In de eerste wedstrijd van de nacompetitie, waarbij voor RWB promotie naar de 3e Klasse te verdienen is, schakelde RWB door een 2-0 overwinning Steenbergen uit. RWB is dus door naar de tweede ronde en speelt zaterdag 10 juni tegen uit op Goeree Overflakkee tegen Herkingen’55. De winnaar van Herkingen’55 - RWB speelt op 17 juni op neutraal terrein tegen de winnaar van de wedstrijd Zaamslag - Peursum.

Trainer Dennis de Bruijn had een oefenwedstrijd van Steenbergen bekeken en een strijdplan gesmeed voor het met twee spitsen spelende Steenbergen. RWB speelde met drie verdedigers en schoof een mannetje vanuit de verdediging door naar het middenveld. Hiermee overrompelde het Steenbergen, voor die het doorhadden stond RWB al op 2-0. Beide goals zaten er prima in en kwamen van linkerspits Bram van Iersel. In de tweede helft verzuimde RWB om de wedstrijd in het slot te gooien waardoor een aansluittreffer op de loer bleef liggen. Doordat RWB op de bank een aantal volwaardige 1e elftalspelers had zitten kon Dennis de Bruijn in de tweede helft een aantal frisse krachten inbrengen zodat Steenbergen er nooit echt geloofde in een goed resultaat. En kwam er een kansje dan stond keeper Bjorn van den Bersselaar er nog altijd. De overwinning van RWB op Steenbergen mag dan ook met recht een ware teamprestatie genoemd worden.

In 1961, ruim 50 jaar geleden, speelde RWB na kampioen te zijn geworden ook promotiewedstrijden tegen Steenbergen. RWB verloor destijds twee keer van Steenbergen wat toen promoveerde naar de 2e klasse. Het heeft even geduurd maar RWB heeft zijn revanche op Steenbergen binnen.

Bij de wedstrijd RWB-Steenbergen was Ish van Ommen de Pupil van de Week. Hij gaf voor het begin van de wedstrijd het goede voorbeeld door te scoren bij de doelman van Steenbergen. Bram van Iersel volgde in het begin van de wedstrijd meteen zijn voorbeeld door al snel twee keer te scoren, de 2-0 werd meteen ook de einduitslag. Ish van Ommen deed heel de voorbereiding mee en zat ook de gehele wedstrijd op de reservebank. Na de wedstrijd kreeg hij van voorzitter Bas Bruurmijn de bal met handtekeningen van alle RWB-1 spelers uitgereikt.
De trainers van RWB-1, 2 en JO19 seizoen 2023/2024, die waren uitgenodigd deze middag, kozen Bob Janssen als Man of the Match. Trainer Dennis de Bruijn had zijn opstelling aangepast aan Steenbergen wat met twee spitsen speelt. Bob Janssen speelde in het uitvoeren van deze tactische zet in het centrum van de verdediging een belangrijke rol, zo legde Alfons van der Pluijm de keuze op Bob Janssen uit. Geholpen door zijn mede verdedigers en doelman Bjorn van den Bersselaar hielden ze achterin de nul.

Afgelopen weekend vonden bij RWB de eerste voetbaltoernooien van dit seizoen voor de jeugd plaats.
Op vrijdagavond kwam als eerste de JO16 aan bod. RWB JO16 toonde zich hier duidelijk de sterkste met FC Engelen als tweede en SSC’55 op een goede derde plaats.
Op zaterdagochtend werden een viertal toernooien afgewerkt, Bij de JO8 eindigde het sterke team van Perfect Game Academy als soevereine 1e , BVV Den Bosch werd tweede en RWB JO8-2 eindigde heel verrassend op een mooie derde plaats. Bij de JO9 werd het deelnemersveld gesplitst in een categorie Hoog en een categorie Laag op basis van de KNVB competitie-indeling. Bij de categorie Hoog werd Heerjansdam 1e , RWB JO9-1 een goede tweede en eindigde SSC’55 op de derde plaats.
Bij de categorie Laag won Uno Animo de finale nipt van het sterke RWB JO9-3, WSC eindigde als 3e.
De JO10 leverde VV Acht als duidelijke winnaar voor het verrassend sterke RWB JO10-2 als 2e en SSC’55 JO10-1 als 3e.
Zaterdagmiddag was het de beurt aan de JO14/JO15. Dit leverde een overwinning op voor het Tilburgse ZIGO, met FC Engelen op de tweede plaats en SSC’55 JO14 als derde.
Het komende weekend staan de laatste toernooien uit de cyclus van dit jaar voor de JO12 en de JO13 op het programma.
Het JO12 toernooi start om 9.00 uur en eindigt ongeveer om 12.30 uur.
Het JO13 toernooi start om 13.30 uur en eindigt ongeveer om 17.30 uur.
U bent van harte welkom op sportpark De Gaard om deze toernooien
ook bij te wonen.

