Zaterdag 19- 05 - 2019.

 

R.W.B. 1 - Oosterhout 1                          Uitslag:   4 - 3 

 

 Naam:   Joris van Bennekom

 

 Plaats:   Waalwijk

 

Leeftijd:           11                   Ik speel in: R.W.B.   JO11-3

 

 

Beste voetballer van R.W.B. 1:   Dennis Timmermans en Brent van Look

 

Beste voetballer van Nederland:   Frenkie de Jong

 

Beste voetballer van buitenland:   Lionel Messi

 

Beste voetbalclub van Nederland:   AJAX

 

Beste voetbalclub van buitenland:   Manchester City

 

Hobby’s naast voetballer:   Gamen

 

Mooiste T.V. programma:   Wie is de Mol

 

Beste popgroep / zanger:   Duncan Laurence

 

Mijn idool:   Dusan Tadic

 

Lieveling eten:   Pizza

 

Het leukste van ”Pupil van de Week” zijn vind ik:   Alles.

 

Het verslag van ”Pupil van de Week”:  Je mag mmedoen met de Warming-Up en je mag in de dug-out zitten en je krijgt op

                                                                  het laats een voetbal, een oorkonde en een snoepzak.

  

Na twee weken achter elkaar punten te hebben gepakt moest RWB zijn meerdere erkennen in TGG. De verwachting bij supporters en voetballers waren op voorhand anders, TGG stond namelijk onderaan en had nog niet gewonnen. Door de 2-4 nederlaag gaat TGG nu over RWB heen waardoor RWB weer de hekkensluiter is in de KNVB 3e klasse B en dus terug is bij af.

Naar de statistieken kijkende lijkt het erop dat niet TGG maar Jordy Gutten RWB heeft opgerold, hij kreeg het voor elkaar om te tekenen voor alle vier de doelpunten. RWB kon pas iets terug doen nadat TGG op een 0-4 voorsprong was gekomen. Het was halverwege de tweede helft toen Kevin Remie de 1-4 op het scorebord bracht. Net voor tijd werd de eindstand door Alex Huijps bepaald op 2-4. Tussen die twee doelpunten in kreeg RWB ineens de kansen voorgeschoteld en had de keeper tot twee keer toe assistentie nodig van zijn verdedigers om de bal niet in de goal te laten belanden. Eerder had hij zelf tot twee keer toe al een doelpunt kunnen voorkomen. Concluderend kan gezegd worden dat TGG de eerste helft de beste partij was waarbij Jordy Gutten heel effectief was en RWB meer had kunnen halen uit de kansen die het in de slotfase kreeg.

Dinsdag 9 november 2021 speelt RWB voor de beker thuis tegen Uno Animo, de winnaar gaat verder in het bekertoernooi, de verliezer valt af. De wedstrijd begint om 19.45 uur en wordt gespeeld op het kunstgrasveld op Sportpark De Gaard. Zondag 14 november heeft RWB geen competitieverplichtingen. De competitie krijgt op 21 november voor RWB een vervolg met de thuiswedstrijd tegen het uit ’s-Hertogenbosch afkomstige BVV.

Eindelijk mogen we weer! Na twee afgebroken seizoenen kan de competitie weer worden hervat. De competitie is wat ons toch allemaal onderling verbindt. 

Wat gaat er vanaf vandaag, 26 januari, veranderen binnen het voetbal?

Iedereen mag weer overdag en 's avonds buiten sporten, zonder tijdslimiet.

De volgende regels gelden:
• Er mogen weer competitiewedstrijden worden gespeeld
• Publiek is weer toegestaan bij trainingen en wedstrijden tot maximaal 22.00 uur
• Sportkantines mogen weer open, tot maximaal 22.00 uur
• Kleedkamers, toiletten en douches zijn open
• Er is geen beperking meer in de groepsgrootte bij het voetbal
• Houd je aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan
Vervolg competitie

Inleiding
Twee seizoenen lang hebben we de competitie niet uitgespeeld en geen promotie/degradatie op basis van een volledig seizoen kunnen toepassen. Het doel voor de KNVB is om dit seizoen wel een eindrangschikking en een promotie/degradatie toe te kunnen passen op basis van sportieve prestaties. Echter het voetbal heeft in de categorie A langere tijd stilgelegen, hierdoor zijn reguliere speeldagen uit de 1ste competitiehelft komen te vervallen. Daarnaast zijn er nog veel teams die nog wedstrijden moeten inhalen uit de 1ste competitiehelft. Er zijn ook nog veel onzekerheden ten aanzien van corona en mogelijke maatregelen die hiermee gepaard gaan. Om voldoende ruimte te hebben om de competities goed uit te spelen en met de mogelijke onzekerheden om te gaan, zien we ons genoodzaakt om de competities in de verschillende categorieën aan te passen. Hieronder vind je een overzicht wat dit voor de verschillende categorieën betekent.

