Vandaag is de Gemeente Waalwijk gekomen met een update over de conditie van de sportvelden in de gemeente.

Het kunstgrasveld is zolang er sneeuw op ligt niet bespeelbaar. Zo het er nu naar uit ziet is met de aanhoudende dooi het waarschijnlijk dinsdagavond mogelijk om volgens het aangepaste schema de trainingen op het kunstgrasveld te hervatten.

De grasvelden zijn TOT donderdag (onder voorbehoud dat er geen neerslag meer komt) nog door de Gemeente Waalwijk gesloten. Donderdag in de loop van de dag zullen de velden door RWB gekeurd worden. Mogelijk dat de velden dus vanaf donderdagavond weer bespeelbaar zijn.

Oproep aan de trainers:
Maak op verantwoorde wijze gebruik van de grasvelden. Dus spreid zoveel mogelijk de oefeningen over het gehele veld en geen intensieve looptraining/oefening op dezelfde plaats. Belast de velden dus zo veel mogelijk gelijkmatig.

6

Dit jaar weer vol op Carnaval bij RWB, vanaf donderdag 16 februari tot en met zondag 20 februari 2023 is het weer feest in de kantine van RWB. Er is voor iedereen wat te doen en terug van weg geweest op vrijdag het RWB jaarfeest bal. En op zondag is de Torfgraber Kappelle ook weer live aanwezig om samen een ontbijt te nuttigen met de tiroler muziek van de Kapelle.

Hopelijk zien we jullie allemaal in de Kantine van RWB.Algemene Poster Carnaval

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

RWB gaat voor het seizoen 2023/2024 op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

Dennis de Bruijn heeft aan de spelersgroep en de technische commissie laten weten dat hij na dit seizoen, door een verandering in zijn werksituatie, gaat stoppen als hoofdtrainer bij RWB. Voor alle partijen was er geen enkele reden om het lopende contract vroegtijdig te beëindigen totdat hij in december te horen kreeg dat zijn werk het niet meer toelaat om deze nevenactiviteiten erbij te kunnen doen.

Dennis heeft het goed naar zijn zin bij RWB en voelt een zeer goede klik met de spelersgroep en zijn staf. De spelersgroep heeft in een eerder stadium de TC laten weten dat Dennis een duidelijke en goede visie op voetbal heeft en dat hij toegankelijk is en prettig in de omgang. Zijn trainingen zijn uitdagend en divers en de oefenmeester is duidelijk en consequent in de afspraken.

Dennis heeft uitgesproken dat hij er alles aan zal doen om de doelstelling om te promoveren naar de derde klasse zaterdag te halen. Een hele kluif, wetende dat RFC en SCO respectievelijk 7 en 8 punten voor staan op de tricolores.

Deze uitdaging start op zaterdag 4 februari 2023 als RWB aan het tweede deel van de competitie start met een thuiswedstrijd tegen plaatsgenoot SSC’55.

De velden zijn dusdanig verzadigd dat spelen of trainen niet verantwoord is en de velden buitengewoon ernstig kan beschadigen. De maatregel geldt tot en met komend weekend; maandag volgt een nieuwe controle. 
Dat betekent dat de Waalwijk Cup Jeugd komend zaterdag is afgelast.
Gebruik van kunstgrasvelden is vooralsnog toegestaan, maar de kans bestaat dat ook zij hun limiet gaan bereiken.
Als de ondergrond zacht wordt is spelen of trainen per direct niet meer toegestaan. De mogelijke schade kan onherstelbaar zijn.

Zaterdag 14 januari 2023 worden op alle voetbalvelden van de gemeente Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik jeugdwedstrijden gespeeld om de Waalwijk Cup Jeugd seizoen 2022/2023.

Bij RWB wordt dit jaar het JO19 toernooi gespeeld, wat om 10.00 uur (anders dan eerder gemeld) zal starten.

