Lions Club Waalwijk en RWB hadden al eerder dit jaar een minitoernooi willen organiseren, maar slechte weersomstandigheden gooiden toen roet in het eten. Paaszaterdag 30 maart was het dan toch zover en konden de G-teams van Chaam, vv Rijen, Sparta’30 en RWB hun minitoernooi afwerken. Lions Club Waalwijk, de begeleiding van het G-team en de Jeugdcommissie van RWB maakte er een op alle punten goed georganiseerd toernooi. Resultaat was dat iedereen na het toernooi met een trots en voldaan gevoel naar huis ging.

Mensen met een beperking ervaren veel plezier aan voetbal omdat ze op die manier mee kunnen doen met sociale activiteiten. De slogan “Voetbal is voor iedereen” werd deze dag dan ook geheel tot uitvoering gebracht. Het team van Lions Waalwijk had niet alleen voor de prijzen gezorgd, ze staken ook zelf de handen uit de mouwen. Zo werd geholpen met de organisatie maar leverde het ook de scheidsrechters en smeerden ze de broodjes voor de door Lions Waalwijk aangeboden heerlijke lunch.

Na een kort openingswoordje door voorzitter Bas Bruurmijn begonnen de teams aan de poulewedstrijden. Tussendoor kwam elk team aan de beurt om penalty’s te nemen op keeper Reinhart Zenhorst met als eerste prijs een penaltybokaal. Nadat gezamenlijk de lunch was genuttigd stonden de finalewedstrijden op het programma. De finale om de 1e en 2e plaats werd gespeeld tussen vv Rijen en Chaam, waarbij vv Rijen met 7-0 won en daarmee de winnaar van het toernooi werd. Chaam mocht bij de prijsuitreiking de bokaal behorende bij de 2e prijs in ontvangst nemen. De finale om de 3e en 4e plaats ging tussen Sparta’30 en RWB, eindigde in 1-1 en was dus tot de laatste minuut spannend. Penalty’s moeten hier de beslissing brengen en die werden door RWB net iets beter genomen. Finn van de Linden was daarbij de held van de dag, want hij maakte de winnende penalty. RWB eindigde daarmee als 3e en Sparta’30 als 4e. Toch was Sparta’30 ook een winnaar, want bij de strijd om de penalty-bokaal gingen zij er met de eerste prijs vandoor. Maikel Snels en president Robert Saat, beide van Lions Club Waalwijk, verzorgden de prijsuitreiking. Iedereen kreeg daarna nog een medaille ter herinnering aan deze mooie voetbaldag.