Bekervoetbal veld- en zaalvoetbal

Voor alle categorieën komt het bekervoetbal te vervallen. De wedstrijden in de beker geven een te grote druk op de speeldagen die nog nodig zijn om de competities op een goede wijze uit te spelen. We geven de prioriteit voor het uitspelen van de competities in de categorie A om te komen tot een goede promotie en degradatie. In de categorie B geeft de beker eveneens een te grote druk op de benodigde speeldagen die van belang zijn voor het uitspelen van de competitie.

Competitie veldvoetbal

Categorie A senioren mannen veldvoetbal

De KNVB neemt over de wijze waarop deze competities zullen worden uitgespeeld op vrijdag 28 januari een definitief besluit. Vanwege het feit, dat wij ons grote zorgen maken of deze competities met volledige nacompetitie nog afgewerkt kunnen gaan worden, worden op dit moment de scenario’s nader bekeken. Ons uitgangspunt is dat we een grote mate van zekerheid moeten hebben om dit seizoen promotie en degradatie door te voeren. Een 3e seizoen zonder eindrangschikking vinden wij onaanvaardbaar.
In ieder geval zullen vanaf het weekend 5/6 februari de eerste inhaalwedstrijden worden vastgesteld.

Categorie A jeugd veldvoetbal
Doelstelling voor deze competities is om op korte termijn tot afronding van de najaarscompetitie te komen. Voor komend weekend, 29 en 30 januari, zijn de eerste inhaalwedstrijden al ingepland en de wijze van afronden van de najaarscompetitie kan per competitie verschillen. Gezien de grote verschillen in aantal wedstrijden tussen de verschillende teams, zal de komende weken duidelijk worden, wanneer we concreet verwachten deze competities af te kunnen ronden.

Op basis hiervan kan dan worden bepaald hoe de voorjaarscompetitie kan worden vormgegeven. Naar verwachting zullen we medio februari (na het weekend van 12 februari) met nadere informatie komen over de opzet van de voorjaarscompetitie en de daaraan gekoppelde speeldagenkalender.

Categorie B veldvoetbal

Alle categorieën in het veldvoetbal (senioren, junioren en pupillen) gaan aankomend weekend 29/30 januari starten met het reguliere programma. De speeldagenkalender blijft voor deze categorie ongewijzigd.

De wedstrijden die bij de pupillen eerder gespeeld hadden moeten worden in de 3de fase komen te vervallen. Inhaalwedstrijden voor de junioren en de senioren worden zoveel mogelijk gepland in inhaalweekenden om zoveel mogelijk de competities uit te spelen.

 

Publiek bij wedstrijden

Het publiek is weer welkom bij de wedstrijden en trainingen. Daarnaast geldt voor het veldvoetbal dat het publiek 1,5 meter afstand moet houden en bij het verplaatsen in de kantine. Het publiek dient uiterlijk om 22.00 uur de sportaccommodatie te hebben verlaten.

Sportkantines

Voor en na de wedstrijden is het weer mogelijk om elkaar te ontmoeten en een drankje te drinken in de kantine. Hiervoor gelden wel weer de inmiddels bekende regels:
• 1,5 meter afstand
• Kantines moeten uiterlijk om 22.00 uur sluiten
• Iedereen vanaf 18 jaar dient een coronatoegangsbewijs met identificatiebewijs te laten zien
• Een vaste zitplaats is verplicht
• Bij het verplaatsen in de kantine is een mondkapje verplicht
• Kantinemedewerkers dienen ook een mondkapje te dragen
• Bij een afhaal mogelijkheid vervalt de plicht voor het coronatoegangsbewijs en het mondkapje
Coronatoegangsbewijs

Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor sporters en publiek van 18 jaar en ouder:
• In de kleedkamers, toiletten en de kantine
Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, op het veld of in de sporthal, en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.

