Zaterdag 23 oktober 2021 werd in het clubhuis van RWB de Jubilarissenavond van 2020 gehouden. Deze avond, bij RWB ook wel 25+ Avond genoemd, werden alle leden die in 2020 een jubileum van 25 jaar of meer vierden gehuldigd. Deze 25+ Avond was een inhaalslag voor deze Jubilarissenavond die door coronamaatregelen in 2020 afgeblazen moest worden. De Jubilarissenavond van 2021 wordt gehouden op vrijdag 19 november 2021, dan wordt het een stuk drukker met huldigen. Zaterdag 23 oktober werden 10 leden in de bloemetje gezet, voor vrijdag 19 november 2021 zijn 24 leden van de voetbalclub uitgenodigd.

De volgorde van huldigen zaterdag 23 oktober ging van jong naar oud. Als eerste kwam Johan Kuijsten aan bod. Als voorzitter Bas Bruurmijn al zijn vrijwilligerstaken van de afgelopen 40 jaar op had moeten noemen zou hij aan één avond niet genoeg gehad hebben. Voor de pauze werden ook de 4 leden die 50 jaar lid zijn van de club gehuldigd. Dit waren Pierre Schalken, 12 jaar lang lid van het Dagelijks Bestuur geweest. Berry Bruurmijn, de huidige penningmeester en lange tijd, totaal 350 wedstrijden, de spits van RWB-1. Peter Didden, 12 jaar lang gevoetbald in de selectie van RWB. Henk Zwart, jaren lang speler van het beruchte elftal RWB-4 en nog steeds regelmatig bij RWB te zien.
Na de pauze kwamen leden die 60 jaar lid zijn van de vereniging aan de beurt. Als eerste Ad van den Houdt, 11 jaar lang de penningmeester van RWB. Hans Bruurmijn, lagere elftal speler en inmiddels meer dan 25 jaar verzorger bij RWB. Bas Bruurmijn, de huidige voorzitter, waarvoor vice-voorzitter Foort Cove voor op het podium klom om hem de gouden speld met een briljantje, behorende bij 60 jaar lidmaatschap, op te spelden.
Als laatste kwamen 2 zwaargewichten op het podium. Eerst Ad de Louw, die inmiddels 70 jaar lid is van RWB, en korte tijd in de lagere elftallen heeft gevoetbald. Met Drankenhandel de Louw is Ad een belangrijke leverancier en daarmee ook een belangrijke sponsor van RWB. Als laatste was Sjaak Didden aan de beurt. Sjaak Didden kreeg de gouden speld met twee briljantjes opgespeld van voorzitter Bas Bruurmijn. Sjaak Didden heeft zijn sporen wel verdiend bij RWB, zo zat hij 28 jaar lang in het bestuur van de voetbalclub en was altijd wel bezig sponsors binnen halen voor RWB. Bij het 110 jarig bestaan in 2018 werd voor zijn verdiensten het plein bij RWB naar hem genoemd.

Zaterdag 23 oktober 2021 werd in het clubhuis van RWB Waalwijk de heer Sjaak Didden gehuldigd voor het feit dat hij 75 jaar lid is van de voetbalclub. Met Sjaak Didden erbij heeft RWB inmiddels kwartet aan leden die deze mijlpaal hebben bereikt. In leven zijn het er nog twee, de nummer 2 is zijn broer Bertus Didden die binnenkort wordt gehuldigd voor 80 jaar lidmaatschap.
Sjaak Didden voetbalde in zijn jonge jaren als keeper in de Lagere Elftallen maar had al snel door dat hij RWB beter van dienst kon zijn op het bestuurlijk vlak. Totaal zat Sjaak Didden 28 jaar in het hoofdbestuur. Bekendheid bij de Brabantse voetbalclubs kreeg hij als grensrechter van RWB-1. Geld inzamelen voor de voetbalclub was zijn specialiteit. Sjaak Didden heeft heel wat advertenties en reclameborden voor RWB verkocht en maakte deel uit van de commissies die de “Grote Loterij” organiseerde in 1992 en 2002. Daarnaast zat hij in de Feestcommissies van het 75, 80, 90 en 100 jarig bestaan en zat jaren achter de kassa bij thuiswedstrijden van RWB-1. Voor al zijn verdiensten is hij Erelid van RWB, kreeg de Gouden waarderingsspeld van de KNVB en werd in 2002 Koninklijk Onderscheiden. Tijdens het 110 jarig bestaan eerde de vereniging hem door het plein op het RWB-complex naar hem te vernoemen.

