Stilzitten en afwachten tot het nieuwe voetbalseizoen van start gaat doen we zeker niet binnen de jeugdafdeling van de Besoyense voetbalvereniging. De jeugd bij v.v. R.W.B. kan gelukkig doortrainen maar toch blijft het lastig en zorgt de lockdown continu voor een uitdaging: hoe houd je zowel spelers als trainers gemotiveerd!? De afgelopen maanden hebben we veel nagedacht over deze vraag wat geresulteerd heeft in leuke onderlinge toernooien en wedstrijden en afgelopen zaterdag een hele gave clinic onder leiding van de hoofdtrainers Larry van Ommen en Alfons van der Pluijm. De komende weken staan in het teken van oefenwedstrijden tussen gelijkwaardige teams.

Op voetbaltechnisch vlak zijn we de afgelopen maand ook erg druk geweest. In vergelijking met een aantal jaren geleden is het kader gelukkig uitgebreid met Stephan de Man (Hoofdjeugdopleidingen onderbouw), Dave de Louw (coördinator meisjes), Wesley Bleijenberg, Jos Knippels en Paul de Kort (allen coördinatoren jongens). Verder bestaat de TC-jeugd uit Nicky Ligtvoet (Hoofdjeugdopleiding bovenbouw), Cor Pulles (lid TC) en Foort Cove (eveneens lid TC).

Wat hebben we de afgelopen maanden achter de schermen gedaan?

• Allereerst een plan van aanpak gemaakt voor de jeugd wat tot nu toe geresulteerd heeft in een aantal leuke voetbalzaterdagen met onder andere een leuke clinic afgelopen zaterdag.
• Gesprekken gevoerd met de huidige selectie (JO11 tot en met JO19)
• Samen met de coördinatoren een concept indeling gemaakt voor seizoen 2021-2022
• Een nieuw jeugdopleidingsplan gemaakt wat in mei wordt gepubliceerd.

Met trots hebben we alle selectietrainers vanaf de JO13 tot en met de JO19 al bekend gemaakt via Facebook en kunnen we verder melden dat tot nu toe alle trainers ook doorgaan. Per week worden er een aantal nieuwsberichten gepubliceerd met daarin de aankondiging van de nieuwe trainers op de recreatieve elftallen.

Wat staat er nog op de agenda de komende maanden?

• Begin april: plan van aanpak maken voor de komende maanden.
• Medio april: gesprekken met de trainers van de JO8, JO9 en JO10. Wanneer “de tijd rijp is” zullen we aan ouders en leden communiceren wie welk team gaat trainen.
• Medio april: starten met de trainingen voor de selectieteams, let op dit zijn nog niet de definitieve teams. Iedere trainer heeft hierin zijn eigen visie/aanpak.
• Eind mei/begin juni: faciliteren en bekend maken van de teams. We trachten alle definitieve teams medio juni bekend te maken.

Het moge duidelijk zijn: “vele handen maken licht werk”.
De uitbreiding van de TC-jeugd heeft er tot nu toe in geresulteerd dat er op een professionelere en efficiëntere manier gewerkt kan worden. Zo kunnen we in een vroeg stadium ook al kijken naar de trainers maar zeer zeker ook naar de spelers vanuit de recreatieve elftallen die oh zo belangrijk zijn. RWB telt namelijk op dit moment ongeveer evenveel prestatieve als recreatieve elftallen.

Tot slot: we zijn dus volop bezig met de voorbereidingen op volgend seizoen! En het werk binnen de jeugdafdeling werpt z'n vruchten af: trainers zijn al in een vroeg stadium bekend en zoals al eerder gecommuniceerd staat onze jeugd ook nog eens “in de schijnwerpers” bij de betaald voetbalorganisaties. We hebben regelmatig contact met scouts wat er onder andere in heeft geresulteerd dat Thijmen van Wanrooij (JO10-1) volgend seizoen de overstap naar NAC maakt. Zeer positieve ontwikkelingen dus binnen de jeugdafdeling van R.W.B.

Voor vragen kan iedereen terecht bij een van de TC-leden.

We hopen snel weer met nieuws te komen!

De Technische Commissie.