Voetbalvereniging RWB speelde zondag 27 mei zijn laatste competitiewedstrijd van seizoen
2017- 2018 uit tegen en in Waspik. Voor RWB was het seizoen al geslaagd en stond er niets meer op het spel. RWB behaalde dit seizoen 11 punten meer dan vorig seizoen en eindigt daarmee in de middenmoot van de Derde Klasse B. Voor Waspik stond er op voorhand nog wel wat op het spel want verplicht meedoen aan de nacompetitie waardoor er gedegradeerd kan worden behoorde tot de mogelijkheden. Toen in de 1e minuut van de wedstrijd ZIGO bij GSBW met 0-1 voor was gekomen en gaandeweg op zelfs 0-2 en 0-3 kwam werd duidelijk dat de nacompetitie voor Waspik een feit was.
Dit betekende dat de uitslag van Waspik – RWB geen enkele waarde meer had voor de eindstand waardoor er een mooie open wedstrijd ontstond met veel goal. De ruststand van Waspik – RWB werd bereikt met 1 – 2 waarbij Kevin Remie en aanvoerder Larry van Ommen voor RWB de doelpuntenmakers waren. Met de goal van Kevin Remie komt hij met 19 goals uit op de 3e plaats in de topscorerslijst van de derde klasse B. Na rust bleven beide teams er op los scoren, voor RWB was de voor Paul van Oudhuizen ingevallen Justin van der Sanden twee keer trefzeker. Ondanks goed keeperswerk van JO19 keeper Luuk van Oers, die als dank voor zijn betrokkenheid bij RWB-1 als reservekeeper de laatste competitiewedstrijd mocht keepen, trok Waspik aan het langste eind en werd de uitslag 5 – 4.
Waspik gaat zich met GSBW opmaken voor de nacompetitie en gaat proberen in de 3e Klasse te blijven, Were Di voetbalt volgend seizoen een klasje lager en JEKA was vorige week kampioen geworden en promoveert. Promoveren kunnen ook de periodekampioenen DESK, TSC en SVSSS nog via de te spelen nacompetitie. Ondanks dat Waspik in de nacompetitie terecht was gekomen bleef de 3e helft geslaagd en waren daarbij alleen maar winnaars. RWB komt ook volgend jaar uit in de KNVB 3e Klasse en blijft nog een aantal weken op donderdag uittrainen. Voor RWB-1 staat tijdens de festiviteiten ter ere van het 110 jarig bestaan op 17 juni 2018 nog de wedstrijd tegen
Oud RKC Waalwijk op het programma.

RWB speelde zijn laatste thuiswedstrijd tegen Bavel waarbij er voor beide ploegen niets meer op het spel stond. Beide ploegen maakte er toch een boeiende wedstrijd van met veel mooie doelpunten. RWB wilde voor het thuispubliek het seizoen op een goede manier afsluiten en de ongeslagen status van de laatste zes wedstrijden vasthouden. RWB startte dan ook fel en kreeg ook al snel een aantal kansen die door Ronald Possemis en Koen van Baardwijk bekwaam werden afgemaakt. Na 20 minuten stond het dan ook al 2-0 waarna Bavel nog wel even tegen sputterde en terugkwam op 2-1. Toch kon RWB met een riante voorsprong gaan rusten want wederom Koen van Baardwijk beantwoordde de 2-1 van Bavel meteen met de 3-1. Ook in de tweede helft bleef RWB de ruimte die er bij Bavel lag achter de laatste linie goed benutten waardoor het kansen bleef creëren. Toch was het Bavel wat weer even terug kwam in de wedstrijd maar toen RWB topscoorder Kevin Remie meteen daarna de 4-2 aantekende was de wedstrijd gespeeld. Michael Rosenbrand tekende voor het slotakkoord en bepaalde de eindstand op 5-2. In de slotfase kreeg doelman Amir Cehic samen met Koen van Baardwijk een applauswissel RWB-JO19 keeper Luuk van Oers en Jesper Dreesen mochten het laatste stuk van de wedstrijd volmaken. Amir Cehic heeft besloten om zijn keepershandschoenen aan de wilgen te hangen en Koen van Baardwijk gaat volgend seizoen zijn geluk beproeven bij DESK. Door inmiddels zeven wedstrijden achter elkaar ongeslagen te blijven staat RWB inmiddels stevig in de middenmoot en heeft het ten opzichte van vorig seizoen prima gepresteerd. Binnenkort zal de Technische Commissie van RWB de definitieve selectie bekend maken. De huidige spelersgroep blijft grotendeels intact en is de vereniging trots dat het weer een aantal talenten van RWB-JO19 door kan schuiven naar de selectie. De Technische Commissie heeft daarnaast nog wat gesprekken met spelers die hebben aangegeven graag naar RWB te komen en in de ogen van de Technische Commissie een welkome aanvulling is voor de selectie. Volgende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen Waspik op het programma. De supporters van RWB hebben rondom deze wedstrijd een fietstocht georganiseerd waarbij op de heenweg aangelegd wordt bij Cafe De Witte Brug. Inschrijven voor deze fietstocht die om 11.00 uur start kan via de deelnemerslijst die in de kantine van RWB hangt, het inschrijfgeld bedraagt € 15,-- en dient voldaan te worden voor aanvang van de fietstocht.

