In verband met de 80 van de Langstraat zijn er op zondag 15 september geen thuiswedstrijden gepland bij RWB.
Het Sportpark zal dan ook die dag gesloten zijn.
Elftallen die uit spelen zijn op de hoogte en dienen op zaterdag de benodigde voetbalmaterialen op te halen bij RWB

In de poulefase van de KNVB-beker werd zondag 8 september de wedstrijd RWB – Baardwijk gespeeld.
Nadat NEO’25 op zaterdag had gewonnen van Olympia’60 had alleen de winnaar van de derby nog kans om door te gaan naar de knock-out fase van de beker. Met de 1-2 winst is er voor Baardwijk nog hoop, maar dan moet RWB zaterdag 14 september wel winnen bij NEO’25 en Baardwijk zelf met liefst ruime cijfers winnen van Olympia’60.
Baardwijk was naar Besoyen gekomen met de opdracht van trainer Emiel Heefer om het achterin dicht te houden, ver in te zakken en te proberen de stand zolang mogelijk op 0-0 te houden. Dat zag er in het eerste half uur niet naar uit want RWB voetbalde goed en kreeg ook de ene na de andere kans. Als RWB in die fase had gescoord dan had de Baardwijk tactiek in de prullenbak gekund en was het waarschijnlijk een heel andere wedstrijd geworden. Doordat de voorwaardsen van RWB echter het vizier nog niet op scherp hadden staan bleef Baardwijk overeind en was het bij rust nog steeds 0-0.
Na rust was het spelbeeld hetzelfde maar werd het voor RWB steeds moeilijker om in de kleine ruimtes die er waren een opening te vinden. RWB begon daarom steeds meer risico te nemen werd ongeduldig en voetbalde met steeds meer mensen voor de bal. Dat laatste speelde Baardwijk in de kaart want rond de 60e minuut speelde Baardwijk tot twee keer toe een counter perfect uit en waren het Rob van Ravenstein en Bart Rombouts die er voor zorgden dat Baardwijk zomaar met 0-2 voor stond. Baardwijk hoefde door de confortabele voorsprong dus geen risico meer te nemen en maakte de ruimtes alleen maar kleiner. Dat de 1-2 uit een spelhervatting tot stand kwam was dus niet zo raar. Voor de 1-2 die in de 70e minuut uit een corner werd gemaakt tekende invaller Bram van Iersel. In de slotfase probeerde RWB het nog wel en dirigeerde trainer Larry van Ommen laatste man Serhan Eyupoglu naar de spitspositie maar verder dan een afgekeurde goal kwam RWB niet meer.
Zaterdag 14 september worden in Groep 2-73 dus de laatste wedstrijden gespeeld. Baardwijk speelt uit tegen Olympia’60 en RWB gaat op bezoek bij de buren op De Gaard, NEO’25. Beide wedstrijden beginnen om 17.00 uur.

Op vrijdag 4 oktober 2019 zal er door Jeugdvoetbalopleiding een landelijke jeugdtrainersavond georganiseerd worden voor jeugdtrainers uit heel Nederland. Deze avond is bedoeld om jeugdtrainers (nog) beter de jeugd te kunnen laten trainen en coachen.

Zit uw zoon of dochter in groep 1 of 2 en vind hij/zij voetbal leuk? Op zaterdag 14 September start RWB weer met de trainingen voor de Kanjers (minipupillen).

De training is bedoeld voor jongens en meisjes van 4 (bijna 5) en 5 jarigen. De Kanjers trainen van 10.30 tot 11.45 uur, waarbij halverwege de training een korte pauze ingelast wordt om even een bekertje ranja te drinken. De wekelijkse training zal verzorgd worden door Foort Cové die daarbij door één of meerdere ouders geassisteerd wordt.

Tijdens de training worden allereerst op speelse wijze de basisprincipes van het voetbal geoefend. Gaandeweg het seizoen komen tussendoor ook de technische oefeningen aan bod zoals snel voetenwerk, dribbelen/drijven, trappen en passen , kappen en draaien etc. Natuurlijk zal bij iedere training het 4×4 wedstrijdje niet ontbreken.