Mondkapjes

Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op:
• Binnenfaciliteiten zoals kleedkamers en de kantine

Met sportieve groet,

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Op de woensdagavonden, de gehele maand juni, werd bij RWB het 7 tegen 7 toernooi gespeeld. Voorop in dit voetbaltoernooi stond plezier maken op de zomeravond door het mooiste spelletje wat er op aarde is met elkaar te spelen. Voetbal. En plezier werd er niet alleen gemaakt door de voetballers, ook de scheidsrechters, organisatie en personeel van het clubhuis hadden het door de sportieve sfeer naar hun zin. Verdeeld over twee poules, een sterke en een minder sterke poule, werden de wedstrijden gespeeld. In de minder sterke poule was Oud RWB-1 met 12 punten uit 4 wedstrijden de onbetwiste kampioen. In de sterkste poule won RWB-6 de eerste prijs. Hier was de spanning wat groter dan in de andere poule. Zowel RWB-6 als RWB-5 haalden namelijk 6 punten uit 3 wedstrijden, de winst werd uiteindelijk beslist doordat het doelsaldo van RWB-6 één doelpunt beter was dan RWB-5. In het afsluitend onderlinge toernooitje wat woensdag 6 juli gespeeld werd gespeeld was RWB-6 wederom de sterkste. Na het spelen van het toernooi volgde onder het overdekt terras de prijsuitreiking en werd het een gezellige afsluiting van het zomeravond voetbal bij RWB.

Veteranen3

Veteranen4

Einduitslag RABO De langstraat JO11+JO10 toernooi zaterdag  2 juni 2018

 

  RABOBANK De Langstraat JO11-Hoog toernooi
4  Madese Boys JO11-2  Made
3  RWB JO11-1  Waalwijk
2  Baardwijk JO11-1  Waalwijk
1  FC Tilburg JO11-1  Tilburg
     
  RABOBANK De Langstraat JO11-Laag toernooi
10  Dongen JO11-8  Dongen
9  Dongen JO11-9  Dongen
8  Sparta'30 JO11-2  Andel
7  The Gunners JO11-2  Breda
6  The Gunners JO11-3  Breda
5  Boeimeer JO11-6  Breda
4  Haarsteeg JO11-4  Haarsteeg
3  RWB JO11-2  Waalwijk
2  TSV Gudok JO11-6  Tilburg
1  Sparta'30 JO11-1  Andel
     
  RABOBANK De Langstraat JO10-Hoog toernooi
5  vv Schoonhoven JO10-1  Schoonhoven
4  SSV Mühlhausen JO10-1  Unna
3  RWB JO10-2  Waalwijk
2  RWB JO10-1  Waalwijk
1  Delta Sports'95 JO10-1  Houten
     
  RABOBANK De Langstraat JO10-Laag toernooi
4  RWB JO10-3  Waalwijk
3  Baardwijk JO10-2  Waalwijk
2  RWB JO10-4  Waalwijk
1  KFC Zammel JO10-2  Geel

Zaterdag 19- 05 - 2019.

 

R.W.B. 1 - Oosterhout 1                          Uitslag:   4 - 3 

 

 Naam:   Tim van Bennekom

 

 Plaats:   Waalwijk

 

Leeftijd:           11                   Ik speel in: R.W.B.   JO11-3

 

 

Beste voetballer van R.W.B. 1:   Dennis Timmermans

 

Beste voetballer van Nederland:   Jeroen Zoet

 

Beste voetballer van buitenland:   Lionel Messi

 

Beste voetbalclub van Nederland:   PSV

 

Beste voetbalclub van buitenland:   FC Barcelona

 

Hobby’s naast voetballer:   Gamen

 

Mooiste T.V. programma:   Wie is de Mol

 

Beste popgroep / zanger:   Duncan Laurence

 

Mijn idool:   Jeroen Zoet

 

Lieveling eten:   Pizza

 

Het leukste van ”Pupil van de Week” zijn vind ik:   Alles.

 

Het verslag van ”Pupil van de Week”:  Je mag mmedoen met de Warming-Up en je mag in de dug-out zitten en je krijgt op

                                                                  het laats een voetbal, een oorkonde en een snoepzak.