 

Bij de wedstrijd JEKA – RWB zou bij winst van JEKA en verlies van DESK het kampioensfeest in Breda kunnen beginnen. Voor RWB is het een kwestie van de competitie goed uitspelen waarbij er niets meer is te winnen of te verliezen. Al na 1 minuut werd de score door JEKA geopend en moet de Bredase ploeg even gedacht hebben dat het een gemakkelijk middagje zou worden. Dat laatste was zeker niet waar, RWB is de laatste weken goed op dreef en knokt elke week voor wat het waard is.
De laatste 5 weken heeft RWB ook niet meer verloren en toont het de mentaliteit om het beste uit zichzelf te halen. RWB speelde deze week net als de laatste weken met Mike van Helvoirt als laatste man, waardoor Larry van Ommen op het middenveld stond geposteerd. Dat Larry van Ommen nog steeds beschikt over scorend vermogen liet hij zien door na een kwartiertje spelen de 1-1 binnen te schieten. Ook de 2-2 na een nieuwe voorsprong van JEKA werd gescoord door Larry van Ommen.
Toch ging JEKA met voorsprong de rust in want net voor rust wist het de 3-2 te produceren.
Bij rust had het publiek dus al 5 doelpunten gezien en dit zouden niet de laatste zijn want ook in de tweede helft bleven de goals vallen en moest na de wedstrijd trainer Ruud van den Heuvel concluderen dat hij als trainer nog nooit eerder zo’n uitslag had meegemaakt.
Meteen na rust kwam RWB gelijk door Justin van der Sanden en kwam RWB in de 67e minuut door Paul van Oudhuizen voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong. Nadat RWB in de eerste helft steeds in de achtervolging moest was het nu JEKA wat moest gaan jagen op de gelijkmaker.
Ook na de 4-4 was het al snel 4-5 door spits Kevin Remie en stond RWB weer aan de goede kant van de score. 5 Minuten voor tijd kwam door een goal van JEKA de eindstand van deze knotsgekke wedstrijd op het scorebord. Met deze 5-5 kon RWB zeggen dat het weer niet had verloren en moest JEKA het kampioensfeestje nog minimaal 1 week verplaatsen.
Volgende week, zondag 20 mei, speelt RWB zijn laatste thuiswedstrijd tegen Bavel om het seizoen af te sluiten in en tegen Waspik. Tegen Bavel thuis staat er niets meer op het spel maar voor de supporters zal RWB deze laatste thuiswedstrijd ongetwijfeld goed voor de dag willen komen en heeft het tegen Bavel ook nog wat goed te maken, deze wedstrijd werd toen namelijk afgesloten met de grootste nederlaag van het seizoen.