Dus als uw dochter of zoon zin heeft om lekker te rennen en tegen een bal te schieten dan is hij/zij van harte welkom om vrijblijvend een aantal keren mee te komen doen. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met: Foort Cové
0416-341808 (na 17.00 uur)

De Amateurvoetbalclubs van Nederland voetballen op dit moment in groepjes van 4 in een halve competitie en maken op die manier uit wie er doorgaat in het Bekertoernooi. RWB is samen met Olympia’60, NEO´25 en Baardwijk ingedeeld in Groep 2-73. Baardwijk en RWB komen door de degradatie van RWB elkaar in de competitie niet tegen, door de indeling van de poulefase van de beker staat er volgende week toch nog een RWB – Baardwijk op het programma. Al jaren is RWB – Baardwijk de derby van Waalwijk. De laatste 25 jaar staan beide verenigingen regelmatig bij elkaar ingedeeld. Beide verenigingen komen voort uit een dorp wat toegevoegd is aan Waalwijk, RWB uit Besoyen oftewel Waalwijk-West en Baardwijk uit Waalwijk-Oost. Dat beide clubs dus willen winnen is tijdens deze wedstrijden wel duidelijk. De laatste jaren is er steeds veel strijd maar is er zowel tijdens als na de wedstrijd een gezonde sfeer en blijft het ook in de derde helft gezellig. Beide ploegen zullen na de wedstrijd van afgelopen weekend zeker willen winnen, want beide startte het bekertoernooi met een verliespartij. Baardwijk verloor thuis met 1-2 van NEO’25 en RWB verloor uit met 0-1 van Olympia’60. Zondag 8 september begint de derby op Sportpark De Gaard om 14.30 uur en is de entree gratis. Ook RWB VR Zondag spelen voor de beker zondag 8 september thuis, na de beker begonnen te zijn met een 0-18 overwinning uit bij TGG VR2. Zondag spelen ze thuis tegen Wilhelmina VR2 wat afgelopen zondag met 4-4 gelijk speelde tegen Baardwijk VR2. Na de wedstrijd RWB – Baardwijk om 16.15 uur wordt de disco van RWB voor de dag gehaald om zoals het hoort bij een derby de derde helft te vieren.

Op zondagochtend wordt de ontvangst van de bezoekende teams en RWB teams verzorgt door gastheren. Middels een relatiesysteem worden telkens 2 mensen ingeroosterd. Het aantal gastheren is echter teruggelopen naar 5 personen, het is dus gewenst dat er voordat het nieuwe seizoen begint een aantal mensen bij komen. Een totaal van 8 vrijwilligers zou prima zijn, wat betekent dat we op zoek zijn naar 3 nieuwe gastheren / gastvrouwen.
Deze vrijwilligerstaak is uitermate geschikt voor RWB-ers die gestopt zijn met voetballen maar wel betrokken willen blijven bij het voetbalgebeuren op zondagochtend. Het is overigens ook mogelijk om je als team van 2 personen op te geven en heb je datums dat je niet kunt dan wordt hier met het maken van het schema rekening gehouden. Kun je overhoopt een keer niet dan is ruilen met een collega nooit een probleem. Heb je interesse? Laat het dan weten door een berichtje te sturen naar Bas Bruurmijn, , Bellen mag ook. mobiel (06) 21 57 16 16, Bij RWB mij persoonlijk aanspreken mag natuurlijk ook altijd.

Hieronder nog een aantal redenen om vrijwilligerswerk te doen:
Onbaatzuchtigheid; je wilt iets doen voor een ander zonder daar zelf enig belang bij te hebben. In de meeste gevallen houd je aan het 'goed' doen op zijn minst een goed gevoel over. Mogelijk is dat het deel waar jij zelf baat bij hebt. En in dat geval is van onbaatzuchtigheid eigenlijk al geen sprake meer.

Hulp voor eigen club, in dit geval RWB; Jij of een van je gezinsleden is lid van RWB. Om bijvoorbeeld de vereniging in stand te houden, het niveau te verbeteren, dicht bij je gezinsleden te zijn of de contributie laag te houden , steek je graag vrijwillig de handen uit de mouwen.