  

Zondag 8 augustus 2021 startte de nieuwe selectie van RWB op Sportpark De Gaard het seizoen met een dubbele training. Tussen deze twee trainingen werd in het clubhuis gezamenlijk de lunch gebruikt.
Eerder kwam, ter voorbereiding van seizoen 2021-2022, de nieuwe selectie van RWB-1, RWB-2 en RWB JO18 al bij elkaar tijdens de selectie-bijeenkomst van 8 juli. Tijdens deze bijeenkomst werden ook de nieuwe spelers van de selectie gepresenteerd. Nieuw bij de selectie van RWB zijn de beide van Wilhelmina Den Bosch afkomstige keeper Björn van de Bersselaar en Matthew Vos. Niet nieuw bij RWB, maar wel nieuw bij de selectie van RWB1 en 2 zijn 8 spelers die vorig jaar uit kwamen voor RWB JO19.
Naast keeper Bas Damen zijn dit veldspelers Mike Bool, Jasper van Boxtel, Senna van Damme, Jonne Clijssen, Owen Kogels, Tycho van den Udenhout en Niek Verhoeven.
De nieuwe selectie van RWB JO18 start op maandag 17 augustus met de eerste training. Onder leiding van de nieuwe trainer Marco Damen en assistent trainer Rene van Drongelen wordt dan de voorbereiding van seizoen 2021-2022 ingezet.
Voor RWB-1 staat na een weekje trainen zondag 15 augustus de eerste oefenwedstrijd op het programma. Deze eerste wedstrijd begint op Sportpark De Gaard om 12.00 uur. Tegenstander is S.V. Mülhausen uit Duitsland die rondom Waalwijk een trainingskamp heeft belegd. De contacten die RWB heeft met deze Duitse voetbalvereniging komen voort uit de tijd dat Unna nog de officiele partnergemeente was van Waalwijk.

Vanmiddag werd bekend dat het Kabinet de sluitingstijd niet wil opschuiven naar 20.00 uur, zoals die voor de (andere) essentiële sectoren wel geldt. Met de huidige coronamaatregelen is het ons niet toegestaan om na 17.00 uur te voetballen op de sportaccommodatie, terwijl trainen voor die tijd voor veel kinderen en de meeste volwassenen doordeweeks niet haalbaar is. Dit kan consequenties hebben voor de competities in het weekend. Voor komend weekend hadden we al eerder een besluit genomen maar voor de wedstrijden van 11, 12, 18 en 19 december speelden er nog twee factoren. Inmiddels zijn die duidelijk en is over de overige twee speelrondes tot aan de winterstop een beslissing genomen.

Medisch advies
We hebben advies aangevraagd bij het Voetbal Medisch Centrum over het spelen van wedstrijden in het weekend, terwijl er doordeweeks niet getraind kan worden. Hierbij is er onderscheid gemaakt tussen categorie A (RWB-1, RWB-2 zondag en RWB JO15-1) en categorie B (alle overige senioren en jeugdteams). Bij het eerste is de intensiteit bij wedstrijden hoog en dient de training niet alleen als tactische maar ook als fysieke voorbereiding. Niet trainen bij deze groep zou voor een langere periode zeer onlogisch en onverantwoord zijn. Bij Categorie B ligt de intensiteit bij wedstrijden aanmerkelijk lager. Trainen gebeurt minder frequent en minder intens. Als we voor deze categorie niet alleen de trainingen maar ook nog de wedstrijden schrappen, dan wordt het risico op bewegingsarmoede groot.

Verantwoord
Altijd voetballen mits dat verantwoord is; samen met de gehele sportsector, willen wij vooral in mogelijkheden blijven denken en tevens het medische advies leidend laten zijn bij de beslissing over de aankomende programma’s. Voor de categorie A (RWB-1, RWB-2 zondag en RWB JO15-1) is daarom besloten om vanaf maandag 6 december de competities tot aan de winterstop stil te leggen. Mochten teams toch tussen 05.00 en 17.00 uur kunnen trainen en het hierdoor verantwoord vinden om op vrijwillige basis competitiewedstrijden in te halen, dan kan dit in onderling overleg worden geregeld, door jullie zelf. In de B-categorie (alle overige senioren en jeugdteams) blijft het programma voor de weekenden van 11, 12, 18 en 19 december staan, zodat er in elk geval eenmaal per week lekker kan worden gevoetbald. Ook voor de categorie B geldt dat in onderling overleg wedstrijden ingehaald kunnen worden.