 

Warm was het zondag 6 mei tijdens de wedstrijd ZIGO – RWB op Sportpark D’n Haaikant in Tilburg.
Daar kwam nog bij dat het boven het kunstgrasveld van ZIGO ook nog eens 5 graden warmer was.
En de wedstrijd ZIGO – RWB was voor beide ploegen van belang dus van het rustig aan doen was geen sprake. ZIGO streed namelijk voor een van zijn laatste kansen om de vervelende nacompetitie te ontlopen en RWB was er op gebrand om zich definitief vrij van degradatiezorgen te spelen.
Dat ZIGO voor zijn laatste kans ging was in de beginfase goed te zien en RWB had moeite om zich onder de druk van ZIGO uit te voetballen. Dat spits Nicwell Landbrug de score opende lag dan ook in de lijn van de verwachtingen. Voor RWB was dit het sein wat ze nodig hadden om de wedstrijd naar zich toe te trekken, 4 minuten later was het de snelle Justin van der Sanden die op rechts werd vrij gespeeld en de gelijkmaker aantekende. Net voor rust kreeg RWB bij een ouderwetse scrimmage de kans om zelfs met een voorsprong de rust in te gaan maar dat werd ZIGO nog bespaard.
Op de bank bij RWB zaten deze zondag drie JO19 spelers en de ’s ochtends van vakantie terug gekeerde Larry van Ommen. De omstandigheden noodzaakte het om al deze JO19 spelers speeltijd te geven. Iets wat goed uitpakte en voor Bob Jansen zijn debuut in RWB-1 betekende.
Gaandeweg de tweede helft was het met het verzet van ZIGO gedaan en scoorde Koen van Baardwijk de 1-2. Meteen na de 1-2 meldde Paul van Oudhuizen zich bij een corner in het strafschopgebied van ZIGO. Paul van Oudhuizen, deze middag in de verdediging de rots in de branding, wist de afgeslagen corner alsnog om te toveren tot een 1-3 voorsprong. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en kwam RWB niet meer in de problemen. Het slotakkoord was voor RWB topscoorder Kevin Remie, net voor tijd wist hij van grote afstand keeper Ivo Mathijssen van ZIGO in de bovenhoek te verschalken waarmee de 1-4 eindstand op het scorebord verscheen.
Door de zege op ZIGO staat RWB met 31 punten uit 23 wedstrijden 11 punten boven de nacompetitieplaats. Met nog 3drie wedstrijden te spelen een lekker gevoel voor heel RWB, hierdoor kan het relaxt de competitie uit voetballen en zich langzaamaan gaan voorbereiden op de feestweek ter ere van het 110-jarig bestaan waarbij het zondag 17 juni nog uit gaat komen tegen Oud-RKC Waalwijk. Voor de competitie speelt het volgende week uit bij JEKA, daarna wacht op zondag 20 mei de laatste thuiswedstrijd tegen Bavel om vervolgens op zondag 27 mei de competitie af te sluiten bij Waspik.

Voor RWB was de opdracht uit bij Goirle een heel duidelijke, het inhaalduel uit tegen GSBW winnen en verder afstand nemen van de vervelende nacompetitieplek. RWB moest dat doen met een elftal waarbij het meerdere vaste waarden moest missen. Toch was daar tijdens de wedstrijd niets van te merken wat hoofdzakelijk kwam doordat het als team bleef knokken, ook toen het even tegen zat.
RWB kwam dan ook goed uit de startblokken en was zeker in het eerste half uur van de wedstrijd de betere ploeg. Dit overwicht drukte RWB ook al snel in doelpunten uit, na ongeveer 5 minuten had Koen van Baardwijk de bal al in het net van GSBW liggen. 10 Minuten later verdubbelde Justin van der Sanden de score en was het 0-2. Na een half uur voetballen kwam GSBW pas wat beter in de wedstrijd en ondanks wat kansjes over en weer werd de ruststand bereikt met 0-2. Meteen na rust kwam GSBW wat beter uit de kleedkamer en was het na 5 minuten spelen 2-2. Voor RWB was dit even schrikken maar kon het gelukkig de wedstrijd weer snel naar zich toe trekken. Luttele minuten na de gelijkmaker mocht spits Kevin Remie, na een assist van Justin van der Sanden, de 2-3 op het scorebord brengen. Na een uur spelen was de wedstrijd beslist en was de marge weer 2 doelpunten. Middenvelder Ronald Possemis zag namelijk van grote afstand dat de doelman van GSBW iets te ver voor zijn doel stond, zijn afstandschot zorgde voor de 2-4 en meteen de beslissing in de wedstrijd.
Met de winst in deze inhaalwedstrijd komt RWB nu in de middenmoot terecht met 8 punten voorsprong op de vervelende nacompetitieplek en nog 4 wedstrijden te spelen. Zondag speelt RWB uit bij ZIGO en is het bij winst er zeker van dat het volgend seizoen in de 3e klasse speelt. Verliezen zou vervelend worden want dat moet er weer opnieuw gerekend worden.

