Op vrijdag 7 februari organiseert RWB een quiz die in zijn geheel uit voetbal vragen bestaat. Iedereen is welkom.
Een must voor iedereen die nu kan laten zien dat hij echt wat van voetbal weet.
De quiz begint om 20.30 uur, in de kantine van RWB
Deelnemen kan in teamverband van minimaal 3 personen tot maximaal 5 personen.
Kosten zijn € 15,00 per team.
Inschrijven kan via email, of of het inschrijfformulier inleveren in de kantine. Voor 5-februari. Let op vol is vol.

Samen met RKVV Boxtel, SC Elshout, en ZIGO heeft RWB 35+ in het najaar van 2019 op de zondag ochtenden een onderlinge 7 tegen 7 competitie gespeeld. Een initiatief van RWB omdat de KNVB in Zuid1 geen 35+ 7 tegen 7 competitie op zondag organiseerde.
Mogelijk dat de KNVB in het voorjaar van 2020 wel een 35+ 7 tegen 7 competitie kan organiseren?
In het geval dat de KNVB dit lukt wordt de overstap gemaakt naar de KNVB, lukt het de KNVB niet dan gaan genoemde verenigingen in het voorjaar 2020 door met een onderlinge competitie.
Deze competitie wordt dan wel gespeeld in een toernooivorm met eindtoernooi waarbij elke vereniging een keer de organisatie op zich neemt.

Bij 35+ 7 tegen 7 spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld. Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. Ideaal voor teams die geen 11 spelers op de been kunnen brengen en ideaal voor spelers die hun lichaam iets minder willen belasten. Want; hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed. Niet het presteren staat centraal, maar juist het lekkere voetballen op een recreatieve manier. Samen met leeftijdsgenoten.
Verenigingen die interesse hebben in 7 tegen 7 kunnen informatie inwinnen bij de KNVB maar kunnen eventueel ook terecht bij RWB, ZIGO, RKVV Boxtel en/of SC Elshout.

De Najaarscompetitie 2019 werd gewonnen door RWB35+ en dat betekende dat RWB het eindtoernooi mocht organiseren. In het eindtoernooi werden door elk team 3 wedstrijdjes van 20 minuten gespeeld.
De uitslag van het toernooi was als volgt, 1e plaats RWB, 2e plaats RKVV Boxtel, 3e plaats ZIGO en op de 4e plaats SC Elshout. Tijdens het toernooi zat verder alles mee, in de winterzon was het een ideale weer om lekker buiten te sporten, na het toernooi toen iedereen gedoucht was werd in de kantine de najaarscompetitie afgesloten met de prijsuitreiking en liet iedereen de door Carola verzorgde broodjes hamburger lekker smaken. RKVV Boxtel had ook nog een prijs voor De Beste Speler van het toernooi, dit was meteen ook de oudste speler van Boxtel die meedeed aan het toernooi.

Zondag 19 januari is het tweede van RWB neergestreken bij de Vennen in Dongen. Snel kwamen de jongens erachter dat de trainer ook fanatiek is op de spinningfiets. Binnen 10 minuten stond bij alle jongens de zweetdruppels op het voorhoofd. Gedurende de 60 minuten durende les, werden verschillende bergen beklommen, sprintjes getrokken en afdalingen genomen. De jongens gaven echt alles en hebben een topprestatie geleverd. Met twee weken trainen en tussendoor een oefenwedstrijd op 26 januari uit tegen Waspik-2 is RWB-2 goed voorbereid op de tweede seizoenshelft. De tweede seizoenshelft start zondag 2 februari met een thuiswedstrijd tegen ZIGO-3

2120fa30 3245 4424 a759 1d6817f7f8b8

c13aa96b e8de 4c9e 8cc6 fb0376d6cea9

Zit uw zoon of dochter in groep 1 of 2 en vind hij/zij voetbal leuk? Op zaterdag 18 januari start RWB met de winterstop achter de rug weer met de trainingen voor de Kanjers (minipupillen).
Lid worden bij RWB hoeft niet meteen, pas na een aantal trainingen wordt gekeken of uw kind voetbal echt geschikt is voor hem en of hij/zij er plezier in heeft.
De training is bedoeld voor jongens en meisjes van 4 (bijna 5) en 5 jarigen. De Kanjers trainen elke zaterdag van 10.30 tot 11.45 uur, waarbij halverwege de training een korte pauze ingelast wordt om even een bekertje ranja te drinken. De wekelijkse training zal verzorgd worden door Foort Cové die daarbij door één of meerdere ouders geassisteerd wordt.
Tijdens de training worden allereerst op speelse wijze de basisprincipes van het voetbal geoefend. Gaandeweg het seizoen komen tussendoor ook de technische oefeningen aan bod zoals snel voetenwerk, dribbelen/drijven, trappen en passen , kappen en draaien etc. Natuurlijk zal bij iedere training het 4×4 wedstrijdje niet ontbreken.
Dus als uw dochter of zoon zin heeft om lekker te rennen en tegen een bal te schieten dan is hij/zij van harte welkom om vrijblijvend een aantal keren mee te komen doen. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met: Foort Cové 0416-341808 (na 17.00 uur)

In de winterstop is er voor de selectie teams het volgende programma op gesteld:

