Bij de wedstrijd JEKA – RWB zou bij winst van JEKA en verlies van DESK het kampioensfeest in Breda kunnen beginnen. Voor RWB is het een kwestie van de competitie goed uitspelen waarbij er niets meer is te winnen of te verliezen. Al na 1 minuut werd de score door JEKA geopend en moet de Bredase ploeg even gedacht hebben dat het een gemakkelijk middagje zou worden. Dat laatste was zeker niet waar, RWB is de laatste weken goed op dreef en knokt elke week voor wat het waard is.
De laatste 5 weken heeft RWB ook niet meer verloren en toont het de mentaliteit om het beste uit zichzelf te halen. RWB speelde deze week net als de laatste weken met Mike van Helvoirt als laatste man, waardoor Larry van Ommen op het middenveld stond geposteerd. Dat Larry van Ommen nog steeds beschikt over scorend vermogen liet hij zien door na een kwartiertje spelen de 1-1 binnen te schieten. Ook de 2-2 na een nieuwe voorsprong van JEKA werd gescoord door Larry van Ommen.
Toch ging JEKA met voorsprong de rust in want net voor rust wist het de 3-2 te produceren.
Bij rust had het publiek dus al 5 doelpunten gezien en dit zouden niet de laatste zijn want ook in de tweede helft bleven de goals vallen en moest na de wedstrijd trainer Ruud van den Heuvel concluderen dat hij als trainer nog nooit eerder zo’n uitslag had meegemaakt.
Meteen na rust kwam RWB gelijk door Justin van der Sanden en kwam RWB in de 67e minuut door Paul van Oudhuizen voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong. Nadat RWB in de eerste helft steeds in de achtervolging moest was het nu JEKA wat moest gaan jagen op de gelijkmaker.
Ook na de 4-4 was het al snel 4-5 door spits Kevin Remie en stond RWB weer aan de goede kant van de score. 5 Minuten voor tijd kwam door een goal van JEKA de eindstand van deze knotsgekke wedstrijd op het scorebord. Met deze 5-5 kon RWB zeggen dat het weer niet had verloren en moest JEKA het kampioensfeestje nog minimaal 1 week verplaatsen.
Volgende week, zondag 20 mei, speelt RWB zijn laatste thuiswedstrijd tegen Bavel om het seizoen af te sluiten in en tegen Waspik. Tegen Bavel thuis staat er niets meer op het spel maar voor de supporters zal RWB deze laatste thuiswedstrijd ongetwijfeld goed voor de dag willen komen en heeft het tegen Bavel ook nog wat goed te maken, deze wedstrijd werd toen namelijk afgesloten met de grootste nederlaag van het seizoen.

 

BPR
Van wijlen
Frank Cortenbach
Fysio Totaal