RWB speelde thuis op sportpark De Gaard tegen een sterker geacht TSC uit Oosterhout.
Al jaren doet TSC mee voor de bovenste plaatsen in de 3e klasse en inmiddels heeft de Oosterhoutse ploeg een periodetitel op zak. Niet raar dus dat TSC sterker wordt geacht, resultaat is echter wel dat RWB dit seizoen 4 punten pakte tegen TSC. Toen TSC in een slechte periode zat pakte RWB uit verrassend 3 punten, TSC is echter de laatste weken goed op dreef maar kon ook nu niet winnen van RWB. De Besoyense ploeg verdedigde stug en gaf maar heel weinig weg.
In de eerste helft was RWB zelfs het dichtste bij de openingstreffer maar had pech dat het afstandschot van Ronald Possemis op de lat uiteen spatte. Ook de tweede helft bleef RWB tot genoegen van trainer Ruud van den Heuvel knokken voor wat het waard was. Met vereende krachten en alle reservespelers in zettende hield keeper Amir Cehic de nul.
Een van die ingebrachte reservespelers was Bram van Iersel van RWB JO19 die daarmee zijn debuut maakte in RWB-1. Door de vele gelijke spelen in de 3e klasse B veranderde er in de stand niet zo heel veel, de wedstrijden volgen zich naar het einde van de competitie toe snel op, volgende week speelt RWB uit tegen het Goirlese GSBW.

Zaterdag was weer de eerste keer dat in de Ziggo Dome het concert “Nederland zingt Hazes” werd gegeven, het concert werd afgesloten met alle zangers en zangeressen die “Bloed Zweet en Tranen” zongen. Dit lied heeft alles wat ook aanwezig was bij de wedstrijd Were Di tegen RWB. Christel Pelders, de verzorgster van RWB moest dan ook regelmatig het veld in om verbanden aan te leggen, bloed te stelpen, blauwe ogen te verzorgen en spelers naar de kleedkamer te begeleiden. Gezien de ranglijst moest RWB vandaag winnen, degene die de wil om te winnen deze wedstrijd het meest uitstraalde was Paul van Oudhuizen, ondanks de hoofdwond bleef hij tot bloedens in het centrum van de verdediging op zijn post en groeide uit tot de man van de wedstrijd. Steun had de selectie ook van de RWB supporters die met een groot aantal mensen mee was gereid naar Tilburg en zich ook goed liet horen. RWB had zich op voorhand ingesteld op het spel van Were Di, wat alles met lange hoge ballen naar de twee aanvallers speelt. Een tactiek die wordt ingegeven door het knollenveld waar Were Di zijn competitiewedstrijden op speelt. Een bal fatsoenlijk over de grond inspelen is iets wat daarop niet mogelijk is. Na de 0-1 achterstand die na een kwartier op het scorebord kwam trok RWB nog voor rust de wedstrijd naar zich toe. De gelijkmaker was een assist van de goed keepende Bart van Heesch, zijn lange uittrap stuiterde over de verdediging van Were Di waarna Larry van Ommen er als de kippen bij was om de 1-1 aan te tekenen. Meteen daarna scoorde Ronald Possemis door een corner die achter hem terecht kwam met de hak in de kruising en kwam RWB op voorsprong.
In de tweede helft richtte Were Di zich op en wist na 10 minuten na rust weer langszij te komen.
Een domper voor RWB want in Tilburg tegen de nummer laatst zou er alleen tevredenheid zijn als het 3 punten mee naar huis zou nemen. Het fysieke spel van Were Di verplichtte trainer Ruud van den Heuvel om gaandeweg alle reservespelers in te brengen. Deze nieuwe krachten zorgen voor extra energie en door een van de loopacties van invaller Brent van Look kon Kevin Remie aanvoerder Larry van Ommen alleen voor de keeper brengen. Alleen voor de keeper maakte Larry van Ommen het beheerst af en was de 2-3 overwinning een feit. Deze week zal het onder andere wonden likken worden en zorgen dat iedereen weer fit is. Zondag 22 april komt namelijk subtopper TSC uit Oosterhout naar De Gaard voor wedstrijd nummer 21.

