De Technische Commissie van voetbalvereniging RWB heeft voor de selectie elftallen vastgelegd wie de trainers worden in seizoen 2023-2024. Voor RWB-1 wordt dit Alfons van der Pluijm, voor RWB-2 Marco Damen en voor RWB JO19-1 René van Drongelen.


Alfons van der Pluijm, directeur bij De Vennen sport en gezondheidscentrum in Dongen, wordt volgend seizoen dus de nieuwe hoofdtrainer van RWB. Op dit moment is Alfons de succesvolle trainer van RWB Zaterdag 2 die op dit moment bovenaan staat in de 2e klasse-D. Alfons van der Pluijm werd in seizoen 2005/2006 kampioen met RWB-1 en voetbalde daarvoor bij TSC, 3 jaar PSV, 2 jaar Fortuna Sittard, DVVC, Blauw Wit’81. Na zijn voetballoopbaan werd hij jeugdtrainer van RWB om later over te stappen naar RWB-2. Volgend seizoen wacht voor Alfons een nieuwe uitdaging, maar eerst gaat hij zich volledig inzetten voor RWB-2.

Marco Damen is momenteel de trainer van RWB JO19-1 en maakt volgend seizoen de overstap naar RWB-2. Marco Damen is in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer en heeft een winkel in herenschoenen in ’s-Hertogenbosch. Zijn voetbalcarrière speelde zich af in de jeugd bij DESK en hij trainde bij DESK alle jeugdelftallen t/m JO19. Sinds een drietal jaren is Marco trainer van RWBJO19 en wist RWB JO19 in de najaarscompetitie definitief de 1e klasse in te loodsen. Na dit seizoen schuift Marco Damen door naar RWB-2.

René van Drongelen is in het dagelijks leven Bureaumanager van een reclamebureau en voetbalde in zijn jeugd twee jaartjes bij RKC Waalwijk maar hoofdzakelijk bij RWB. Via zijn zoon werd hij trainer bij RWB-F2 en bleef 7 jaar lang de trainer van het team van zijn zoon. De laatste 3 jaar deed hij een stapje terug en fungeerde hij als assistent-trainer. In seizoen 2023-2024 wordt René dus weer hoofdtrainer van RWB JO19 en de logische vervanger van Marco Damen.


Op de foto van links naar rechts: Marco Damen, Alfons van der Pluijm en René van Drongelen.