RWB had de eerste vier wedstrijden van de competitie verloren en een dramatisch doelsaldo opgebouwd. Dat er iets moest gebeuren was dus wel duidelijk. Trainer Larry van Ommen stond dus voor een aantal moeilijke beslissingen wat betreft de opstelling. Jonne Clijsen, Owen Kogels en Raúl Bruurmijn kregen daarmee een kans in RWB-1. Daar kwam nog bij dan Merlijn Broos tijdens de warming-up afviel zodat ook Mike Bool een plaats kreeg in de basis.
Met nieuw bloed in de basis knokte RWB voor een goed resultaat. Toch leek het er lange tijd naar uit te zien dat ook uit bij RKDVC geen punten gepakt zouden worden. Na 8 minuten had Roy Lamers RKDVC op een 1-0 voorsprong gezet, waarna Maurice Adegeest er in de tweede helft zelfs 2-0 van maakte. RKDVC dacht de buit binnen te hebben maar hadden er geen rekening mee gehouden dat RWB topscorer Kevin Remie nog achter de hand had. Extra gemotiveerd doordat hij op de bank moest beginnen kwam Kevin Remie halverwege de tweede helft in het veld. In de slotfase scoorde Kevin de aansluittreffer en bracht RWB net voor tijd met de 2-2 op gelijke hoogte met RKDVC. RWB sleepte dus alsnog een verdiend punt uit deze wedstrijd. Voor RWB het eerste punt, en daarmee is RWB van de hatelijke nul punten af. Volgende week speelt RWB uit tegen Trinitas Oisterwijk en kan het hopelijk een goed gevolg geven aan deze middag.

Voetbalvereniging RWB heeft een Gemengd G-Team in oprichting. Naast trainingen had het al eerde deelgenomen aan een toernooi, maar de eerste echte wedstrijd was zaterdag 23 oktober. Deze oefenwedstrijd in Tilburg werd gespeeld tegen OVC’26-G2, wat meedoet aan de competitie. Het Gemengde G-team van RWB weerde zich kranig en belangrijker nog, het plezier spatte er vanaf. Begeleiders Kees van Giessen en verzorger Paul Timmermans waren na de wedstrijd dan ook dik tevreden over de teamprestatie. Bij rust stond het 5-1 voor OVC’26, RWB moest duidelijk nog wennen aan het spelen van wedstrijden. In de 2e helft ging dit al een stuk beter en kwamen ze terug in de wedstrijd. Bij het affluiten van de wedstrijd stond het 5-3, een prima 2e helft dus van RWB-G1G. Na de wedstrijd werd de teamfoto gemaakt. Er is nog plaats in dit mooie team. Wil jij ook voetballen in dit G-Team, neem dan contact op met Bas Bruurmijn (06) 21 57 16 16.

Op vrijdag 5 november is er de Jaarvergadering bij RWB. Hieronder de volledige uitnodiging inclusief agenda.

RWB won dit jaar de Waalwijk Cup. Of dit een goede afspiegeling was van hoe RWB er voor stond zijn inmiddels wat twijfels. Buiten SV Capelle en in mindere mate Waspik staan de overige teams in de staart van de verschillende competities. RWB is helemaal dramatisch gestart, door o.a. het 2-6 verlies tegen Nieuwkuijk staat het met 0 punten stijf onderaan in de 3e klasse B.

RWB begon met een aantal wijzigingen in de opstelling. In de goal startte deze middag Bas Damen en was daarmee meteen de jongste man van het veld. Daarnaast mocht ook Merlijn Broos vanaf de start beginnen aan de wedstrijd tegen Nieuwkuijk. Voor rust was het een open en aantrekkelijke wedstrijd waarbij RWB, maar zeker ook Nieuwkuijk volop kansen kregen. Nieuwkuijk ging hier het beste mee om en door Janssen en de Vaan stond het net voor rust 0-2. Door een penalty net voor rust kwam RWB op 2-1. Spits Kevin Remie mocht twee keer aanleggen omdat bij de eerste strafschop, die op de paal belandde, over genomen mocht worden omdat keeper Daan Dekkers volgens de scheidsrechter wel erg vroeg zijn lijn verliet. Na rust kwam het fris voetballend Nieuwkuijk steeds beter in de wedstrijd. De twee goals van wederom de Vaan en van Buul, meteen na rust, betekende dat RWB niet kon profiteren van de morele opsteker net voor de rust. Via Serhan Eyupoglu kwam RWB nog terug naar 2-4 maar RWB speelde met de linies daarna zo ver uit elkaar dat Nieuwkuijk in de slotfase veel te gemakkelijk uit kon lopen naar 2-6. Volgende week staat de volgende Langstraat derby op het programma, dan gaat RWB naar Drunen voor de uitwedstrijd tegen RKDVC.

