De 6-0 winst van RWB op SSC'55 en het gelijk spel van NEO'25 tegen SV Capelle betekent dat RWB in de 4e klasse F over NEO'25 is gewipt en nu op de tweede plaats staat. Met nog twee wedstrijden te spelen heeft RFC nu de meeste kans op het kampioenschap, met nog 2 wedstrijden te spelen staat RWB één puntje achter op RFC. Tegen SSC’55 krikte RWB zijn doelsaldo weer wat op. Met nog 2 wedstrijden te spelen staat de teller van gescoorde doelpunten op 103.

SSC’55 startte met een verdedigende opstelling en wilde de ruimtes zo klein mogelijk houden. SSC’55 had ook in de eerste helft de wind mee en wilde vanuit de verdedigende stellingen met lange ballen de spits bereiken. RWB voetbalde hierdoor veelal op de helft van SSC’55 en dreigde na 21 minuten door te breken. Boy Donders kon dit enkel nog voorkomen door middel van een overtreding binnen het 16 meter gebied, wat RWB een penalty opleverde. Topscoorder Kevin Remie stuurde keeper Marc Schoenmaker de verkeerde hoek in en schoot onberispelijk hard in de linkerhoek. Net voor rust was het Djay Kogels die de ruststand op 2-0 bracht. Net voor rust mocht Boy Donders na een tweede gele kaart van het veld. Met een 2-0 ruststand en SSC’55 nog maar met 10 man, was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Na rust mocht Owen Kogels zorgen voor 3-0 wat meteen de 100e goal van dit seizoen was. De 4-0 kwam van de voet van routinier Jon van de Kamp die van buiten de 16 meter de bal onder in de hoek krulde. Invaller Brent van Look maakte met een stift à la Dennis Bergkamp de mooiste goal van de wedstrijd, deze 5-0 leverde hem meteen de titel Man off the Match op. Verdediger Bob Jansen, die bij standaard situaties regelmatig mee naar voren gaat, bepaalde de eindstand op 6-0.

Om in de race te blijven voor het kampioenschap deed RWB wat het moest doen, blijven winnen. Blijft RWB ook de laatste twee wedstrijden winnen dan moet het hopen dat RFC de komende weken punten laat liggen. RFC speelt de laatste twee wedstrijden tegen SC Capelle, wat nog één puntje nodig heeft voor handhaving in de 4e klasse, en NEO’25 wat ook nog steeds een kleine kans heeft op het kampioenschap. Bij RWB staan DVVC en Irene’58 nog op het programma. 

Na elke wedstrijd van RWB 1 wordt in de bestuurskamer, voor de techniekwand de Man of the Match bekent gemaakt en krijgen de pupillen van de week hun oorkonde en bal met handtekeningen van alle spelers van RWB 1 uitgereikt.

Bij de thuiswedstrijd RWB-SSC’55 was het voor Tieme Haex en Duuk Roseboom, beide van RWB JO11-2, genieten van de mooie goals. Beide pupillen van de week vonden het een mooie ervaring om de wedstrijd RWB-SSSC’55 vanaf de bespreking mee te mogen maken.

De bloemen van BloemMarlou voor de Man of the Match gingen naar Brent van Look. Zijn stiftje over de keeper was perfect uitgevoerd. Dennis Bergkamp stond bekend om deze techniek, de uitvoering van Brent van Look was zeker zo mooi.

Maandag 15 april is Aannemer van Wijlen gestart met de ombouw van ons sportpark. Veld 3 en 4 is daardoor tot na de zomervakantie niet meer te gebruiken. Het nieuwe schema voor wedstrijden en trainingen is gemaakt. Vanaf deze week gaan we ook het hoofdveld inzetten voor de trainingen. Voor de overlast die de ombouw van het sportpark nou eenmaal met zich meebrengt vragen we aan iedereen begrip.