Winterstop programma seizoen 2019 2020a 001

Op zaterdag 11 januari aanstaande wordt in de Gemeente Waalwijk weer op 7 locaties gestreden om de Waalwijk Cup door de verschillende leeftijdsgroepen van de voetballende jeugd. Ook dit seizoen is gekozen voor het spelen om de Waalwijk Cup in de winterstop, daar er rond de zomervakantie geen geschikt tijdstip voorhanden was.
Dit keer blijft de bijdrage van de meisjes beperkt tot de leeftijdscategorie onder 17 jaar.
De JO19 spelen dit jaar bij SV Capelle aanvang 13:00 uur, de JO17 bij NEO’25 aanvang 9:30 uur en de JO15 bij RWB 9:30 uur. Bij de pupillen spelen de JO13 op de velden van WSC 9:30 uur, de JO11 bij SSC’55 9:30 uur, de JO9 bij Waspik 9:30 uur en de JO7 bij Baardwijk 9:30 uur. Bij de meisjes zullen de MO17 hun toernooi afwerken bij WSC 13:00 uur.
Naast een wisselbeker voor elke categorie is er voor de club die over alle toernooien in totaal het beste resultaat weet te behalen ook nog een wisselprijs beschikbaar gesteld. Na afloop van het JO19-toernooi vindt daarvan de prijsuitreiking plaats op het sportpark van SV Capelle.
De Waalwijk Cup voor de jeugd zal dit keer dus een voorbereiding zijn van de jeugdselecties uit de Gemeente Waalwijk op de voorjaarscompetitie 2020.

Voor RWB-1 startte de voorbereiding op de tweede seizoenshelft op 4 januari 2020 met een wedstrijd tegen het kampioensteam van seizoen 2014/2015. De wedstrijd was gepland als voorwedstrijd van de later die middag geplande Nieuwjaarsreceptie. Coach van dit succesteam van seizoen 2014/2015 was Tom Heijkoop en ook bij deze wedstrijd zat hij op de bank. De eindstand van 4-1 was al bereikt bij rust. De tegentreffer namens het kampioensteam van 2014/2015 werd gescoord door Michael Rosenbrand. Michael Rosenbrand is naast aanvoerder Dennis Timmermans een van de twee spelers van RWB-1 die er in seizoen 2014/2015 ook al bij waren. RWB-1 gaat deze week de training weer oppakken en heeft in het weekend van 18 en 19 januari een trainingskamp belegd in Antwerpen. Dinsdagavond 21 januari speelt RWB-1 vervolgens een oefenwedstrijd tegen NEO’25 om op zondag 26 januari te starten met de competitie. Hiervoor reist het naar het nabijgelegen Waspik waar het uitkomt tegen de nummer 2 van de competitie, vv Waspik-1.

De Evenementencommissie van RWB organiseerde traditioneel op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar een gezellige en druk bezochtte Nieuwjaarsreceptie. Met alle bezoekers werd met champagne geproost op een voor iedereen gezond en sportief goed jaar. Voorafgaand aan de Nieuwjaarsreceptie had RWB-1 een wedstrijdje gevoetbald tegen het kampioensteam van 2014/2015.
Vast item is dat Martje van Helvoirt de kerstboom buiten gooit. Dit jaar had hij een makkie want de boom was kleiner dan we bij RWB gewend zijn. Spontaan zong Stephan van Ark zijn succeslied Onze liefde en draaide Arno Timmermans voor ieder wat wils. Alles bij elkaar een geslaagde Nieuwjaarsreceptie.

Met mijn vriendengroep was ik 3e Kerstdag bij Cafe Landzicht. Van de eigenaar Richard van Heumen kreeg ik deze foto. In de oude gedenkboeken die ter ere van de gevierde jubilea zijn uitgegeven heb ik deze foto niet terug kunnen vinden.
Foto moet gemaakt zijn op het terrein tegenover het Cafe van Bart van Sjoos, het huidige Cafe Landzicht.
Wie weet welke oud RWB-ers er op de foto staan ??

Bas Bruurmijn Vz.

Voorafgaand aan de Nieuwjaarsreceptie van zaterdag 4 januari speelt RWB-1 een oefenwedstrijd tegen het kampioensteam dat in seizoen 2014/2015 kampioen werd in de KNVB 4e Klasse. De wedstrijd start om 14.00 uur, aansluitend aan deze wedstrijd start om 16.00 uur de Nieuwjaarsreceptie van RWB.
Coach in sezoen 2014/2015 was Tom Heijkoop en heeft op dit moment de volgende spelers ter beschikking: Ronny de Bresser, Lars Schimmer, Koen van Baardwijk, Dennis Timmermans, Mike van Helvoirt, Jon van de Kamp, Jaouad Chroau (Misschien), Amir Cehic, Dylan Roovers, Daan van Loon, Tarik Maamar, Micheal Rosenbrand, Ricardo Damen, Rick van Enkhuizen, Randy Mandemakers en Perry Ophorst.
De selectie die RWB-1 trainer Larry van Ommenan tot zijn beschikking heeft is: Luuk van Beerendonk, Pjotr ten Berge, Mickey van Boxtel, Merlijn Broos, Raúl Bruurmijn, Serhan Eyupoglu, Thijs Fleming, Vedad Hadzic, Alex Huijps, Bram van Iersel, Bob Jansen, Brent van Look, Roel Mulders, Ronald Possemis, Kevin Remie, Michael Rosenbrand, Dennis Timmermans en Onur ulusan.

Vandaag hebbben we de rouwkaart ontvangen omtrent het overlijden van José Schellen – van der Linden. We kennen José als de vrouw van ons RWB-lid Ad Schellen.
José is op 22 december in het ziekenhuis overleden en heeft de leeftijd van 66 jaar bereikt.
De afscheidsdienst is maandag 30 december om 15.30 uur in de aula van crematorium Maaslanden Abt van Engelenlaan 1 te Vlijmen-Nieuwkuijk. Afscheid nemen van José is mogelijk op zondag 29 december van 11.30 tot 12.15 uur in het uitvaartcentrum coöperatie DELA, Abt van Engelenlaan 1 te Vlijmen-Nieuwluijk. Wij wensen Ad, zijn kinderen, kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte tijdens deze moeilijke dagen.