Om je nieuwe woonomgeving te leren kennen; je bent net verhuisd en je kent nog niemand uit je nieuwe buurt of je kent zelfs de stad nog niet. Vrijwilligerswerk is een prima manier om kennis te maken met je buurt en buurtgenoten of om je bekend te maken met de stad en de stadsgenoten.

Om je netwerk te vergroten; als je op zoek bent naar contact of je bent op zoek naar betaald werk, is vrijwilligerswerk een prima manier om andere mensen te ontmoeten en je netwerk te vergroten.

Om actief te blijven; je hebt geen zin om thuis achter de spreekwoordelijke geraniums te gaan zitten. Of je nu met pensioen bent, de kinderen uit huis zijn of om een andere reden, ook dan is vrijwilligerswerk een prima manier om actief te blijven.

Je hebt af en toe nog wat tijd over, maar je wilt je niet structureel inzetten; je hebt al genoeg te doen, maar je vindt het ook belangrijk om je af en toe in te zetten voor een maatschappelijk doel. Structureel vrijwilligerswerk zit er echter door je drukke leven niet in. Als je soms nog een zondagochtend over hebt, kun je ervoor kiezen om gastheer / gastvrouw te worden.

Omdat het gewoon leuk is!
Soms zijn er vrijwilligerstaken waar je zo enthousiast over bent, dat het gewoon leuk is om hier aan mee te werken.

Clubkas Campagne Rabobank.
Binnenkort gaat de RABOBANK weer starten met de Clubkas Campagne. Leden van de Rabobank kunnen dan stemmen op hun favoriete club. Heb je een rekening bij de RABOBANK wordt dan lid van Rabobank De Langstraat want dan kun je tussen 27 september en 13 oktober meestemmen over de verdeling van de € 200.000,-- die de Rabobank ter beschikking stelt aan de clubs. Ga hiervoor naar www.rabobank.nl/lokale-bank/de-langstraat/uw-lidmaatschap/

VriendenLoterij.
Wist u dat je middels een lot van de VRIENDENLOTERIJ RWB kunt ondersteunen? Met uw lot van de VriendenLoterij kunt u ervoor zorgen dat 50% van uw inleg bij RWB terecht komt. Als u een lot koopt kunt u RWB opzoeken en aan uw lot koppelen. Speelt u al mee met een lot in de VriendenLoterij en wilt u RWB steunen? Dan kunt u dit wijzigen via de ledenservice op het telefoonnummer 088-020 1020 De VriendenLoterij is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur bereikbaar. Op zaterdag zijn ze bereikbaar van 10.00 tot 16.30 uur.

Waar dan ook ter wereld de wedstrijdbeelden en ontwikkelingen van jouw favoriete teams volgen?

Via VoetbalTV wordt de amateurwedstrijden van RWB1 op het hoofdveld nu live uitgezonden. En kun je na afloop de samenvatting en hoogtepunten terugkijken. Zo hoef je als supporter niks meer te missen en blijf je op de hoogte van de voetbalcarrière van jouw favoriete spelers. Bekeken wordt welke andere wedstrijden hier ook voor in aanmerking kunnen komen.

Voor instructie om te kunnen kijken via de speciale app, ga naar Youtube instructie film  en installeer daarna de app op je smartphone.  Je gebruikt dezelfde inlog gegevens als voor de voetbal.nl app   Meer info is ook te vinden op Website Voetbal TV

Voetbalvereniging RWB is in de voorronde van het KNVB bekertoernooi ingedeeld bij Olympia’60, vv Baardwijk en NEO’25. Voordat de competitie gaat starten heeft RWB er dus al twee derby’s op zitten. Het bekertoernooi start voor RWB op zaterdag 31 augustus uit bij Olympia’60. De wedstrijd in Dongen begint om 17.00 uur. De Waalwijkse derby tegen Baardwijk is gepland op zondag 8 augustus op Sportpark De Gaard. Deze wedstrijd start op het reguliere tijdstip van 14.30 uur. RWB sluit de voorronde van de beker af met een uitwedstrijd. Over reistijd heeft het dan niet te klagen want gespeeld wordt dan tegen buurman NEO’25. De wedstrijd NEO’25 – RWB is op zaterdag 14 september en begint om 17.00 uur.

