Baardwijk 14:30
Be Ready 14:30
Gilze 14:30
Haarsteeg 14:30
Irene'58 14:00
Nieuwkuijk 14:30
Oosterhout 14:30
RKDVC 14:00
RWB 14:30
TSV Gudok 14:00
VV Trinitas Oisterwijk 14:30
Vlijmense Boys 14:00
Waspik 14:30
ZIGO 14:30

 

Nu de regels ter voorkoming van verspreiding van het Coronavirus inmiddels wat zijn versoepelt heeft Voetbalvereniging RWB besloten dat ook het clubhuis in juli weer open kan. Uiteraard met inachtneming van de regels die het NOCNSF samen met de Koninklijke Horeca Nederland hebben opgesteld. Naast alle regels zoals Blijf thuis als je ziek bent, handen wassen, hoesten en niesen in je elleboog en de 1 ½ meter afstand wordt langzaam duidelijk dat er nog een item toegevoegd dient te worden. Er zijn namelijk steeds meer aanwijzingen dat het virus binnenshuis via kleine druppeltjes, oftewel aerosolen, in de lucht overdraagbaar is. Aanvoer van extra verse buitenlucht in afgesloten ruimtes zal het risico van de verspreiding van het coronavirus dus verlagen. RWB mag zich gelukkig prijzen dat het een goed ventilatiesysteem heeft wat ook nog eens op een hoge stand gezet kan worden. Als daarnaast de buitendeuren onder het terras zo veel mogelijk open worden gehouden verkleinen we de kans op besmetting tot een minimum.

Het clubhuis is in de maand juli nog open op het moment dat activiteiten gepland staan.
Op een rijtje gezet zijn dit de volgende activiteiten, datums, tijden.

woensdag 08-juli 15.00 - 16.30 Voetbalsportschool Larry van Ommen
woensdag 08-juli 20.00 - 12.00 Training Lagere Elftallen en TT / Biljardcompetitie
donderdag 09-juli 20.00 - 01.00 Training Lagere Elftallen
vrijdag 10-juli 17.30 - 21.00 Voetbalschool Leon Hutten
zaterdag 11-juli 10.00 – 11.30 Voetbalsportschool Larry van Ommen Crossfit Les 1
woensdag 15-juli 10.00 - 11.30 Voetbalsportschool Larry van Ommen
woensdag 15-juli 20.00 - 12.00 Training Lagere Elftallen en TT / Biljardcompetitie
donderdag 16-juli 20.00 - 01.00 Training Lagere Elftallen
vrijdag 17-juli 17.30 - 21.00 Voetbalschool Leon Hutten
zaterdag 18 juli 10.00 - 11.30 Voetbalsportschool Larry van Ommen Crossfit Les 2
woensdag 22-juli 10.00 - 11.30 Voetbalsportschool Larry van Ommen
woensdag 22-juli 20.00 - 12.00 Training Lagere Elftallen en TT / Biljardcompetitie
donderdag 23-juli 20.00 - 01.00 Training Lagere Elftallen
vrijdag 24-juli 17.30 - 21.00 Voetbalschool Leon Hutten
woensdag 29-juli 10.00 - 11.30 Voetbalsportschool Larry van Ommen
vrijdag 31-juli 17.30 - 21.00 Voetbalschool Leon Hutten
woensdag 05-aug 10.00 - 13.00 Voetbalsportschool Larry van Ommen (Afsluiting)

Donderdag 2 juli was het clubhuis van RWB de locatie waar de jaarlijkse selectiebijeenkomst plaats vond. Dit jaar was de bijeenkomst enkel voor genodigden, met RWB-1, RWB-2 en RWB JO19 was het maximale aantal personen wat in deze coronatijd in het clubhuis past bereikt. Deze selectiebijeenkomst was meteen een goede gelegenheid om stil te staan bij de door de KNVB bedachte fictieve competitie met daaraan gekoppeld promotie naar een hogere klasse van zowel RWB-1 als RWB-2. Daarmee is seizoen 2019/2020 een seizoen om nooit meer te vergeten. Voor de begeleiding van RWB-1 en 2 alsmede voor alle spelers van de beide team waren er herinneringsbeeldjes beschikbaar. Deze werden door voorzitter Bas Bruurmijn uitgereikt aan de begeleiding alswel alle spelers.