De nacompetitie voor promotie naar de KNVB 3e klasse, waarvoor RWB zich heeft geplaatst, start met een thuiswedstrijd tegen v.v. Steenbergen. De thuiswedstrijd op Sportpark De Gaard wordt gespeeld op zaterdag 3 juni en start om 14.30 uur.

Mocht RWB de wedstrijd tegen v.v. Steenbergen winnend afsluiten dan is een uitwedstrijd tegen het Zeeuwse Herkingen ’55 op 10 juni de volgende halte. Mocht ook deze horde genomen worden dan volgt er op 17 juni een finale op neutraal terrein.

De focus in deze nacompetitie ligt voor RWB op de eerste wedstrijd tegen v.v. Steenbergen. Verder kijken heeft geen zin omdat eerst gewonnen dient te worden van v.v. Steenbergen om de nacompetitie überhaupt een gevolg te kunnen geven. Steenbergen is een ploeg uit het westen van Brabant die dit seizoen uit kwam in de KNVB 4e klasse C en op de 4e plaats is geëindigd. Vooraf inschattende is het een ploeg gelijkwaardig aan RWB, het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Mocht de wedstrijd na twee keer 45 minuten gelijk eindigen dan volgt een verlenging van twee keer 15 minuten, als het dan nog gelijk staat beslissen strafschoppen de wedstrijd.

Zaterdag 27 mei 2023 werd bij voetbalvereniging RWB het 115 jarig bestaan gevierd. Overdag voor de gehele jeugdafdeling met een sport en spellen dag waarvoor de Recreatiecommissie van de jeugd meerdere opblaasbare attracties had gehuurd. Het weer zat in ieder geval mee, wat zeker wel heel fijn was bij de spellen waar water aan te pas kwam. In drie leeftijdscategorieën werd heel de middag alle spellen afgewerkt waarbij ook de binnen opgestelde dartborden een onderdeel van de wedstrijd was. Tussendoor werd er uiteraard ook gedacht aan de inwendige mens. De meer dan 200 kinderen hadden een mooie sportieve middag beleefd en ging iedereen tevreden huiswaarts.
’s Avonds was er door de Evenementencommissie een goed georganiseerde feestavond op touw gezet. Voorzitter Bas Bruurmijn memoreerde bij de opening hoe succesvol het seizoen, waarin RWB 115 jaar oud werd, was verlopen en wat er eventueel nog in het vat zou kunnen zitten. RWB telt namelijk dit seizoen maar liefst 6 kampioenen bij de jeugd en bij de senioren werden RWB-5 Zondag en selectie-elftal RWB-2 Zaterdag kampioen, en haalde RWB-1 in de laatste competitiewedstrijd een periodetitel binnen. RWB-2 Zaterdag was zaterdag 13 mei kampioen geworden en gehuldigd, met het overhandigen van de herdenkingsbeeldjes voor alle spelers en technische staf werd dit nog even dunnetjes overgedaan. Sportief gezien zijn er nog twee mogelijkheden om dit speciale seizoen nog succesvoller te maken. Zo heeft RWB-JO14-1 zich geplaatst voor de finale van het Zwaluwen Jeugd Bekertoernooi van de KNVB en kan RWB-1 via de nacompetitie nog promotie naar de 3e klasse afdwingen.
Jon van de Kamp en Stephan de Man gaven vervolgens namens de Evenementencommissie het startschot van wat een schitterend feest zou worden. Alles was dan ook tot in de puntjes geregeld en werd er begonnen met het gezamenlijk zingen van het clublied. DJ Bart wist er meteen de sfeer in te brengen en draaide gevarieerde muziek voor zowel jong en oud. Met meer dan 300 RWB-ers was het clubhuis tot de nok gevuld en werd genoten van de optredens van een 3-tal zangers, de shotjesbar en de frietkar die buiten was opgesteld. Het laatste optreden was van Jeroen van Zelst, die nog steeds lid is van RWB, en geboekt was als hoofdact. RWB kan terugkijken op een zeer geslaagd feest waar door jong tot oud met volle teugen van werd genoten.

