RWB gaat met 19 punten uit 7 wedstrijden fier aan kop in de 4e klasse C. Met de wedstrijd uit bij WDS’19 op de planning zit RWB dicht tegen het winnen van de 1e periode aan. Al vertekent de stand in de competitie, want de concurrent Waspik heeft door de tenue-soap van zondag 3 november ѐѐn wedstrijd minder gespeeld en Blauw Wit ’81 zelfs twee wedstrijden. Om zeker te zijn van de periode is winnen dus waarschijnlijk een voorwaarde.
Thuis tegen Raamsdonk had RWB een lastige middag verwacht, het tegendeel was echter waar. RWB boekte een regelmatige overwinning op Raamsdonk, stond met de rust met 2-0 voor en kwam uiteindelijk uit op een 5-0 eindstand. Voordat iedereen buiten was stond RWB via goalgetter Kevin Remie al in de 4e minuut met 1-0 voor en stond RWB door een goal van Serhan Eyupoglu al na 10 minuten op 2-0. Zonder kansen weg te geven, een verdienste voor de RWB-verdediging, zakte RWB daarna wat terug en bleef het tot de rust ook 2-0. Meteen na rust scoorde aanvoerder Dennis Timmermans de 3-0 en was de wedstrijd beslist. De 4-0 en 5-0 van Kevin Remie zorgde er voor dat hij na de wedstrijd kon zeggen een hattrick te hebben gescoord wat hem Man of the Match maakte.
Een klein smetje was de tweede gele kaart voor Onur Ulusan die daardoor de volgende wedstrijd moet missen. Afhankelijk van de concurenten doen kan RWB volgende week het Periode-kampioenschap vieren. Winst geeft zekerheid voor het vieren van deze prijs, het zal dan wel de wedstrijd tegen het 100 jarige WDS’19 winnend af moeten sluiten.

Super Sunday in het voetbal is de zondag dat er meerdere topwedstrijden in dezelfde klasse worden gespeeld. RWB – Raamsdonk is zo’n wedstrijd die hierbij hoort, hierbij vertekent de huidige stand want als Raamsdonk de inhaalwedstrijd wint staan ze gewoon op de 4e plaats. Naast RWB – Raamsdonk staat er ook Blauw Wit’81 tegen Waspik op het programma. Ook hier is het zo dat de stand enigsinds vertekend, wat hier is het zo dat als Blauw Wit ’81 de inhaalwedstrijd zou winnen ze Waspik van de 2e plaats stoten. Door deze wedstrijden kan de stand in de 4e klasse C zomaar een andere kant op gaan, een echte Super Sunday dus.
Uit tegen Terheijden, de nummer laatst van de stand, speelde RWB geen gemakkelijke wedstrijd. Na de openingsgoal van Alex Huijps, die de laatste wedstrijden goed in vorm is, kwam RWB na een half uur spelen op 0-1. Een goal die door RWB zelf teniet gedaan werd doordat de bal na een vrije trap via een RWB-hoofd het doel in zeilde. Bij rust was het met 1-1 dus gelijk en moest RWB in de tweede helft weer opnieuw beginnen. Na een uur spelen besliste RWB in 10 minuten de wedstrijd in zijn voordeel. De nieuwe voorsprong kwam voort uit een hoekschop waarbij Serhan Eyupoglu de beste kopper bleek.
Daarna bepaalde Kevin Remie in 4 minuten de wedstrijd definitief en bewees ook hij in goede vorm te zijn. De eindstand van 2-4 werd een feit door een benutte penalty van Terheijden maar dat bracht de overwinning van RWB niet meer in gevaar.
Zondag 3 november dus super Sunday waarbij RWB als koploper de stijd aantekent tegen Raamsdonk.

Ellen Dielissen is de moeder van Tim, die voetbalt in RWBJO11-1. Donderdag 24 oktober was Ellen echter niet bij RWB om de training van haar zoon te bekijken maar omdat ze medewerkster is van Rabobank De Langstraat. Namens de bank mocht ze een cheque uitreiken en daarmee de opbrengst van de Rabo ClubSupport actie bekend maken. Leden van de Rabobank mochten op verenigingen stemmen, voor voetbalvereniging RWB leverde dat dit jaar € 955,-- op. Rabobank De Langstraat en mensen die op RWB bebben gestemd heel erg bedankt, daar kan RWB weer volop nuttige trainingsmaterialen voor aanschaffen.