Mocht een wedstrijd niet door kunnen gaan de komende weekenden, geef dit dan zo snel mogelijk door via KNVB Contact onder vermelding van de wedstrijd en het wedstrijdnummer.

Het doel is om alle competities na de winterstop (half januari 2022) te hervatten, maar uiteraard is dat afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland en de maatregelen.

Het kabinet heeft aangegeven dat er op 14 december een nieuw meetmoment is, hierna zullen wij weer bij jullie terugkomen met eventuele nieuwe informatie over het vervolg van de verschillende competities.

Met sportieve groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Jan Dirk van der Zee
Directeur-bestuurder amateurvoetbal

 

Het Sportpark van R.W.B. was in het weekend van vrijdag 17 juni t/m zondag 19 juni 2022 weekend bezet door het tentenkamp voor ongeveer 60 kinderen uit de JO7 t/m JO10 jeugd.
Nadat de kinderen de afgelopen jaren vanwege ons allen niet onbekende redenen (COVID) hun tentje thuis moesten opzetten konden ze nu weer eens kamperen op het hoofdveld van RWB. Gezien de hoeveelheid kleding die sommigen meebrachten leek het wel of ze de hele week kwamen bivakkeren.
Vrijdagavond begon het kamp na een eerste ronde voetballen met een waar groepen gevecht met lasergamen. De materialen werden verzorgd door Larry van Ommen Events. Tenslotte werden nog een aantal rondjes bingo gedraaid waarna de kinderen op tijd in hun tentje doken.
De zaterdag was helemaal ingevuld door leuke spellen gebaseerd op voetbal skills zoals gatendoel, voetvolley met grote bal, smartgoals dribbelparcours, voetbal dartbord, op de stropdas. voetbal speedcheck, 4 doelen voetbal en koningskoppel afwerkvorm. Verder kon er met veel plezier geschoven worden op de van Brabant Sport en Spel gehuurde buikschuifbaan. Na afloop konden de kinderen naar hartenlust ravotten op de van Moonen gehuurde hindernisbaan. Zaterdagavond werd na de tweede ronde voetballen afgesloten met een paar ronden trefbal en een paar rondjes frikandellen bingo.
Op zondag werden na wat spelactiviteiten de finale wedstrijden van het mini-WK gespeeld. Het spannendste bleef toch het slapen in één van die 30 tentjes die opgesteld stonden op het sportpark. Na de lunch werden de kinderen totaal vermoeid maar met een (vermoeide) smile op hun gezicht opgehaald door de eveneens blijde ouders om daarna thuis op krachten te komen.

Tentenkamp C

Een leuke start van het voetbalseizoen. In deze zomervakantie (31 augustus 2022, 1 en 2 september 2022) wordt er bij RWB een 3-daags RKC Waalwijk Voetbalkamp georganiseerd, dagelijks van 9.00 uur – 15.00 uur, voor jongens en meisjes in de leeftijd 6 t/m 15 jaar. Aanmelden kan via www.rkcwaalwijk.nl/voetbalkampen
Programma
Tijdens het RKC Waalwijk Voetbalkamp krijgen de deelnemers een gevarieerd programma aangeboden met verschillende leuke spel- en voetbalvormen op het veld. Het voetbalprogramma wordt afgewisseld met leuke ‘rustactiviteiten’ zoals een voetbal quiz of een andere leuke verrassing. Deelname aan het 3-daagse RKC Waalwijk Voetbalkamp bedraagt € 169,-
Wat kan jij als deelnemer aan het RKC Waalwijk Voetbalkamp verwachten?
– Een gaaf RKC Waalwijk Voetbalkamp tenue (shirt, broek en sokken)
– Professionele en enthousiaste begeleiding
– Gezonde tussendoortjes en drinken
– Kans op leuke prijzen
Ga snel naar www.rkcwaalwijk.nl/voetbalkampen voor meer informatie of om je zoon/dochter in te schrijven.

ABO Drunen / Elshout
Fysio Totaal
vd Griendt
D en P acuntancy