Na deze bescheiden huldiging ging het enkel nog over het nieuwe seizoen en maakte zowel Larry van Ommen als Alfons van der Pluijm, trainers van respectievelijk RWB-1 als RWB-2, hun plannen voor het nieuwe seizoen bekend. Beide teams spelen volgend jaar in een klasse hoger wat hen niet weerhoudt om de doelstelling uit te spreken om mee te doen om de prijzen. Een periode titel is daarbij het doel waar beide teams voor willen gaan. Beide trainers benadrukten nog maar eens hoe belangrijk RWB JO19 is in dit verhaal. Voor de selectie is de jeugdopleiding van RWB, met als hoogste elftal JO19, de levensader waar elk jaar spelers van doorgeschoven moeten worden om de selectie op sterkte te houden. Trots mag de Jeugdopleiding van RWB dan ook zijn dat dit jaar weer 6 jeugdspelers overgeheveld kunnen worden naar de selectie. Helemaal nieuw en vreemd zijn deze nieuwe spelers niet want ze hebben inmiddels allemaal al speelminuten gemaakt in RWB-1, 2 of het Onder 23 team wat vorig jaar een aantal wedstrijden heeft gespeeld. Vanuit de jeugd worden dit jaar Bob Jansen, Raúl Bruurmijn, Bram van Iersel, Jasper van Boxtel, Sven Spaans en Tim Tins (na een jaartje
RWB Za-2) overgeheveld naar de selectie. In totaliteit herbergt de selectie van RWB-1 en 2 totaal 10 nieuwe spelers. Naast de jeugdspelers versterken Rik Bloemendal (FC Drunen), Jordy van de Klauw (lagere elftallen RWB), keeper Sander Blom (SSC’55) en Brandy Fontijn die van WSC overkomt de RWB-selectie. Na de bijeenkomst was er nog een fotomoment waarbij eerst de begeleiding en later de gehele groep op corona-afstand op de foto gingen.

 

 Met Marco Damen als nieuwe trainer heeft voetbalvereniging RWB uit Waalwijk een ambitieuze trainer vastgelegd voor komend seizoen. Marco gaat volgend seizoen samen met assistenten René van Drongelen en Raymond Rouwen de JO16 junioren van RWB trainen. Uit de gesprekken met de Technische Commissie van RWB bleek er al snel een click wat resulteerde in het contracteren van de 50-jarige voetbaltrainer uit Kaatsheuvel. Naast trainer/coach is Marco eigen ondernemer en heeft een schoenenzaak in Den Bosch.
Marco zal in een “gespreid bedje” terecht komen. René en Raymond trainen het team (JO16-1) al jarenlang. Beide heren zijn vanaf de F-jes trainers en hebben de jongens van de 5e naar de 2e klasse gebracht met een aantal kampioenschappen. Een zeer mooie prestatie van het inmiddels geworden vriendenteam. Zowel het team alsmede beide trainers hadden bij de evaluatie aangegeven behoefte te hebben aan een extra trainer met ervaring in het trainersvak. Marco past met de ervaring bij DESK (afgelopen jaren trainer van de jeugd bij DESK) en zijn UEFA Coach C diploma prima binnen dit profiel. Roy Merkx complementeert de staf als grensrechter.
Vanwege de aanwas vanuit de JO15-1 naar de JO16-1, welke vorig jaar in de Hoofdklasse uitkwamen, gaat het team van Marco, René en Raymond in het najaar uitkomen in de 1e klasse. Wederom een stap omhoog! Het team zal zaterdag 8 augustus om 11.00u beginnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen op Sportpark de Gaard.
We wensen de trainersstaf en de spelersgroep veel succes en hebben alle vertrouwen in een goed (eind) resultaat.
Daarnaast hebben afgelopen week ook Nicky Ligtvoet en Zico Kemmeren hun contract getekend voor de respectievelijke JO15-1 en JO13-1. Nicky zal geassisteerd gaan worden door Biko Kerstens waar Zico assistentie zal gaan krijgen Alfons van der Pluijm. Ook hun wensen we veel succes toe!