 

Vrijdag 15 november 2019, aanvang 20.30 uur. 

Op de jaarlijkse Jubileumavond (oftewel 25+ avond) worden leden die in dat jaar een jubileum te vieren hebben gehuldigd.
Alle leden, donateurs, sponsors en directe familieleden / vrienden van de jubilarissen zijn van harte welkom op deze jubileumavond. 

Als jubilaris zijn de volgende leden geselecteerd:

 

25 jaar lid: Patrick Boertje
Billy van Helvoirt
Boyke Mungroop
Djow Covѐ

 

50 jaar lid Huub van de Ven

 

60 jaar lid Hans Konings
Jan Konings
Kees Kuijsten
Wim Snels

De informatie die wordt gebruikt om te komen tot deze selectie komt uit oude ledenlijsten, ledenkaarten en info van de leden zelf. Indien iemand op basis van eigen informatie weet dat hij dit jaar tot de jubilarissen behoort bij deze het verzoek om zich te melden bij Bas Bruurmijn (06) 21 57 16 16.

 

Wij roepen iedereen op om op deze speciale avond aanwezig te zijn.

 

Bestuur Voetbalvereniging R.W.B..

Winst van RWB op VCW en een verrassend gelijk spel van RFC tegen Berkdijk zorgt ervoor dat RWB alleen op kop komt in de 4e klasse C. Met een goal en twee afgemeten assists was Alex Huijps bij alle drie de doelpunten betrokken en was hij de man van de wedstrijd.
VCW was naar Waalwijk gekomen met een verdedigende tactiek en de doelstelling om het zo lang 0-0 te houden. Al na 12 minuten kon de tactiek de prullebak in, een diepe bal van Merlijn Broos kwam bij Alex Huijps terecht die na de aanname net voordat keeper Hans Gelens in kop grijpen de 1-0 aan liet tekenen. Toch was dit voor VCW niet het teken om de verdedigende stellingen achter zich te laten waardoor RWB in de 1e helft het overwicht wist te behouden. Na de 1-0 wist keeper Hans Geelen zich te onderscheiden en bleef het tot de rust 1-0. Na rust kwam VCW beter uit de kleedkamer en hing de gelijkmaker in de lucht. De 2-0 van Kevin Remie was dan ook een bevrijding voor de Waalwijkse ploeg. Deze kwam tot stand doordat Alex Huijps de bal panklaar breed had gelegd voor de ingevallen Kevin Remie. De 3-0 in de 86e minuut betekende de definitieve beslissing, ook hier was Alex Huijps de aangever en Kevin Remie de afmaker.
Volgende week speelt RWB tegen de inmiddels nummer laatst Terheijden. Dat onderschatting gevaarlijk is kan RWB navragen bij RFC. Als mede koploper met evenveel verliespunten als RWB moest RFC deze week tegen de nummer laatst Berkdijk, inmiddels is dus Terheijden de nummer laatst. Als het aan RWB ligt blijft dat ook na volgende week zondag zo.

Aanstaande vrijdag is er in de kantine bij RWB weer het Oktober Fest, aanvang 20 uur

Voorafgaand aan de wedstrijd RWB-2 tegen JEKA-6 werd de jaarlijkse elftalfoto gemaakt. RWB won de thuiswedstrijd met 7-1 en staat daarmee met 7 punten uit 4 wedstrijden op de 5e plaats van de ranglijst. Zondag 27 oktober speelt RWB-2 uit tegen Sarto-3 die met 9 punten op de 2e plaats staat. Wordt dus een pittige tegenstander voor RWB-2.