Op alle sportparken van de amateurvoetbalverenigingen wordt op 14 januari een toernooi georganiseerd, elk in een andere leeftijdscategorie. Het totale overzicht ziet er als volgt uit:
Waspik JO19 Sportpark Elzenhage aanvang 13.00 uur
vv RWB JO17 Sportpark De Gaard aanvang 10.00 uur
WSC JO15 Sportpark Eikendonk aanvang 09.30 uur
NEO’25 JO13 Sportpark De Gaard aanvang 09.30 uur
sv Capelle JO11 Mandemakers Sportpark aanvang 09.30 uur
vv Baardwijk JO09 Sportpark Olympia aanvang 09.30 uur
SSC’55 JO07 Sportpark Van Wijlen aanvang 09.30 uur

Na elk toernooi zijn er bij de verschillende verenigingen een prijsuitreiking en is een wisselbeker beschikbaar. Daarnaast worden er bij elk toernooi door de teams punten verdiend en de vereniging met het hoogste gemiddelde over alle toernooien wint de door de Gemeente Waalwijk ter beschikking gestelde wisselbeker. De uitreiking van de wisselbeker is elk jaar bij de vereniging waar het JO19 toernooi wordt gehouden. Dit jaar zal deze dus zijn bij voetbalvereniging Waspik. De prijsuitreiking op Sportpark Elzenhage is gepland om 17.00 uur.

Inmiddels is het WK al bijna 2 weken geleden geëindigd met een prachtige finale tussen Argentinië en Frankrijk.

 

Daarmee zijn ook de winnaars van de WK poule bekend. De prijswinnaars zijn inmiddels benaderd. De top 10 ziet er als volgt uit:
1. Randy Bruurmijn
2. Huib de Gier
3. Judith van Helvoirt
4. Khaled Amir
5. Nicky Ligtvoet
6. Harold Maas
7. Michael van der Vet
8. Jessey Timmermans
9. Stefan van Dongen
10. Corne Didden

Daarnaast zijn tussen de deelnemers die de goede uitslag hadden voorspeld bij de wedstrijden van oranje extra prijzen verloot.
Nederland – Senegal: Huib de Gier 
Nederland – Ecuador: Stephan de Man
Nederland - Qatar: Jeroen Dierx
Nederland - Verenigde Staten: Gido Boertje             
Nederland - Argentinië: geen goede antwoorden

Bovenstaande winnaars worden eveneens apart benaderd.

Dank aan alle deelnemers.

Gefeliciteerd voor alle winnaars en hopelijk tot de EK Poule 2024.

De evenementencommissie

Donderdag 29 december kon na 2 jaar coronamaatregelen het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi voor de RWB-jeugd weer van start. De Jeugdcommissie van RWB had daarvoor de gehele dag Sporthal de Slagen afgehuurd. Met totaal ca. 100 deelnemers was het dan ook een geslaagd evenement. Nadruk op deze voetbaldag lag niet op het winnen van het toernooi, standen werden dan ook net bijgehouden. De nadruk lag er meer op om er een hele leuke voetbaldag van te maken voor de jeugd, en dat is prima geslaagd.

Om 10.00 uur werd gestart met de groep JO12 en JO11 waarbij 4 teams speelden in een hele competitie onder de namen van de Champions Leage zoals; Liverpool, FC Barcelona, Bayern München en Benfica.
Om 11.45 uur waren de JO10, JO9, JO8, JO7 en de Kanjers aan de beurt. In twee poules van 5 teams werd hier een halve competitie afgewerkt. Bij de JO10 en JO09 werd gestreden onder de namen van WK deelnemers Nederland, Engeland, Frankrijk, Marokko en Argentinië. Bij de allerjongsten streden AJAX, Feijenoord, PSV, AZ en RKC Waalwijk tegen elkaar.
Van 14.00 uur tot 16.00 uur waren als laatste JO15, JO14 en JO13aan de beurt. Hier streden NAC, Willem II, Telstar, FC Den Bosch, TOP Oss en Helmond Sport om de eer.

Zonder scheidsrechters geen voetbal, RWB bedankt dan ook Reinhardt Zenhorst, Remco Kivits, Jesper Clijsen en Cas Renckens voor het fluiten van de wedstrijdjes. Daarnaast willen we ook EHBO’er Wilfried Zeeuwen bedanken, ook hij was de gehele dag aanwezig.