Na de persconferentie van Premier Rutten van vorige week kregen alle voetbalverenigingen weer een update van de KNVB over de gevolgen van het Coronavirus met daarbij de gevolgen voor het voetbal.
Gelukking zijn alle inspanningen niet voor niets geweest en werden er een aantal versoepelingen aangekondigd. Hiermee komt de start van het voetbalseizoen wat gepland is in het weekend van 19 en 20 september weer een stuk dichterbij. De eerste KNVB bekerwedstrijden staan gepland in het weekend van 29 en 30 augustus. Vanaf 1 juli vervallen de beperkingen op het veld om te voetballen voor alle categorieën én kunnen we bij RWB weer bezoekers, leden en familie van RWB-ers op onze accommodaties ontvangen. Globaal komt dit laatste erop neer dat heel veel weer mag mits men zich strikt blijft houden aan de basisregels zoals, 1,5 meter afstand, vaak de handen wassen, drukte vermijden en thuisblijven als je ziek bent.

Sportkantine weer open.
Vanaf 1 juli mogen ook alle sportkantines en terrassen weer open. Om de sportkantines weer ‘coronaproof’ te maken moeten de richtlijnen vanuit de Koninklijke Horeca Nederland gevolgd worden. NOC*NSF heeft een handige checklist opgesteld die helpt bij het veilig heropenen van de kantine, deze zullen dus ook bij RWB nageleefd moeten worden.

Voetbalsportschool Larry van Ommen.
Bij RWB staan er in de maand juli nog een aantal activiteiten op het programma waarbij dus ook de kantine geopend zal zijn. Uiteraard met naleving van de richtlijnen van Koninklijke Horeca Nederland.
De eerste activiteit is de opening van de Voetbalsportschool van Larry van Ommen die gepland staat op woensdag 1 juli om 15.00 uur. Daarna zal de Voetbalsportschool op woensdag 8 juli om 15.00 uur en vervolgens op woensdag 15, 22 en 29 juli en woensdag 5 augustus om 10.00 uur weer te gast zijn bij RWB. Er staan voor de Voetbalsportschool ook nog twee zaterdagen gepland en wel op zaterdag 25 juli en zaterdag 1 augustus om 10.00 uur.

Voetbalschool Leon Hutten.
Op de vrijdagavonden is RWB de gehele maand juli gastheer van de voetbalschool van Leon Hutten die op deze avonden het kunstgrasveld huurt van RWB. De kantine is op deze avonden van 17.30 tot 21.00 uur geopend.

Lagere Elftallen
De selectie en jeugdafdeling hadden in de maand juni hun trainingen weer opgepakt en op enkele uitzonderingen na begint voor hen wat voetbal betreft de vakantie. Voor de selectie start op dinsdag 4 augustus dan weer de voorbereiding op het seizoen 2020/2021.
Op de woensdag en donderdag in juli hervatten de Lagere Elftallen en de Taaie Tijgers weer de training. Tijdens de trainingsavonden in juli (einddatum donderdag 23 juli) zal de kantine vanaf 20.00 uur weer geopend zijn. Uitzondering hierop is donderdag 2 juli, dan wordt de kantine gebruikt voor de selectiebijeenkomst. In verband met het maximaal aantal personen is de selectiebijeenkomst dit jaar enkel voor genodigden.