Voor RWB was de wedstrijd RWB – Baardwijk een uitgelezen mogelijkheid om in de competitie gelijk te komen met Baardwijk. Deze mogelijkheid liet het lopen, Baardwijk ging er met een 2-1 overwinning vandoor. Baardwijk staat nu 6 punten boven RWB, de Besoyense ploeg voelt door het verlies de hete adem van de onderste ploegen in zijn nek hijgen.
RWB keek door een snelle goal van Max van der Aa heel de wedstrijd tegen een achterstand aan. Een vrije trap werd door hem met het achterhoofd verlengd en ging daarmee over keeper Bart van Heesch. Net voor rust kreeg RWB een kans om op gelijke hoogte te komen, de lob van Koen van Baardwijk over Baardwijk keeper Tony Salm werd op de doellijn uit de goal gekopt door de doorgelopen Davy Heuverling. Net voor en na rust kregen beide teams nog een kans maar zowel Rob van Ravenstein als Ronald Possemis kregen de bal niet tussen de palen. Kansen die er dus wel waren en het hoge tempo maakte het mindere voetbal meer dan goed. Het veld was dan ook lastig bespeelbaar en niet helemaal glad. Het noodzakelijk onderhoud van het prikken van de velden, die flink te lijden hebben gehad door de late strenge kou, heeft de velden zeker niet egaler gemaakt.
Een kwartier voor tijd leek Baardwijk de derby definitief te beslissen toen Ugur Ozkan de voorzet van Tom Sleenhof via de paal de 0-2 aantekende.
Door een tweede gele kaart was RWB inmiddels Merlijn Broos verloren en stond het nog met 10 man.
RWB was echter toch weer snel terug in de wedstrijd en scoorde via Koen van Baardwijk de aansluittreffer. Het bleef ondanks verwoede pogingen echter bij een 1-2 overwinning voor Baardwijk.
De eerstvolgende wedstrijd van Baardwijk is as donderdag uit bij Waspik die 3 wedstrijden minder heeft gespeeld dan RWB.
RWB gaat op bezoek bij Were Di, van onderschatting zal geen sprake kunnen zijn bij de Rood Wit Blauwen, het heeft de laatste weken weinig punten gehaald en Were Di zal thuis zeker willen knokken voor zijn laatste kans.

Een nieuwe competitieopzet en daarom ook voor de meesten een vreemde gewaarwording;
Voetballen op 1 ste paasdag in plaats van paaszaterdag en/of 2 de paasdag.
R.W.B. trad daarom afgelopen zondag 1 april aan in - en tegen Oosterhout.
Het spel, op het vrij nieuwe sportpark van Oosterhout war vorig jaar nog getroffen werd door een
uitslaande brand, speelde zich in de beginfase vooral af op het middenveld, waar scheidsrechter Toon
Fitters uit Elshout de leiding had over de wedstrijd. De ploeg van Ruud van den Heuvel creëerde het
eerste kwartier de beste kansen voor de goal van Oosterhout, had een licht veldoverwicht, en kwam
zelf nauwelijks in de problemen.

