eerder in om RWB te proberen in de 3e klasse te behouden. Ruud van den Heuvel heeft met de uitwedstrijd tegen ZIGO zijn laatste wedstrijd bij RWB gecoacht. Na die wedstrijd, die met 2-0 verloren werd, zat Ruud van den Heuvel er zodanig doorheen dat RWB gedwongen was om voor een nieuw trainerskoppel te kiezen. Tegenstander Den Dungen eindigde in de 4e klasse D op de 4e plaats en is daarmee in het bezit van een periodetitel. Mocht de wedstrijd na 90 minuten in een gelijke stand eindigen, dan volgt een verlenging van 2 x 15 minuten. Is er ook na de verlenging geen beslissing gevallen, dan wordt de beslissing verkregen door het nemen van strafschoppen.
Als RWB er in slaagt om Den Dungen uit te schakelen volgt er op maandag 10 juni (2e Pinksterdag) een uitwedstrijd tegen RFC uit Raamsdonksveer die in de 4e klasse C op de 2e plaats is geëindigd. Als RWB ook de 2e ronde nacompetitie overleeft volgt er op neutraal terrein een finalewedstrijd tegen Vlijmense Boys, Avestijn of Wilhelmina.

De dames van het RWB zondag team hebben afgelopen weekend hun uitstekende seizoen bekroond met het kampioenschap!
Om 9:30 werd er aangetreden in Dongen tegen DVVC. Omdat dit team derde staat, was winnen zeker niet vanzelfsprekend. Winnen zou wel betekenen dat RWB kampioen zou zijn. De kampioenswedstrijd begon wat slap van Waalwijkse kant. Misschien wilden de dames te graag, want gewerkt werd er voor 100, maar slordig balverlies was het gevolg. DVVC leek gelukkig ook nog niet helemaal in de wedstrijd te zitten, maar het kon nog alle kanten op!
Halverwege de eerste helft was het dan eindelijk dat een aanval van RWB succesvol was. Vanuit een voorzet nam spits Joyce de bal aan en één op één met de keeper maakte ze koelbloedig af: 0-1! Dit was ook de ruststand.
Zoals al vaker dit seizoen leek het alsof er bij RWB iets speciaals in de thee zat, want de tweede helft speelde de dames wederom een stuk beter dan de eerste! Hier en daar was dan ook door hoofdtrainer Tibor een wijziging gemaakt in de opstelling. Het positiespel klopte weer en de bal werd met een stuk meer rust rondgespeeld. Toch was het DVVC die vroeg in de eerste helft het net vond. 1-1 zou betekenen dat RWB volgende week pas officieel kampioen zou worden. Dat leken de speelsters maar al te goed te beseffen, want ondanks deze tegenslag werd er goed doorgevoetbald. De ploeg creëerde vele kansen, maar had uiteindelijk een penalty nodig om weer op voorsprong te komen. Petra, die ook het slachtoffer was van de overtreding in de vijandelijke 16, benutte de strafschop. Hierna liet RWB zien waar het voor gekomen was en scoorde Michelle na een goede sprint de 1-3 en Petra van afstand de 1-4. Nadat de scheids afgefloten had, barstte het kampioensfeestje los op het veld, met rode en blauwe rook en natuurlijk alle speelsters (inclusief geblesseerden), trainers en supporters. Dat feest ging direct verder in Waalwijk, waar de platte kar al klaarstond! Heel Waalwijk zal vervolgens wel hebben gemerkt dat RWB VR1 Zondag kampioen is, want het feest was vol op gang tijdens de ronde op de platte kar!

Komende zondag zullen de dames van RWB VR1 Zondag officieel worden gehuldigd bij RWB, na hun laatste wedstrijd tegen DESK om 10:30 op de Gaard. Daarna zal er nog een groot kampioensfeest worden gevierd. Kom dus zeker de dames feliciteren en vier het kampioenschap met hen mee!

RWB had vorige week thuis tegen Oosterhout een prima wedstrijd gespeeld en door de winst zich een goede uitgangspositie verschaft voor de laatste competitieronde. Het kon echter geen goed gevolg geven aan de positieve flow waarin het terecht was gekomen. De wedstrijd begon van beide kanten met de zenuwen in het lijf en dat was ook goed te zien. De meeste kansen waren er daarna voor ZIGO al was het zo dat gaandeweg deze eerste helft RWB wat beter in de wedstrijd kwam.
Na de thee opende ZIGO na ruim een uur spelen de score. Voor RWB werd het toen helemaal een moeilijke opgave want toen moest het helemaal het spel gaan maken en dat speelde ZIGO extra in de kaart. Met een extra aanvaller voor een verdediger ging RWB meer risico lopen, maar een andere keuze was er niet. Toen RWB in de 86e minuut de tweede tegentreffer om de oren kreeg was de wedstrijd gespeeld en was de 2-0 eindstand een feit. RWB eindigt in de totaalstand daarmee op de
13 e plaats en speelt daardoor in de nacompetitie. Voor RWB begint deze route naar behoud in de
3e klasse met op 2 juni een thuiswedstrijd tegen Den Dungen. De verliezer van deze wedstrijd valt af en degradeert naar de 4e klasse. De winnaar gaat op 10 juni verder tegen RFC waarna de eventuele finale op neutraal terrein zal gaan tegen Vlijmense Boys, Avestijn of Wilhelmina.