 

Overeenkomsten zijn er voldoende voor de selectietrainers Larry van Ommen en Alfons van der Pluijm.
Beide trainers starten aan het begin van 2019/2020 bij RWB aan een nieuw avontuur, Larry van Ommen bij RWB-1 en Alfons van der Pluijm bij RWB-2. Voor beide was de teleurstelling groot toen ze op kampioenskoers lagen en de competitie door de KNVB stilgelegd werd. Een seizoen om nooit meer te vergeten wat afgesloten werd door een bericht dat beide teams kampioen geworden waren in de fictieve competitie en daardoor gepromoveerd zijn naar een naastgelegen hogere klasse.

Al een tijd geleden had RWB met beide trainers de mondelinge afspraak gemaakt om ook het seizoen 2020/2021 met elkaar door te gaan. Corona zorgde ervoor dat het tekenen van de contracten wat was uitgesteld. Alle partijen zagen dit overigens als een formaliteit en hierbij geldt afspraak is afspraak, afgelopen week werd alsnog het officiéle contract ondertekend.

Inmiddels is ook de overschrijvingstermijn achter de rug en kan de selectie definitief worden opgemaakt.
Belangrijkste hierbij is dat RWB zes spelers van JO19 de stap maken naar de selectie van RWB-1 en 2. Het 6-tal, bestaant uit Bob Jansen, Raúl Bruurmijn, Bram van Iersel, Jasper van Boxtel, Sven Spaans en Tim Tins (na een jaartje RWB Za-2). Helaas zijn er ook een aantal jongens die vanuit JO19 de stap naar RWB-1 hadden kunnen maken vertrokken. Bas van Helvoirt en Roel Mulders kiezen er echter niet voor om een volgende stap te zetten in hun ontwikkeling bij de senioren maar voetballen volgend seizoen in JO19 van WSC. RWB wenst deze bij de Besoyense club opgegroeide spelers alle succes toe bij WSC en laat hun weten dat ze altijd weer welkom zijn als ze terug willen keren naar hun oude nest. Afgelopen week kon RWB nog wel een extra versterking noteren doordat Brandy Fontijn, die in zijn voetbaljeugd bij RWB speelde, de overstap maakte van de selectie van WSC naar RWB.

Woensdag 17 juni kreeg RWB van Marcel Leblanc, competitieleider KNVB senioren A-categorie, een mail met het verlossende woord. Ook RWB-2 is gepromoveerd en speelt volgend seizoen in de Reserve 2e klasse. Met het bericht dat naast RWB-1 ook RWB-2 is gepromoveerd heeft RWB een memorabel seizoen achter de rug dat over jaren nog steeds iedereen zich zal herinneren.

Op een rijtje gezet werd door het cocona virus, wat in Nederland rondwaarde, op 31 maart 2020 door de KNVB de competitie stilgelegd met daarbij het besluit dat er geen promotie en degradatie toegepast zou worden. RWB trok meteen aan de bel bij de KNVB en stelde net als meerdere clubs het Belgisch model voor waarbij de eerste in de stilgelegde competitie promoveert en de nummer laatst degradeert. Aanvankelijk lijkt het erop dat alle clubs in dezelfde klasse zouden blijven maar even later maakt de KNVB bekend dat door het wegvallen van clubs en fusies er een fictieve stand zou worden gemaakt tussen verenigingen die het verzoek zouden doen om te promoveren. Op 26 mei krijgt RWB van de KNVB te horen dat RWB-1 is gepromoveerd en begint het wachten hoe de fictieve competitie uitvalt voor RWB-2. In de reguliere competitie stond RWB-2 bovenaan waarbij het zelfs nog een wedstrijd minder had gespeeld als de nummer 2 TSV Gudok. Woensdag 17 juni is het dan zover en wordt bekend dat ook RWB-2 is gepromoveerd. Het lange wachten wordt beloond een ook bij RWB-2 kunnen de handen de lucht in. In de fictieve competitie scoort RWB-2 met 37 punten uit 14 wedstrijden een gemiddelde van 2,64 punten, de nummer 2 was TSV Gudok die met 35 punten uit 15 wedstrijden met 2,33 een stuk lager uit komt. RWB-2 is daarmee de terechte kampioen van de Reserve 3e klasse D en dwingt promotie af door ook kampioen te worden in de fictieve competitie samen met alle andere Reserve 3e klassers.
Voor het team van trainer Alfonds van der Pluijm en hulptrainer Rien Roestenburg is dit een mooie maar ook een o zo terechte opsteker in het eerste jaar dat ze trainen bij RWB-2. Met deze prestatie promoveert zowel RWB-1 als RWB-2 wat een geweldige prestatie genoemd mag worden.