Gemeente Waalwijk en Van Wijlen verduurzamen de velden van RWB en NEO’25. Sportpark De Gaard in Landgoed Driessen wordt blauw en wordt tijdig aangepast aan het verwachte klimaat. Gemeente Waalwijk pakt dit in een bouwteam op met lokale ondernemer Van Wijlen. Van Wijlen is nu al verantwoordelijk voor het onderhoud en dus goed op de hoogte van de lokale situatie. Het kunstgrasveld van RWB wordt gerenoveerd, en er wordt een nieuw kunstgrasveld aangelegd bij NEO’25. Daarnaast worden de natuurgrasvelden klimaatbestendig en waterneutraal gemaakt.

Bij NEO’25 wordt het meest oostelijke veld vervangen voor kunstgras en bij RWB wordt het 12 jaar oude kunstgrasveld voorzien van een nieuwe toplaag. Dit gebeurt met een natuurlijke infill (kurk), dus zonder microplastics. Maar het blijft niet bij de sportieve aspecten. Op de beide kunstgrasvelden wordt meteen ook de verlichting vervangen voor LED. In de toekomst ontstaan er steeds heftigere buien en we hebben te maken met langere droge perioden. Middels het systeem “draintalent” wordt water uit de natte perioden bewaard om de velden te besproeien als het droog is. Doordat het waterpeil in de Westelijke Langstraat omhoog gaat is het ook nodig om de achterste velden van RWB op te hogen. Al deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat de voetballers van RWB en NEO’25 vaker en langer kunnen blijven spelen op de velden.

Planning R.W.B.

Hoofdveld

Kunstgras

Maand

Week

Schoolvakantie

Veld 1

Veld 2

Veld 3

Veld 4

april

14

april

15

april

16

xx

xx

april

17

xx

xx

mei

18

xx

xx

mei

19

xx

xx

mei

20

xx

xx

mei

21

xx

xx

mei

22

xx

xx

juni

23

xx

xx

juni

24

xx

xx

xx

juni

25

xx

xx

xx

xx

juni

26

xx

xx

xx

xx

juli

27

xx

xx

xx

xx

juli

28

xx

xx

xx

xx

xx

juli

29

xx

xx

xx

xx

xx

juli

30

xx

xx

xx

xx

xx

augustus

31

xx

xx

xx

xx

augustus

32

xx

xx

xx

xx

augustus

33

xx

xx

xx

xx

augustus

34

augustus

35

Hoofdveld.

Veld 1, oftewel ons hoofdveld, wordt samen met het schoolsportveld in de zomer van 2025 omgebouwd. Uiteraard heeft ons hoofdveld wel zijn jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig. Hiervoor is het hoofdveld van 10 juni t/m 16 augustus (10 weken) niet bespeelbaar.

Kunstgrasveld.

Veld 2, oftewel het kunstgrasveld, zal vanaf maandag 17 juni onder handen worden genomen. Het vervangen van de toplaag en het vervangen van de verlichting voor LED vraagt totaal 6 weken zodat vanaf maandag 29 juli het veld weer beschikbaar is.

Veld 3 en 4.

Op 15 april, dus al snel, wordt gestart met het opbouwen van veld 3 en 4. Omdat ophogen van de velden hier een van de werkzaamheden betreft zullen de velden geheel opnieuw aangelegd moeten worden. In totaliteit zijn hier minimaal 18 weken voor nodig. Als alles meezit, en daarvoor zijn we afhankelijk van hoe groeizaam het seizoen wordt, kunnen we vanaf 18 augustus weer gebruik maken van de velden. Een harde datum is dit niet maar voorlopig gaan we hier maar vanuit.

Wat betekent dit voor het voetbal?

Alle competitiewedstrijden, toernooien en eventuele nacompetitiewedstrijden kunnen in principe doorgaan. Omdat we vanaf 15 april nog slechts 2 wedstrijdvelden ter beschikking hebben zullen we wat moeten schuiven met de aanvangstijden van een beperkt aantal competitiewedstrijden. Ook het 7x7 toernooi wat we normaal in de maand juni houden kan doorgaan. De datums die daarvoor beschikbaar zijn: woensdag 22 mei, woensdag 29 mei, woensdag 5 juni en woensdag 12 juni.