Het Zwaluwen Jeugdbekertoernooi is meer dan voetbal alleen. RWB heeft om mee te mogen doen aan het bekertoernooi inschrijfgeld betaald. Dit geld komt terecht bij de Zwaluwen Jeugd Actie. Samen met alle deelnemende voetbalclubs is er dit seizoen weer veel geld bij elkaar gevoetbald. De helft van het geld gaat naar het Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren en is bestemt voor onderzoek naar spierziekte bij jongeren. Met de andere helft worden clubs ondersteund met b.v. blindenvoetbal, aanleg invalidentoilet, weghalen drempels voor rolstoelen en heeft het G-team van RWB ook kunnen rekenen op ondersteuning van dit mooie fonds. De Zwaluwen Jeugd Actie is al gestart in 1960 en in die meer dat 50 jaar hebben meer dan 11 miljoen voetballers meer dan 11 miljoen bij elkaar gevoetbald. Het zou dus zo maar kunnen zijn dat ouders van onze huidige JO14-1 in hun jeugd ook al gevoetbald hebben voor de Zwaluwen Jeugd Actie.

Voetbalvereniging RWB is trots dat een jeugdteam doorgedrongen is tot de finale van het Zwaluwen Jeugdbekertoernooi van de KNVB. Een knappe prestatie waar spelers en Technische Staf trots op mogen zijn. Voor RWB JO14-1 is het sportief toch al een goed seizoen. In de najaarscompetitie werd het al kampioen van de 1e klasse en promoveerde naar de Hoofdklasse waar het de competitie beëindigde met een eervolle vierde plaats.
De finale van de beker in de categorie JO14 gaat tussen RWB JO14-1 en Theole JO14-1 uit Tiel. Mocht de wedstrijd 2 keer 35 minuten gelijk blijven dan zullen strafschoppen direct de deze bekerstrijd beslissen. Als locatie heeft de KNVB de velden van SC ’t Zand in Tilburg als locatie aangewezen. De wedstrijd RWB JO14-1 – Theole JO14-1 wordt gespeeld op zaterdag 3 juni 2023 en begint om 11.00 uur.

Aanstaande zaterdag 27 mei staat het jubileumfeest ter ere van het 115-jarig bestaan op de agenda! We zijn trots om te vermelden dat we een uitverkocht clubhuis hebben!

Wat huishoudelijke mededelingen:
- Toegang alleen met ticket
- 18+ (ID-controle)
- Ticket controle aan de deur door beveiliging
- Geen ticketverkoop aan de deur
- Er is een onbewaakte garderobe aanwezig (kleedkamers)

Wij hebben er onwijs veel zin in en kijken uit naar aanstaande zaterdag!

De evenementencommissie 🔴⚪🔵

Zaterdag 20 mei stond in het teken van jeugdteams die dit voetbalseizoen 1 of meerdere keren kampioen geworden zijn in hun klasse.
Enkele teams hadden hun kampioenschap al in de najaarsreeks bereikt maar er was ook een team dat dit nog op deze zaterdag moest bewerkstelligen.
RWB JO9-1 moest dit doen bij onze buren NEO'25. Na een mooie wedstrijd was de overwinning voor onze jongens van JO9-1 en daarmee het kampioenschap een feit.
Op een zonovergoten sportpark de Gaard werden de teams voor hun kampioenschap gehuldigd voor de tribune door jeugdvoorzitter Marco van der Hammen.
De spelers en speelsters van RWB JO9-1,RWB JO11-2 , RWB JO12-1 en MO11-1 van SVO De Gaard kregen allemaal een aandenken uitgereikt.
RWB JO14-1 was ook kampioen geworden in de najaarsreeks maar moest nog voetballen om 14.30 en hun huldiging vond plaats direct na de wedstrijd. Dit werd een ware galavoorstelling en met 13-1 werd gewonnen van vv Oosterhout. RWB JO14-1 heeft nog een toetje voor de boeg ,het team bereikte de bekerfinale en zal daarin spelen tegen Theole uit Tiel. Dit zal plaatsvinden om 3 juni om 11.00 op neutraal terrein bij SC’t Zand.
Na alle huldigingen ging het feest verder in de kantine en bleef het nog lang gezellig.