Voetbalvereniging RWB heeft op dit moment veel talentvolle jeugd waarbij de selectieelftallen allen uitkomen in de KNVB Hoofdklasse. RWB JO19 is daarbij het hoogste Jeugdelftal wat om de doorstroming zo goed mogelijk te laten verlopen een onderdeel is van de RWB-1 en 2 Selectie. Compliment voor de Jeugdafdeling is dat dit seizoen 6 spelers van JO19 kunnen worden overgedragen aan de selectie van RWB-1 en 2. Het 6-tal, bestaande uit Bob Jansen, Raoel Bruurmijn, Bram van Iersel, Jasper van Boxtel, Sven Spaans en Tim Tins (na een jaartje RWB Za-2) gaan dus seizoen 2020-2021 de selectie versterken. Alle spelers hebben vorig jaar al speelminuten gemaakt bij RWB-1 en 2 en hebben in de wedstrijden tegen verenigingen uit de omtrek wedstrijden gespeelt in RWB JO21.
RWB-JO19 van het volgende seizoen wordt daarmee een team wat door een paar jaar in de Hoofdklasse te spelen op termijn weer de overstap moeten kunnen maken naar de selectie.
Met Alex Jongerden heeft RWB inmiddels al wel een bekwame leider aangesteld.
RWB is nog wel op zoek naar een ambitieuze trainer die deze uitdaging op zich wil nemen.
Kandidaten voor deze functie dienen in het bezit te zijn van het TC3 diploma en kunnen een mail sturen naar

De Technische Commissie van RWB bestaat uit 4 personen, John van de Werken, Berry Bruurmijn, Boyke Mungroop, Gerben Kuijsten en Antony Bruurmijn. Allen jongens die in het verleden in het 1e elftal van RWB hebben gevoetbald en dus weten hoe de voetballerij in elkaar zit. Versterking was echter een welkome wens van het viertal. De taak van de Technische Commissie valt bij RWB onder vrijwilligerswerk en is een behoorlijke klus als je weet dat het reilen en zeilen van RWB-1, RWB-2 en JO19 onder de Technische Commissie valt.
Corne Didden past heel goed in dit gezelschap want ook Corne is een oud 1e elftalspeler en praat dus dezelfde voetbaltaal. Lid van de Technische Commissie is niet de eerste vrijwilligerstaak van Corne Didden. Eerder was Corne leider van RWB Vrouwen Zondag en zijn laatse taak was leider van RWB-1.
Na een sabbatical van één jaar pakt Corne dus het vrijwilligerswerk bij RWB weer op en wordt lid van de Technische Commissie.

In het seizoen 2020/’21 wordt er bij RWB door meisjes en vrouwen enkel op zaterdag gevoetbald, een belangrijke keuze die nodig is om van RWB Vrouwen Zaterdag een volwaardig 1e elftal te maken. Meisjesvoetbal wat altijd al op zaterdag plaats vond wordt bij RWB opgesplitst in twee categorieen, pupillen (meisjes t/m 12 jaar) die gemengd voetballen met de jongens en Junioren (meisjes tussen de 13 en 19 jaar). In de maand juni wordt er bij de jeugd van RWB nog heel de maand doorgetraind, wil je deze maand meetrainen, neem dan contact op met Dave de Louw telefoon: 06-24281623. Lid worden is daarbij niet noodzakelijk.