Rekening houden met de zonsondergang gaan we vanaf 15 april trainen op het hoofdveld. De puzzel mbt het trainingsschema moet nog worden gelegd, mogelijk dat een aantal teams 1 ipv 2 keer in de week kunnen trainen of er wat geschoven moet worden met tijden. Voor de overlast hiervan vragen wij alvast begrip, ombouwen van het sportpark gaat nu eenmaal niet zonder enige overlast.

Veiligheid.

Tijdens de werkzaamheden aan het kunstgrasveld en veld 3 en 4 zal het fietspad, wat aan de westzijde langs het sportpark loopt, afgesloten worden. De aanvoer en afvoer van materialen is gepland via de westzijde, dus via het afgesloten fietspad. Er rijden dus in deze periode geen vrachtwagens op het sportpark. Tijdens de afsluiting zal er voor fietsers en wandelaars een omleidingsroute worden aangegeven via Landgoed Driessen. Op het sportpark zelf komt ter bescherming een bouwhekwerk te staan.

Na een aantal grote overwinningen had RWB in SC Capelle een serieuze tegenstander. In de slotfase werd met 2-1 gewonnen, door het verlies van NEO’25 staat RWB nu op één punt van de koplopers RFC en NEO’25. Voor RWB gaf deze overwinning veel meer voldoening dan een grote overwinning met dubbele cijfers. Zeker de 2-1 in de allerlaatste minuut zorgde bij de RWB fans voor een vreugde explosie.

De start van RWB-SV Capelle begon met 1 minuut stilte ter nagedachtenis van Wim Westerhof, actief geweest als omroeper bij RWB, en Gerard Maas, erelid van SV Capelle.

RWB moest het tegen SV Capelle doen zonder zijn topscorer Kevin Remie, Kevin was voor de tweede keer vader geworden en was er logisch gewijs niet bij. In de eerste helft deden de beide ploegen weinig voor elkaar onder en ontstonden er wel een aantal mogelijkheden, maar weinig kansen. De enige kans die Djay Kogels kreeg, nadat Bram van Iersel een goed blok had gezet, zorgde meteen voor de 1-0 ruststand. Halverwege de tweede helft bracht RWB Jesper Dreesen in en ging verder met twee snelle spitsen. Brent van Look en Bram van Iersel hadden wel wat kansjes maar de wedstrijd definitief binnen halen lukte niet. Een inzet van SV Capelle tegen de arm van Jordy van der Klaauw binnen de 16 meter leverde een strafschop op. Quinten van Caem trok namens SV Capelle vanaf de 11 meter de stand gelijk. Wetende dat NEO’25 op dat moment inmiddels uit bij PCP achter stond zag je bij RWB iedereen balen. Juist nu de mogelijkheid er was om in te lopen op NEO’25 zag het er op dat moment naar uit dat ook RWB punten zou morsen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd haalde RWB alsnog de winst binnen. Een assist vanaf de zijkant, van de voet van Cas Renckens, zorgde ervoor dat Djay Kogels met de 2-1 op de valreep toch de winst in eigen huis hield.

Tot verrassing van iedereen verloor koploper NEO’25 uit bij PCP met 4-0. Daarmee neemt de spanning in de kop van de 4e klasse F flink toe. RFC won uit bij TSC met 1-3 waardoor het nu samen met NEO’25 aan kop gaat. RWB volgt op één puntje, wetende dat in de allerlaatste wedstrijd RFC op bezoek gaat bij NEO’25. Voor RWB staat er volgende week wederom een Waalwijkse derby op het programma. SSC’55 uit Sprang-Capelle komt zaterdag 20 april namelijk bij RWB op bezoek.

De huldiging van Johan Bruurmijn voor het 75 jarig jubileum werd bij RWB uitgevoerd als een tweetraps raket. Op 17 november was Johan Bruurmijn één van de jubilarissen die ten overstaan van de vereniging gehuldigd werd voor 75 jaar lidmaatschap. Voor het opsteken van de gouden speld met diamanten had RWB Johan Bruurmijn samen met zijn vrouw Jo uitgenodigd als VIP-gasten bij de wedstrijd RWB-SV Capelle. 