De foto's van afgelopen vrijdag avond

Slechts 8 minuten was de wedstrijd DIA – RWB bezig toen scheidsrechter Ties Reijne gedwongen was om een speler van DIA van het veld te sturen. Vanaf dat moment was het overwicht van RWB zodanig dat de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van DIA afspeelde. Al snel daarna had RWB de DIA muur geslecht, in de 16 meter werd Kevin Remie aangespeeld die meteen deed waar hij goed in is, scoren. Met deze goal kan Kevin zeggen dat hij elke competitiewedstrijd heeft gescoord en inmiddels 5 goals heeft gescoord uit 4 wedstrijden. De 0-1 betekende niet dat DIA er meer uit kwam waardoor er constant 20 spelers op ѐѐn helft stonden. Complimenten waren er na de wedstrijd voor de verdediging van RWB, deze bleven geconcentreerd spelen en gaven geen kans meer weg. In de tweede helft probeerde RWB door de verdediging van DIA te voetballen maar dat bleek moeilijker dan gedacht. Uiteindelijk won RWB toch nog met een duidelijke 0-3. De doelpunten die in het laatste kwartier vielen werden gescoord door Brent van Look en de ingevallen Mickey van Boxtel. Volgende week, 20 oktober 2019, speelt RWB thuis tegen VCW. VCW behaalde net als RWB de volledige 3 punten. Voor VCW was het een lekkere overwinning want dit was meteen de eerste overwinning van het seizoen en meteen ook nog met 4-0 een afgetekende. RWB moet dan zijn koppositie verdedigen want met de 0-3 overwinning komt het bovenaan in de 4e klasse C, waarbij aangetekend dient te worden dat RFC uit Raamsdonksveer even veel verliespunten heeft.

Beste leden van RWB,

Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering welke gehouden wordt op:

Dinsdag 29 oktober 2019, Aanvang 21.00 uur.

 

Agenda:

1 Opening voorzitter.
2 Notulen Ledenvergadering d.d. 02 november 2018
3 Jaaroverzicht RWB Voorzitter.
4 Jaaroverzicht Jeugdcommissie.
5 Financieel verslag 2018 – 2019 door de Kascommissie.
6 Begroting 2019 – 2020.
7 Verkiezing Kascommissie.
8 Ingekomen agendapunt Tarik Maamar.

Pauze

9 Verkiezing Bestuur.
10 Bestuursmededelingen.
11 Rondvraag.
12 Sluiting.

 

T.a.v. punt 9 van de agenda, Verkiezing Bestuur, de volgende toelichting:

Sjaak Timmermans en Dick van der Schans zijn aftredend als lid van het bestuur en hebben zich herkiesbaar gesteld.

Nieuwe Bestuurskandidaten kunnen zich aanmelden bij voorzitter Bas Bruurmijn en/of secretaris Dianne van Diemen.
Postadres RWB: Postbus 146 5140 AC Waalwijk.

 

Voor vragen kun je terecht bij voorzitter Bas Bruurmijn en/of secretaris Dianne van Diemen.

Tot dinsdag 29 oktober 2019.

 

Het Bestuur.

RWB speelde zondag 6 oktober thuis tegen koploper SAB. Door met 7-2 te winnen was RWB na 2 x 45 minuten RWB de nieuwe koploper. Niet dat RWB de minste verliespunten heeft want met 6 punten uit 2 wedstrijden is dat het Raamsdonksveerse RFC.
Dat RWB zo ruim zou winnen zag het er in de beginfase niet naar uit. Al na 1 minuut spelen verdedigde RWB slordig uit waardoor keeper Luuk van Beerendonk met een lob werd verslagen en het dus al snel met 0-1 achter stond. RWB had een half uurtje de tijd nodig om te herstellen maar toen scoorde het in 3 minuten evenveel goals. Michael Rosenbrand, Bram van Iersel en Alex Huijps zorgden in deze korte tijd voor dat RWB met een 3-1 voorsprong op rosen zat. Serhan Eyupoglu maakte er nog voor rust 4—1 van waardoor de wedstrijd gespeeld leek. De 4-2 net voor rust zorgde ervoor dat RWB met een minder gevoel aan de thee zat en gaf nieuwe hoop bij SAB. Na een uur voetballen was het centrale verdediger Serhan Eyupoglu die aan alle onzekerheid een eind maakte. Met 2 goals in 2 minuten tijd maakte hij zijn hattrick vol en bracht de 6-2 op het scorebord. De eindstand die uitkwam op 7-2 werd gescoord door Kevin Remie die daarmee kan zeggen dat hij tot nu toe elke competitiewedstrijd heeft gescoord.
Zondag 13 oktober staat de uitwedstrijd tegen DIA uit Teteringen op het programma. Op voorhand geen gemakkelijke tegenstander want in de laatste wedstrijd nam het in de uitwedstrijd, bij het tot dan toe ongeslagen Waspik, de 3 punten mee naar huis.