Al 20 jaar lang is het bij RWB gebruikelijk om tijdens de Nieuwjaarsreceptie, die altijd wordt gehouden op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, de kerstboom buiten te gooien. Ooit begonnen door oud RWB-1 keeper Rene Knippels en later overgenomen door bestuurslid Mart van Helvoirt. Een ander gebruik is m op die dag met RWB-1 te starten aan de voorbereiding van de tweede seizoenshelft. Dit keer ingevuld door een wedstrijd tussen RWB-1 en het kampioenselftal van seizoen 2005/2006. Met een vrije trap van Randy Mandemakers , die van richting werd veranderd, kwam het kampioenselftal van 2005/2006 op voorsprong en leek het er even op dat er een verrassing in de lucht hing. RWB-1 kwam echter voor rust nog op 1-1 en liep na rust uit naar 4-1. Net voor tijd kon het Kampioensteam de stand nog een beter aanzien geven door de eindstand op 4-2 te bepalen. Na deze wedstrijd kon de Nieuwjaarsreceptie van start. Door de voorwedstrijd was het al vroeg in de middag gezellig druk en kon voorzitter Bas Bruurmijn met een volle kantine voor zich  de Nieuwjaarsreceptie van 2024 openen door een toost uit te brengen op ieders gezondheid.