Na een aantal grote overwinningen had RWB in SC Capelle een serieuze tegenstander. In de slotfase werd met 2-1 gewonnen, door het verlies van NEO’25 staat RWB nu op één punt van de koplopers RFC en NEO’25. Voor RWB gaf deze overwinning veel meer voldoening dan een grote overwinning met dubbele cijfers. Zeker de 2-1 in de allerlaatste minuut zorgde bij de RWB fans voor een vreugde explosie.

De start van RWB-SV Capelle begon met 1 minuut stilte ter nagedachtenis van Wim Westerhof, actief geweest als omroeper bij RWB, en Gerard Maas, erelid van SV Capelle.

RWB moest het tegen SV Capelle doen zonder zijn topscorer Kevin Remie, Kevin was voor de tweede keer vader geworden en was er logisch gewijs niet bij. In de eerste helft deden de beide ploegen weinig voor elkaar onder en ontstonden er wel een aantal mogelijkheden, maar weinig kansen. De enige kans die Djay Kogels kreeg, nadat Bram van Iersel een goed blok had gezet, zorgde meteen voor de 1-0 ruststand. Halverwege de tweede helft bracht RWB Jesper Dreesen in en ging verder met twee snelle spitsen. Brent van Look en Bram van Iersel hadden wel wat kansjes maar de wedstrijd definitief binnen halen lukte niet. Een inzet van SV Capelle tegen de arm van Jordy van der Klaauw binnen de 16 meter leverde een strafschop op. Quinten van Caem trok namens SV Capelle vanaf de 11 meter de stand gelijk. Wetende dat NEO’25 op dat moment inmiddels uit bij PCP achter stond zag je bij RWB iedereen balen. Juist nu de mogelijkheid er was om in te lopen op NEO’25 zag het er op dat moment naar uit dat ook RWB punten zou morsen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd haalde RWB alsnog de winst binnen. Een assist vanaf de zijkant, van de voet van Cas Renckens, zorgde ervoor dat Djay Kogels met de 2-1 op de valreep toch de winst in eigen huis hield.

Tot verrassing van iedereen verloor koploper NEO’25 uit bij PCP met 4-0. Daarmee neemt de spanning in de kop van de 4e klasse F flink toe. RFC won uit bij TSC met 1-3 waardoor het nu samen met NEO’25 aan kop gaat. RWB volgt op één puntje, wetende dat in de allerlaatste wedstrijd RFC op bezoek gaat bij NEO’25. Voor RWB staat er volgende week wederom een Waalwijkse derby op het programma. SSC’55 uit Sprang-Capelle komt zaterdag 20 april namelijk bij RWB op bezoek.