Vrouwen
Naast meisjes gaat al het Vrouwenvoetbal bij RWB dus plaatsvinden op de zaterdag. Voor het Vrouwenvoetbal is inmiddels een beleidsplan gemaakt waarbij het doel is dat meisjes worden opgeleid om uiteindelijk in RWB Vrouwen1 te voetballen. Waar eerder RWB zowel een vrouwenteam had op zaterdag en zondag is besloten om het vrouwenvoetbal te concentreren op zaterdag. Komend seizoen zal RWB Vrouwen nog met één team inschrijven in de competitie, met het doel om dit binnen de termijn waarin het beleidsplan loopt uit te breiden naar twee teams. In het beleidsplan wordt er vanuit gegaan dat RWB Vrouwen Zaterdag over 4 jaren in de A-Categorie speelt, oftewel van de 5e klasse opschuift naar de 3e klasse. Om dan onderscheid te kunnen maken tussen prestatie en recreatievoetbal is het nodig om dan minimaal te beschikken over twee Vrouwelftallen. Belangrijkste verandering in het vrouwenvoetbal bij RWB zal zijn dat RWB Vrouwen Zaterdag gezien en behandeld gaat worden als een volwaardig eerste elftal. Wat belangrijk is in de jaren dat RWB nog één Vrouwenteam heeft is dat het uitgangspunt is dat iedereen even belangrijk is in het team. Het team zelf heeft in gesprekken aangegeven dat dit bovenaan moet staan en is er van overtuigd dat een goed team meer bereikt dan de optelsom van alle individuele kwaliteiten.

Meisjesvoetbal t/m 12 jaar.
Pupillen zijn de jongere meisjes, van kanjers (4 en 5 jaar) t/m 12 jaar, en voetballen bij RWB gemengd met de jongens. Volgens de KNVB is voor de toekomst van het meisjesvoetbal en de ontwikkeling van meisjes aparte meisjesteams bij de pupillen niet goed. Om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren is het van belang dat kinderen met gelijkgestemden voetballen. Het is best een uitdaging om ervoor te zorgen dat kinderen samenspelen met teamgenoten met dezelfde leeftijd, ambitie, motivatie en niveau? Om deze factoren te matchen wordt steeds vaker gekozen om gemengd voetbal als uitgangspunt te nemen, waarbij jongens en meiden samen met elkaar voetballen. En gemengd voetbal draagt positief bij aan de ontwikkeling van zowel jongens als meiden. Ook de KNVB is er voorstander van om jongens en meiden in de jeugd samen te laten voetballen. “Alle kinderen kunnen van elkaar leren en plezier met elkaar beleven, daarin speelt het volgens de KNVB geen rol of je een jongen of een meisje bent. “Door jongens en meiden samen te laten voetballen, vergroot je de kans dat ieder kind met gelijkgestemden kan spelen en een gelijke kans krijgt. Dat kan op basis van bijvoorbeeld (voetbal)leeftijd, motivatie, ambitie en niveau.” Je vergroot de kans dat ieder kind met gelijkgestemden kan spelen en een gelijke kans krijgt. De verandering is ingegeven doordat steeds duidelijker werd dat meiden niet meer de maximale prikkel binnen het meidenvoetbal kregen. Gemengde teams bij de pupillen is dus het eerste waar aan gewerkt moet worden zodat het niveauverschil kleiner wordt. Als alle meisjes en jongens op hun eigen nivo in een gemengd team spelen wordt iedereen beter, RWB maar ook heel veel vrouwen van het Nederlands elftal en ex-vrouwenvoetbalsters onderschrijven dit.
Meisjes Junioren 13 t/m 18 jaar.
Meisjesvoetbal is de sterkst groeiende sport in Nederland is gezond en je sport ook nog eens lekker buiten. Ook bij de junioren heeft RWB inmiddels een volwaardig meisjesteam wat met veel plezier inmiddels deelneemt aan de competitie. Doel is dat deze meisjes over een aantal jaren aansluiten bij de vrouwen. Want dat is wat RWB graag wil, Meisjes opleiden om deze uiteindelijk bij de Vrouwen aan te laten sluiten.

ABO Drunen / Elshout
Van wijlen
Moonen Attractie verhuur
Fysio Totaal