Zowel de vrouwen als de heren van RWB streden het afgelopen weekend op de velden van Baardwijk om de Waalwijk Cup. In het herentoernooi won RWB de openingswedstrijd met 1-0 van SV Capelle en werd later op de avond gelijk gespeeld tegen WSC. In de laatste poulewedstrijd werd zaterdag met 1-0 gewonnen van NEO’25. Doordat WSC zijn laatste poulewedstrijd echter met 4-0 won van SV Capelle moest RWB genoegen nemen met de 2e plaats in de poule. De finalewedstrijd om de 3e en 4e plaats werd met 3-2 gewonnen van Waspik. Zonder een wedstrijd te verliezen werd RWB dus de nummer 3 van het toernooi. Brend van Look werd de topscoorder van RWB en misschien ook wel van het toernooi, in elke wedstrijd wist hij het net te vinden. In de finale won The White Boys door penalty’s van WSC. The White Boys werd dus de winnaar van het toernooi, WSC werd de nummer 2.
Het combinatieteam van de RWB Vrouwen zaterdag en zondag kregen te maken met een zware loting en verloren beide poulewedstrijden van zowel Baardwijk als DESK. Zaterdag speelde het de finalewedstrijd om de 5e en 6e plaats tegen Waspik. Na met 1-0 achter te zijn gekomen kwamen de RWB Vrouwen terug in de wedstrijd. De RWB Vrouwen wonnen daarna met strfschoppen en eindigde daarmee op de 5e plaats. De vrouwen van Baardwijk prolongeerde de titel.
Voetballend Waalwijk kan terugkijken op een geslaagd toernooi. De organisatie van de Waalwijk Cup rouleert over de Waalwijkse Amateurvoetbalverenigingen, volgend seizoen wordt daarom de Waalwijk Cup gespeeld bij SC Capelle.

Voetbalvereniging RWB heeft zowel op de Zaterdag als de Zondag een damesteam wat meedoet aan de KNVB competitie. Zowel de RWB-Vrouwen van RWB Vr Zaterdag als RWB Vr Zondag zijn inmiddels de voorbereiding op seizoen 2019-2020 gestart met een nieuwe trainer.
Voor de zaterdag is Mickey van Boxtel de nieuwe trainer. Mickey van Boxtel startte zijn eigen voetbalcarriere als jeugdspeler bij RWB, verkaste in de A-jeugd naar WSC en voetbalde de laatste seizoenen bij SC ’t Zand. Dit seizoen maakt Mickey van Boxtel deel uit van de selectie van RWB en gaat hij proberen een plekje in RWB-1 te veroveren. Vorig seizoen begeleidde Mickey al RWB Vr Zaterdag tijdens de wedstrijden, komend seizoen wordt zijn takenpakket uitgebreid met ook het trainen van dit elftal.
Als trainer/coach heeft RWB voor RWB Vr Zondag Werner van Rijswijk aangetrokken. Werner van Rijswijk woont in Tilburg en voetbalde zelf bij Sarto, Boeimeer en Groen Wit. Als jeugdtrainer was hij actief bij DIA, Gilze en Groen Wit. Dit seizoen maakt hij dus als trainer/coach zijn debuut in het Vrouwenvoetbal.
De eerste wedstrijden voor de Vrouwenteams van RWB zijn voor de Beker en worden gespeeld in het weekend van 31 augustus en 1 september. RWB Vr Zaterdag beginnen dan de beker uit tegen buurman NEO’25 en een dag later speelt RWB Vr Zondag uit tegen TGG VR2.
Voor de Waalwijk Cup slaan de beide teams de handen ineen. In de voorrondes van de Waalwijk Cup wordt donderdag 22 augustus met een combi-team gespeeld tegen zowel Baardwijk als DESK (vervanger voor NEO’25). De finalewedstrijden voor de Vrouwen worden gespeeld op zaterdag 24 augustus om 14.00 uur.

BPR
Van wijlen
Moonen Attractie verhuur
Verhoeven