Johan Bruurmijn werd op 5 jarige leeftijd lid van RWB en heeft er nu dus 75 jaar op zitten. Al op zijn 15e jaar maakte hij zijn debuut in RWB-1 om dit 20 jaar vol te houden. Totaal heeft Johan Bruurmijn 550 wedstrijden gevoetbald voor RWB-1 en scoorde als spits honderden doelpunten. Records die in de huidige tijd zomaar niet meer gebroken worden.

Met RWB-1 werd hij 3 keer kampioen en voetbalde 11 jaar met RWB is de KNVB 2e klasse. Ook als vrijwilliger heeft Johan zijn bijdrage geleverd, hij zat 15 jaar in de Jeugdcommissie, was 8 jaar voorzitter van de Veteranenafdeling, 3 jaar jeugdtrainer en zat 2 jaar in het hoofdbestuur. Johan Bruurmijn heeft met zijn voetbalkwaliteiten sportief een grote bijdrage gehad in de naamsbekendheid van RWB. Van voorzitter Bas Bruurmijn kreeg zijn vrouw Jo een bos bloemen uitgereikt, secretaris Dianne van Diemen speldde bij Johan Bruurmijn de gouden speld met diamanten op.

Tijdens de wedstrijd RWB-SV Capelle waren Julean de Rooij en Noah Treffers, beide van RWB JO11-1, pupil van de week. Ze zagen RWB is de laatste minuut met 2-1 toch nog de winst binnen halen. Een extra toetje waardoor het Pupil van de Week zijn nog eens extra kleur kreeg. Na de wedstrijd kregen ze van voorzitter Bas Bruurmijn de RWB-bal met alle handtekeningen van de spelers van RWB-1 uitgereikt.

Als VIP gasten had RWB de organisatie van de Pubkwis uitgenodigd. De keuze wie na de wedstrijd de door BloemMarlou gesponsorde bos bloemen kreeg lag bij de organisatie van de Pubkwis. Namens deze groep deelde Sjaak Timmermans mee dat Cas Renckens de bloemen mee naar huis mocht nemen. Zijn goede spel en de assist in de laatste minuut waarmee hij Djay Kogels in staat stelde de 2-1 te scoren hadden hierbij de doorslag gegeven.

Op vrijdag 12 april was weer de  jaarlijkse pub quiz bij RWB. Met 15 teams was de kantine goed bezet. Klokslag half 9 begon de quiz onder leiding van Emil en Sjaak. Er waren 8 rondes variërend van sport, eten en drinken,voetbal en muziek.rond half 12 was de quiz ten einde en konden we de uitslag bekend maken, op de eerste plaats was geëindigd , De Barbuffels/RWB 3 met gemiddeld 7 punten per ronde, echt een  hele goede score, als tweede kwam FC de Taaie tijgers uit de bus en als derde was BLF geëindigd. De poedelprijs was deze avond voor het team EN WIJ DAN. Net na de pauze werd het spel petje op petje af gespeeld met de teamcaptains. Hun streden om 2 worsten die ter plekke werd aangesneden voor het hele team. Deze prijs ging naar het team van HET HOEKSKE VAN DE BAR. Na de prijsuitreiking draaide DJ Alex nog fijne muziek en de organisatie kan weer terug kijken op een geslaagde avond.

Begin deze week bereikte ons het bericht dat zondag 7 april ons lid Wim Westerhof plotseling is overleden. Wim Westerhof werd in 2018 lid van RWB nadat BloemMarlou, de bloemenwinkel van zijn dochter Marlou, sponsor werd van de Man off the Match. Wim had als hobby het spreken in het openbaar en de link naar het omroepen tijdens wedstrijden van RWB-1 was snel gelegd. Totdat RWB-1 op zaterdag ging voetballen bleef Wim dit vrijwilligerswerk doen. Wim was een echte bourgondier en genoot van het leven. Hij mocht slechts 74 jaar oud worden. Wij wensen zijn vrouw Ria, dochter Marlou en verdere familieleden en vrienden veel sterkte in de komende tijd.