Het kerstmaal is weer achter de rug en de blikken kunnen richting het voorjaar. De selectie van R.W.B. 1 en 2 reizen daarvoor donderdag 12 januari af naar het Portugees Albufeira voor een 4-daags trainingskamp. Na terugkomst zullen de spelers nog een trainingsweek hebben op Waalwijks grondgebied, om goed van start te kunnen gaan in de strijd voor promotie. Een hele kluif, wetende dat RFC en SCO respectievelijk 7 en 8 punten voor staan op de tricolores. RWB 2 start al op zaterdag 21 januari met de competitie tegen buurman NEO’25. Hierna zal het achtereenvolgens spelen tegen DESK 3 en VOAB 2 welke in de najaar competitie respectievelijk 2e en 1e geëindigd zijn in de 2e klasse E. RWB 1 start de voorbereiding daarentegen met 2 oefenwedstrijden. Op 21 januari zal om 14.00u de bal gaan rollen op Sportpark De Gaard tegen stadsgenoot Baardwijk. Precies een week daarna zullen de manschappen van trainer Dennis de Bruijn de voorbereiding afsluiten tegen SG Bettringen uit Duitsland welke een trainingskamp beleggen in-en rondom Waalwijk. De JO19, ook onderdeel van de selectie van R.W.B. zal niet afreizen naar Portugal. De manschappen van Marco, Rene en Raymond zullen zich vanaf maandag 9 januari weer gaan voorbereiden op de voorjaarsreeks. Tussendoor speelt het op zaterdag 14 januari bij vv Waspik de Waalwijk Cup. De indeling voor de JO19, welke op een 6de plaats eindigde in de najaar competitie, zal begin januari bekend worden gemaakt op voetbal.nl. Voor de JO19 start de voorjaarscompetitie op zaterdag 28 januari.

Winterstop programma 2022 2023a page 00116494

Traditioneel wordt bij RWB op de eerste zaterdag na 1 januari de Nieuwjaarsreceptie gehouden. Ook dit jaar staat hij weer op het programma, en dus volgens afspraak op zaterdag 7 januari 2023. De start van de Nieuwjaarsreceptie die begint met het gezamenlijk heffen van een glas champagne staat gepland om 16.00 uur. De muziek deze middag zal verzorgd worden door Arno Timmermans en volgens traditie zal aan het einde van de middag de kerstboom naar buiten gaan.

Het sportpark en clubhuis zal al eerder open zijn want de mixed selectie (RWB-1, RWB-2 en RWB JO19) voetballen vanaf 14.00 uur een toernooitje. De selectie is om 12.30 uur uitgenodigd om vooraf gezamenlijk een lunch te gebruiken.

Nu coronamaatregelen achter de rug zijn is de Kerstborrel weer terug!
Op vrijdag 23 december zal vanaf 16.00 uur het clubhuis van RWB geopend zijn.
Wat is er allemaal te doen? Alexander en Emil draaien Golden Oldies op vinyl, er is een hapje en een drankje en als klap op de vuurpijl een optreden van First of all Friends.

Zondagochtend 18 december werd bij RWB de laatste officiele competitiewedstrijd van het jaar 2022 gespeeld. De meeste wedstrijden werden deze dag afgelast maar de wedstrijd RWB-4 zondag tegen het Tilburgse Were Di-7 kon gewoon doorgaan. Rond half 10 ’s-morgens kwamen de eerste voetballers in de vrieskou, hoofd diep in de jassen, het sportpark oplopen. Nog helemaal geen zin hebbende om in korte broek over het met rijp aangevroren kunstgrasveld te gaan rennen. Eenmaal warmgelopen kreeg iedereen er zin in, het zonnetje kwam door en het was windstil zodat het prima voetbalweer werd. Voor de toeschouwers langs de kant was het minder lekker, vandaar dat die al snel een plaatsje achter het glas op zochten waar het vanuit het clubhuis genieten was van het voetbal en een warme kop chocomel die door Carola met liefde voorzien wordt van net wat te veel slagroom. De wedstrijd was leuk en meteen spannend om naar te kijken. Arjan Huigen en Anthony Dierkx zorgden voor de 2-0 voorsprong, maar uit het niets kwam Were Di terug en werd de warme thee opgezocht met een 2-1 ruststand. In de rust werd door de wisselspelers warm gelopen. Een van de wisselspelers was Martin Asare die sinds twee jaar in Nederland woont en de uitstraling heeft van Brian Brobbey. Een echte spits dus die echter net niet tot score kwam maar wel trots was op zijn afgeleverde assist. Ook in de tweede helft bleef het spannend, na een eigen goal van Were Di werd het 3-1 maar vrij snel scoorde Were Di ook de 3-2. De 4-2 van Taoufiq Benabdellah leek de beslissing maar Were Di kwam weer terug naar 4-3 waardoor het tot het laatste moment spannend bleef. Voor RWB-4 zondag een belangrijke overwinning, want door de 4-3 overwinning sluit het aan bij de middenmoot en gaat het met een lekker gevoel de winterstop in.

BPR
Van wijlen
Moonen Attractie verhuur
Verhoeven