Voetbalvereniging RWB beschikt over een nieuw opgericht G-team wat inmiddels is gegroeid naar 10 speler(sters). Een mooi stel wat nog steeds op zoek is naar versterking. Ben jij iemand die het heel leuk vindt om te voetballen in een G-team? Neem dan snel contact op met Voetbalvereniging RWB. E-mail of informeer bij Vz Bas Bruurmijn (06) 21571616. Het team wordt getraind door Kees van Giessen, die wordt geassisteerd door Bent en Julian, stagiaires van het ROC in Tilburg die de opleiding Sport en Bewegen volgen.
Woensdag 13 oktober na de training werd het team verrast door Twan Toonen en Harold de Daas van ACR autoschade uit Sprang-Capelle. ARC autoschade staat garant voor kwalitatief herstel van autoschade. Het G-team was maar wat blij met de nieuwe tassen die ARC autoschade beschikbaar stelde, beide sponsors kregen als dank een mooie bos bloemen en gingen met het volledige team op de foto. Op deze avond was ook Betty Schelle van de Zwaluwen Jeugd Actie op bezoek bij het RWB G-team. Betty Schelle is ambassadeur van deze organisatie die in actie komt voor jongens en meisjes met een spierziekte of een andere beperking. Ook Betty Schelle werd door het G-team verrast met een mooie bos bloemen. Met vooraf een vooral plezierige training was het voor het G-team alles bij elkaar een super leuke avond.

Vandaag zijn onze kanjers van de RWB JO10-3 Kampioen geworden van de 1e fase van de 4e klasse zwaluwen jeugd. We hebben dit resultaat gehaald met 6 keer winst op rij en een doelsaldo 69 voor en 18 tegen. Vandaag was ook nog eens de eerste wedstrijd dat we de 0 hebben te weten te houden. Wij zijn trots onze kanjers en gaan vol goede moed naar Fase 2

Het tweede elftal van RWB is met 6 punten uit 2 wedstrijden prima aan de competitie begonnen. Thuis tegen DIA-2 werd de tweede wedstrijd van het seizoen overtuigend met 5-0 gewonnen. Owen Kogels scoorde 2 keer, de andere doelpuntenmakers waren Senna van Damme, Raul Bruurmijn en een speler van DIA die dus in zijn eigen goal scoorde. Naast deze doelpuntenmakers was ook Mike Bool belangrijk. Hij werd dan ook de Man of the Match.
Zondag 17oktober staat wedstrijd nummer 3, uit tegen Waspik-2, op het programma.

RWB verloor ook de derde competitiewedstrijd van dit nieuwe seizoen. Geheel onnodig, al doet deze geflatteerde uitslag van 6 - 3 anders vermoeden.
Uit bij Gilze startte RWB sterk aan de wedstrijd en stond na 11 minuten al met 0-2 voor. De openingstreffer was van de sterk spelende Bram van Iersel, de 0-2 kwam uit een vrije trap vanaf de schoen van Kevin Remie. Gilze deed al snel wat terug en maakt na een kwartier de 1-2 wat ook meteen de ruststand werd. Zo goed als RWB aan de eerste helft van de wedstrijd begon, begon Gilze aan de 2e helft en had na 2 minuten de stand reeds gelijk getrokken. Toch was het RWB wat na een uur voetballen door weer een vrije trap van Kevin Remie op voorsprong kwam. Ook de 2-4 was van Kevin Remie, de scheidsrechter keurde deze goal echter voor vermeend buitenspel af. De gemaakte opnames lieten meteen zien dat de scheidsrechter in deze fout zat maar bij amateurvoetbal is er nou eenmaal geen VAR. Gilze profiteerde optimaal van deze meevaller en kwam een kwartier voor tijd gelijk, ipv de 2-4 was het dus ineens 3-3. Het kantelpunt in de wedstrijd kwam 4 minuten later toen Gilze de 3-4 maakte. De 3-5 en de 3-6 waren voor de statistieken.
Zondag 17 oktober staat wedstrijd nummer 4 op het programma. Deze wedstrijd speelt RWB thuis tegen Nieuwkuijk, wat ook afgelopen zondag de punten aan de tegenstander moest laten. Om de aansluiting met Nieuwkuijk, wat inmiddels 4 punten heeft, en de staart van de 3e klasse B te behouden zou winst goed zijn voor RWB.

RWB JO11-1 speelt de najaarscompetitie in de 1e klasse. De jongens zijn het seizoen goed begonnen en draaien boven in mee.
Als de jongens dit niveau vol kunnen houden dan zit een promotie naar de hoofdklasse er zeker in.
Als extra stimulans hebben twee sponsors van RWB 1, Mivena (www.mivena.nl) en WINRS Therapie & Training (www.win-rs.nl) het gehele team voorzien van tassen en warmloop shirtjes. Dit zal het laatste zetje zijn om de doelstelling te halen!