RWB speelde zaterdag 6 april in Dongen tegen Olympia'60, de club met het mooiste shirt van de 4e klasse na het Rood Wit Blauw van RWB. Met de 0-6 overwinning werd weer eens gewerkt aan het doelsaldo. Stiekem had het gehoopt dat nummer vier TSC  punten zou pakken bij NEO'25, maar dat gebeurde jammer genoeg niet.

Alles bij elkaar was de winst uit bij Olympia’60 vrij eenvoudig. Na 19 minuten spelen opende Kevin Remie de score en zorgde Owen Kogels met twee doelpunten voor de 0-3 ruststand. Na rust voorkwam doelman Ryan de Man dat RWB verder uitliep. Toen Espen Voskuil na een uur spelen moest vertrekken met een rode kaart kwam RWB weer toe aan doelpunten maken. De 0-4 was van Cas Renkens waarna de achterhoede aan de beurt kwam om te scoren. Na Jordy van der Klaauw was het in de slotfase Bob Jansen die voor de eindstand van 0-6 zorgde. Volgende week staat de Waalwijkse derby tegen SV Capelle op het programma. RWB verwacht tegen SV Capelle wel meer tegenstand. SV Capelle is de laatste weken goed bezig en zet de laatste weken goede stappen om ervoor te zorgen dat ze volgend seizoen ook weer 4e klasse spelen.

Lions Club Waalwijk en RWB hadden al eerder dit jaar een minitoernooi willen organiseren, maar slechte weersomstandigheden gooiden toen roet in het eten. Paaszaterdag 30 maart was het dan toch zover en konden de G-teams van Chaam, vv Rijen, Sparta’30 en RWB hun minitoernooi afwerken. Lions Club Waalwijk, de begeleiding van het G-team en de Jeugdcommissie van RWB maakte er een op alle punten goed georganiseerd toernooi. Resultaat was dat iedereen na het toernooi met een trots en voldaan gevoel naar huis ging.

Mensen met een beperking ervaren veel plezier aan voetbal omdat ze op die manier mee kunnen doen met sociale activiteiten. De slogan “Voetbal is voor iedereen” werd deze dag dan ook geheel tot uitvoering gebracht. Het team van Lions Waalwijk had niet alleen voor de prijzen gezorgd, ze staken ook zelf de handen uit de mouwen. Zo werd geholpen met de organisatie maar leverde het ook de scheidsrechters en smeerden ze de broodjes voor de door Lions Waalwijk aangeboden heerlijke lunch.

Na een kort openingswoordje door voorzitter Bas Bruurmijn begonnen de teams aan de poulewedstrijden. Tussendoor kwam elk team aan de beurt om penalty’s te nemen op keeper Reinhart Zenhorst met als eerste prijs een penaltybokaal. Nadat gezamenlijk de lunch was genuttigd stonden de finalewedstrijden op het programma. De finale om de 1e en 2e plaats werd gespeeld tussen vv Rijen en Chaam, waarbij vv Rijen met 7-0 won en daarmee de winnaar van het toernooi werd. Chaam mocht bij de prijsuitreiking de bokaal behorende bij de 2e prijs in ontvangst nemen. De finale om de 3e en 4e plaats ging tussen Sparta’30 en RWB, eindigde in 1-1 en was dus tot de laatste minuut spannend. Penalty’s moeten hier de beslissing brengen en die werden door RWB net iets beter genomen. Finn van de Linden was daarbij de held van de dag, want hij maakte de winnende penalty. RWB eindigde daarmee als 3e en Sparta’30 als 4e. Toch was Sparta’30 ook een winnaar, want bij de strijd om de penalty-bokaal gingen zij er met de eerste prijs vandoor. Maikel Snels en president Robert Saat, beide van Lions Club Waalwijk, verzorgden de prijsuitreiking. Iedereen kreeg daarna nog een medaille ter herinnering aan deze mooie voetbaldag.