SVO De Gaard MO11 1 KAMPIOEN

RWB JO9 1 KAMPIOEN

RWB JO11 2 KAMPIOEN

RWB JO12 1 KAMPIOEN

RWB JO14 1 KAMPIOEN

 

Het hoofdveld van RWB Waalwijk werd zaterdagmiddag 20 mei het domein voor G-voetbal.
Vooruitlopend op de bekerfinale tussen de G-teams van GSBW en Braakhuizen speelde RWB samen met Chaam en Terheijden een minitoernooi. Chaam won zowel van RWB als Terheijden en RWB was de sterkste in de wedstrijd tegen Terheijden. De uitslag van het minitoernooi was daarmee 1: Chaam, 2: RWB en op de 3e plaats Terheijden. Aan het einde van het toernooi werd met een erehaag afscheid genomen van Dirk. Van trainer/leider Kees van Giessen kreeg Dirk een RWB shirt met de handtekeningen van het complete team.
Na het gezamenlijk eten van een frietje en het verkopen van loten ter bate van de Zwaluwen Jeugd Actie kon de bekerfinale beginnen. In de finale bleek Braakhuizen G1 de betere ploeg en in een sportieve wedstrijd, waar menig team een voorbeeld kan nemen, werd met 4-1 gewonnen van GSBW. De prijsuitreiking werd meteen na de wedstrijd verricht door KNVB afgevaardigde Betty Schelle, die werd geassisteerd door Ton Grinwis. Conclusie na de wedstrijd was dat iedereen met een goed gevoel huiswaarts ging en het een mooie promotie voor het G-voetbal was geweest.

 

BekerGteams 143

BekerGteams 126

RWB had zich voorgenomen om in de laatste wedstrijd er alles aan te doen om winnaar te worden van de 3e periode. Dat RWB met de 3e plaats als vervangend periodekampioen mee zou doen aan de nacompetitie was al zeker. Het doel was echter om een prijs te pakken door de 3e periode binnen te halen en zich periodekampioen te mogen noemen.
Een vrije trap vanaf 20 meter leverde RFC echter de voorsprong op waardoor het na 8 minuten al 1-0 was en waarmee al meteen de ruststand was bereikt. Na rust kwam RWB niet al te best uit de kleedkamer en kwam RWB met 3-0 achter. RFC, wat op dat moment fictief kampioen was, moest echter toezien hoe RWB steeds beter in het spel kwam. In de 63e minuut kon invaller Brent van Look wat terug doen en de 3-1 op het scorebord brengen. Net voor tijd scoorde Jonne Clijsen de aansluittreffer en waren er nog 5 minuten te spelen. In de 90e minuut kwam RWB alsnog langszij en haalde daarmee de periodetitel binnen. De gelijkmaker was meteen de tweede goal van Brent van Look. RWB eindigt in de 3e periode gelijk met TSC maar heeft een beter doelsaldo dat nummer 2 TSC en is inmiddels 8 wedstrijden ongeslagen.
Volgende week viert RWB het 115 jarig bestaan met een spelmiddag voor de gehele Jeugdafdeling en een groot feest in het clubhuis waarbij alle beschikbare kaarten inmiddels aan de man gebracht zijn. Zaterdag 3 juni start RWB aan de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen Steenbergen. Verlies betekent het einde van de nacompetitie, winst betekent voor RWB op 10 juni een reisje naar het Zeeuwse land. Een eventuele finale is gepland op 17 juni en zal worden gehouden op neutraal terrein.