{eventgallery event='118081078102075764332@6539886915304775793' attr=images mode=link max_images=5 thumb_width=50 offset=0 }

Plots dook daar de ploeg uit Oosterhout via, de wat later bleek,
gevaarlijke buitenspelers op voor de goal van R.W.B. en stichtte hiermee het eerste gevaar. De ploeg
uit Besoyen werd nogmaals gewaarschuwd nadat Oosterhout wederom in een paar minuten tijd een
paar keer gevaar stichtte voor de goal van de ploeg uit Waalwijk. Ditmaal raakte Oosterhout ook de
onder kant van de lat. Gedurende de 1 ste helft had R.W.B. weinig meer in te brengen, moest steeds
verder achteruit, en het wachten was op de 1-0 die ook logischerwijs volgde in de 32 ste minuut.
R.W.B. mocht van geluk spreken dat het met “slechts” 1-0 de rust in ging nadat bij Oosterhout ook
nog eens de paal in de weg stond voor de 2-0.
Erbij vermeld moet worden dat R.W.B. tijdens de 1 ste helft ook een keer pech in de afronding waar het
ook de paal trof.
Ruud van den Heuvel had in de rust zijn formatie aangepast, een enkel speler onderling gewisseld van
positie, en daarnaast de mannen op scherp gezet voor de overige 45 minuten.
Dit resulteerde begin 2 de helft in een scherper en feller spelend R.W.B. - met meer diepgang in het
spel, waardoor de ploeg uit Waalwijk ook een paar goede kansen creëerde. Door goed
voorbereidend werk via de rechterflank - slecht keeperswerk van de keeper van Oosterhout en
scherpte voor de goal kwam R.W.B. verdiend op 1-1 (goal Kevin Remie) na dik 10 minuten spelen in
de 2 de helft. Helaas kwam R.W.B. na 70 minuten spelen weer op achterstand door gepriegel in de
defensie. Nadat trainer Ruud van den Heuvel met Justin van der Sanden en Zico Kemmeren 2 verse
krachten erin had gebracht (en later Joneal Matthijssen) ging R.W.B. naarstig opzoek naar de
gelijkmaker. Helaas creëerde R.W.B. geen echte groot uitgespeelde kansen waardoor de ploeg uit
Besoyen uiteindelijk terecht verloor.
Volgend weekend staat de beladen derby op het programma tegen v.v. Baardwijk. De wedstrijd wordt
gespeeld op zaterdag 7 april (aanvang 17.30u) vanwege het feit dat beide clubs overeengekomen zijn
de wedstrijd een dag te vervroegen.

RWB bewees zondag 25 maart dat het in potentie een volwaardige middenmotor is in de 3e klasse B.
Het speelde tegen Gilze, een ploeg die zich op de ranglijst aan de bovenzijde van de middenmoot bevindt, en deed daar niet voor onder. Voorwaarde is wel dat het voldoende energie in de wedstrijd stopt en daar had het de laatste wedstrijden aan ontbroken. Tegen Gilze deed RWB dit tot genoegen van de vaste supporters in ieder geval wel. Door het 1-1 gelijk spel handhaaft RWB zich in de middenmoot al moet je op de ranglijst dan wel kijken naar de onderkant van de middenmoot. Zeker in de eerste helft was RWB de bovenliggende partij en kwam het na een half uur spelen via Kevin Remie dan ook op een 1-0 voorsprong. Na rust verspeelde RWB op het middenveld te vaak de bal waardoor Gilze beter in de wedstrijd kwam. Zeker toen Rudy van Hoek van Gilze zijn opwachting maakte werd Gilze gevaarlijker. De 1-1 van Gilze bleef dan ook niet uit, Vasco Oerlemans tekende voor de tegentreffer. Na de wedstrijd konden beide partijen goed leven met de uitslag en waren ze het er over eens dat de 1-1 een terechte uitslag was. Niet alleen in doelpunten, ook in kansen hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en schoten ze beide ook één keer tegen de paal. Voor RWB staat er volgende week een moeilijke uitwedstrijd tegen Oosterhout op het programma, want ook Oosterhout hield aan zijn competitiewedstrijd een goed gevoel over. Oosterhout hield namelijk in Breda koploper JEKA op een 0-0 gelijk spel.

 

ABO Drunen / Elshout
Fysio Totaal
Moonen Attractie verhuur
Ophorst