In de winterstop van 2004 verhuisde het Besoyense RWB en het Sprangse NEO’25 naar Sportpark De Gaard. Sinds die tijd zijn beide voetbalclubs buren en kwamen voor het eerst in de historie op zaterdag 7 oktober 2023 tegen elkaar uit in de KNVB competitie. De stand werd 1-1 en eindigde zonder winnaar. NEO’25 dicteerde in de eerste helft, RWB kwam na rust als betere ploeg uit de kleedkamer. In de slotfase ontstond een open strijd waarbij het spel op en neer golfde omdat  beide ploegen nog voor de winst gingen.

De wedstrijd RWB-NEO’25 ontplofte al na één minuut spelen. Balverlies van RWB op het middenveld resulteerde meteen in een kans voor Noah van Caem die daar wel raad mee wist en NEO’25 op 0-1 zette. RWB werd in het eerste half uur vastgezet door NEO’25 waardoor het gedwongen werd om met lange ballen naar voren te gaan werken. De meeste en grootste kansen waren in deze periode voor NEO’25 maar RWB-keeper Thijs Fleming sleepte zijn ploeg er doorheen. Toch had ook RWB voor rust nog kunnen scoren maar de paal stond succes in de weg. Ondanks de achterstand was RWB het meest gelukkig met de 0-1 ruststand. Na rust wijzigde RWB de strategie en draaide de wedstrijd om, nu kwamen ook de kansen voor RWB. 10 Minuten na rust werd de stand gelijk getrokken. NEO-keeper Kevin Akkermans sloeg binnen de 16 meter de doorgebroken Bram van Iersel onderuit waardoor de bal op de stip ging. Kevin Remie velde met een harde trap in de bovenhoek het vonnis. In de tweede helft teisterde NEO’25 nog een keer het houtwerk en was er in de slotfase volop spanning. In de stand kwam echter geen verandering meer waardoor de Derby van de Gaard geen winnaar opleverde.