Warm was het zondag 6 mei tijdens de wedstrijd ZIGO ā€“ RWB op Sportpark Dā€™n Haaikant in Tilburg.
Daar kwam nog bij dat het boven het kunstgrasveld van ZIGO ook nog eens 5 graden warmer was.
En de wedstrijd ZIGO ā€“ RWB was voor beide ploegen van belang dus van het rustig aan doen was geen sprake. ZIGO streed namelijk voor een van zijn laatste kansen om de vervelende nacompetitie te ontlopen en RWB was er op gebrand om zich definitief vrij van degradatiezorgen te spelen.
Dat ZIGO voor zijn laatste kans ging was in de beginfase goed te zien en RWB had moeite om zich onder de druk van ZIGO uit te voetballen. Dat spits Nicwell Landbrug de score opende lag dan ook in de lijn van de verwachtingen. Voor RWB was dit het sein wat ze nodig hadden om de wedstrijd naar zich toe te trekken, 4 minuten later was het de snelle Justin van der Sanden die op rechts werd vrij gespeeld en de gelijkmaker aantekende. Net voor rust kreeg RWB bij een ouderwetse scrimmage de kans om zelfs met een voorsprong de rust in te gaan maar dat werd ZIGO nog bespaard.
Op de bank bij RWB zaten deze zondag drie JO19 spelers en de ā€™s ochtends van vakantie terug gekeerde Larry van Ommen. De omstandigheden noodzaakte het om al deze JO19 spelers speeltijd te geven. Iets wat goed uitpakte en voor Bob Jansen zijn debuut in RWB-1 betekende.
Gaandeweg de tweede helft was het met het verzet van ZIGO gedaan en scoorde Koen van Baardwijk de 1-2. Meteen na de 1-2 meldde Paul van Oudhuizen zich bij een corner in het strafschopgebied van ZIGO. Paul van Oudhuizen, deze middag in de verdediging de rots in de branding, wist de afgeslagen corner alsnog om te toveren tot een 1-3 voorsprong. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en kwam RWB niet meer in de problemen. Het slotakkoord was voor RWB topscoorder Kevin Remie, net voor tijd wist hij van grote afstand keeper Ivo Mathijssen van ZIGO in de bovenhoek te verschalken waarmee de 1-4 eindstand op het scorebord verscheen.
Door de zege op ZIGO staat RWB met 31 punten uit 23 wedstrijden 11 punten boven de nacompetitieplaats. Met nog 3drie wedstrijden te spelen een lekker gevoel voor heel RWB, hierdoor kan het relaxt de competitie uit voetballen en zich langzaamaan gaan voorbereiden op de feestweek ter ere van het 110-jarig bestaan waarbij het zondag 17 juni nog uit gaat komen tegen Oud-RKC Waalwijk. Voor de competitie speelt het volgende week uit bij JEKA, daarna wacht op zondag 20 mei de laatste thuiswedstrijd tegen Bavel om vervolgens op zondag 27 mei de competitie af te sluiten bij Waspik.